Heldele GmbH

Heldelen designhuoltoasemat

Heldelen designhuoltoasemat  

Älykkäät läpät: latauspistoke on vain niiden käytettävissä, joilla on siihen käyttöoikeus

Heldele GmbH on yksi johtavista sähkö- ja tiedonsiirtotekniikan palveluja tarjoavista yrityksistä Etelä-Saksassa. Yhtiön päätoimipaikka on Salachissa, ja se työllistää 500 henkilöä. Yhtiö tarjoaa tuotteita, laitteistoja ja palveluja, joiden painopiste on sähkötekniikassa, IT- ja tiedonsiirtotekniikassa sekä automaatiotekniikassa.

Asiakaspiiriin kuuluu teollisuus- ja kauppayritysten lisäksi viranomaisia ja freelancereita. Uusiutuvat energiamuodot ovat jo jonkin aikaa kuuluneet yrityksen tarjoamiin palveluihin ja yritys nimittää itseään – svaabilaiseen tapaan vähätellen – käsityöyritykseksi. Aurinkopaneelitekniikan, jota varten yhtiö perusti järjestelmäkumppanin kanssa kompetenssikeskuksen, lisäksi Heldele on omistautunut aktiivisesti sähköajoneuvoihin.

Sovellus

EV Charge Controller CAP-pylväässä  

EV Charge Controller (kuvassa vasemmalla) sopii hyvin CAP-pylväiden kapeaan koteloon

Uutta latauspylvästä kehiteltäessä Heldele GmbH:n vastuuhenkilölle kävi nopeasti selväksi, ettei yhtiö voinut tuoda markkinoille vain yhtä uutta latauspylvästä muiden joukkoon. Insinööreillä oli idea: sähköautojen latauspisteistä pitäisi tehdä interaktiivisia ja kuljettajalle pitäisi tarjota enemmän mukavuutta ja tietoa parantavia toimintoja.

Erottuakseen tavallisista pylväiden ja latauspisteiden tarjoajista Heldele palkkasi palkitun teollisuussuunnittelijan. Hänen tavoitteensa oli luoda innovatiivisia tyylillisiä elementtejä, jotka täyttäisivät myös tyylitietoisen loppukäyttäjän odotukset. Tuloksena oli älykäs, tyypillisen Heldele-oranssin värinen latauspylvässarja "CAP". Konsepti huomioi Heldelen E-latauspylväiden modulaariset ominaisuudet. Ne ovat yksinkertaisia asentaa ja niiden eri mallit takaavat korkean huomion.

Jotta latausinfrastruktuuria voitaisiin käyttää taloudellisesti ja useita latauspisteitä valmistella, Heldele tarvitsee latauspylväilleen sellaisen hallintajärjestelmän, jolla voidaan kattaa koko tiedonsiirto ja joka sisältää Back-End- sekä ohjaus- ja valvontatoiminnat.

Ratkaisu

Kannen alla on useita Phoenix Contactin tuotteita, jotka tekevät AC-latauksesta turvallista ja mukavaa. Heldelen kehitysryhmä Georg Thomasin johdolla päätyivät Phoenix Contactin EV Charge Controller -ohjauslaitteeseen sen kompaktin koon vuoksi. Laite on RCD-katkaisijan kokoinen ja ohjaa koko tiedonsiirtoa ladattavaan ajoneuvoon ja ajoneuvosta (handshaking) ja huolehtii kaikista lataukseen liittyvistä ohjaustapahtumista, kuten pistokkeen lukituksesta, aktivoinneista ja signaloinnista.

Lisäksi ILC 150 ETH -kontrolleri ja UMTS/HSPA -reititin mahdollistavat käytön hyvin erilaisissa kohteissa. Ratkaisupakettiin kuuluvat myös latauspistorasia ja latauspistoke AC-lataukselle. Phoenix Contactin ohjelmistokirjaston pohjalta Heldele-tiimi kehitti asiakaskohtaisesti ohjelmiston tiedonsiirtoon latausasemasta Back-Endiin, käyttäjätunnistukseen, tehtävien seuraamiseen, lataushistoriaan ja laskutukseen.

Johtopäätös

EV Charge Controller  

EV Charge Controller kattaa kaikki ohjaustoiminnot.

EV Charge Controller ohjaa ja valvoo lataustapahtumaa IEC 61851-1 -normin mukaan tilassa 3. Koska kaikki latausta varten tarvittavat ohjaustoiminnot yhdistyvät yhdessä laitteessa, latausasemalla ei tarvita muita ohjauslaitteita.

EV Charge Controller -ohjauslaite konfiguroidaan kotelon etuosassa olevalla DIP-kytkimellä. Kymmenellä eri DIP-kytkimellä voidaan toteuttaa eri käyttötilanteet, yksinkertaisesta seinärasiasta monimutkaisiin yksittäisten tai verkotettujen latausasemien asennukseen. Sallittu enimmäisvirta voidaan asettaa kytkimellä alueelle 5 ... 80 A. Digitaaliset lisätulot mahdollistavat käytön eri sovelluksissa.

Halutko totetuttaa latausratkaisusi kanssamme?

Lähetä kyselysi meille ja hyödy kattavasta palvelustamme:

  • Yhteensopivien laitteisto- ja ohjelmistokomponenttien kokoonpano
  • Valmistamme logolla varustetut latauspistokkeet yrityksesi yhtenäiselle brändäykselle
  • Saat latauskaapelin johdinpään työstettynä haluamallasi tavalla
  • Testatut kytkentäkaaviot yksinkertaiseen ja turvalliseen toteutukseen
  • Ajankohtaisten latausstandardien, normien sekä mittoja ja vakausta koskevien lakien huomiointi
  • Tukea yhteyden muodostamisessa rakennus- ja energianhallintaan sekä laskutuspalvelun tarjoajaan

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje