Myös Bechtle AG aikoo sähköistää ajoneuvonsa.
"Tavoitteenamme on lisätä sähkö- ja hybridiajoneuvojen osuutta työsuhdeautoissa 10 prosenttia keskipitkällä aikavälillä", kertoo Rainer Kury Bechtlen yritysviestinnästä. "Kiinnostus muutokseen kasvaa koko ajan."
Uuden työntekijöiden pysäköintitalon tarjouspyyntöön pyydettiin sisällyttämään latausmahdollisuudet 50 sähköautolle. Muita vaatimuksia olivat helppo laajennettavuus, kalibrointilain mukainen laskutus ja energianhallintajärjestelmä uusiutuvan energian käyttöä varten.
Nykyaikaisissa teräsrunkorakenteisissa pysäköintitaloissa kantavat seinät eivät lävistä koko rakennusta, vaan niille ovat ominaisia pystysuorat terästuet ja poikkipönkitykset. Lattialla olevassa jalustatolpassa olisi oltava yliajosuoja, joka vie arvokasta tilaa ja aiheuttaa lisäkustannuksia. Seinärasian asentamista varten ei ole kantavaa seinää. Latauspisteet on asennettava kapeisiin teräspilareihin.
Latauspisteiden on oltava turvallisia ja käyttövarmoja sekä sopia esteettisesti hyvin arkkitehtoniseen kokonaiskuvaan. Ammattiympäristöissä olevat sähkölaitteet on tarkistettava lisäksi säännöllisesti, ja tähän liittyvät kustannukset eivät saa nousta lineaarisesti latauspisteiden määrän mukaan.
"Pysäköintitalon pääurakoitsija oli bielefeldiläinen rakennusyritys Goldbeck", kertoo Rainer Kury. "Pysäköintipaikkaan tuli sijoittaa vain tarvittava." Siten latauspiste koostuu vain tyypin 2 latauspistorasiasta, RFID-lukulaitteesta käyttäjän tunnistamista varten ja paikallisista LED-valoista tilanäyttöä varten. Suoja- ja kytkentälaitteet, latauksenohjaus ja energialaskuri on sijoitettu keskuskytkentäkaappiin.
"Koska itse latauspisteessä ei ole mitään aktiivisia sähköä johtavia komponentteja", sanoo Neckarsulmissa sijaitsevan Bechtle AG:n Facility Management -osaston Torsten Kocher, "rajoittuu yksittäisten latauspisteiden huolto silkkaan silmämääräiseen tarkastukseen ja toimintatarkastukseen." Mikäli lataupisteessä ei ladata sähköautoa, sen jännite on enintään 12 volttia. Tärkeiden suoja- ja kytkentälaitteiden tarkistaminen tapahtuu keskitetyssä tekniikkatilassa.
Sähköajoneuvoasiantuntija RTB päätti toteuttaa latauksenohjauksen käyttämällä Phoenix Contactin EV Charge Control Basic -latauksenohjausta, joka yhdistettiin EV-RCM-DC-vikavirtavalvontaan. Tämä yhdistelmä takaa korkean käytettävyyden ja vähentää automaattisen palautustoiminnon ansiosta tarpeettomien huoltotoimien suorittamista ajoneuvon aiheuttaman vikavirran jälkeen. RS-485-vakioliitännän ja Modbus/RTU-protokollan ansiosta lataustapahtumat voidaan erottaa onnistuneen tunnistautumisen jälkeen.
Kytkentäkaapissa olevaa EV Charge Control Basic -latauksenohjausta ja energialaskuria ohjataan tietokoneella
Todellisia latausvirtoja ja -tehoja sekä jo ladattua energiaa koskevat tiedot kerätään Phoenix Contactin EEM-350 -energialaskurin avulla. Nämä laskurit ovat MID-sertifioituja. Siksi ne soveltuvat lataustapahtumien kalibrointilain mukaiseen laskutukseen.
"Olemme yhdistäneet tähän järjestelmään myös pysäköintitalon automaatiojärjestelmän, joka mahdollistaa esimerkiksi pysäköintipaikan valvonnan sekä käyttäjien ohjaamisen pysäköintitalon seuraavaan vapaaseen pysäköintipaikkaan"; lisää Kocher. "Näin myös pysäköimisestä tulee miellyttävää."
Projektiin osallistuneiden yritysten ydinosaamista pysäköintitalon automaatiojärjestelmien, latausjärjestelmien ja laskutusprosessien alalta yhdistämällä pystyimme toteuttamaan ratkaisun, joka sopii optimaalisesti ajoneuvojen lataamiseen pysäköintitalossa. Toteutuksessa otettiin huomioon kaikki vaadittavat rakenteeseen ja kunnossapitoon liittyvät näkökohdat.
Myös uusiutuvaa energiaa voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. "Laitteistomme on toiminut alusta alkaen ilman ongelmia", tiivistää Torsten Kocher. "Käyttöönottamamme Phoenix Contactin komponentteja sisältävä RTB-ratkaisu edistää tavoitettamme lisätä sähköajoneuvojen käyttöä."
Lähetä kyselysi meille ja hyödy kattavasta palvelustamme:
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.
Sulje
"$pageName"