Bechtle: Työntekijöiden pysäköintitalo, jossa on latausasemat 50 sähköautolle

Yleiskatsaus

Bechtlen pysäköintitalo sähköautoille  

Bechtle AG:n uudessa pysäköintitalossa voidaan ladata 50 sähköautoa

  • Saksan suurin IT-järjestelmätalo Bechtle AG on sisällyttänyt kestävyysstrategiaansa ajoneuvojen sähköistämisen.
  • Uuteen pysäköintitaloon integroidaan 50 latausasemaa, joihin toimitetaan sähkö katolle asennetun aurinkoenergiajärjestelmän avulla.
  • RTB GmbH & Co. KG kehitti tiettyihin rakenteellisiin vaatimuksiin sopivan latausratkaisun, jossa se käytti Phoenix Contactin lataustekniikkaa ja -komponentteja.
  • Useiden ajoneuvojen lataamiseen tarkoitettu ratkaisu pysäköintitalossa edistää Bechtlen tavoitetta lisätä sähköajoneuvojen käyttöä.

Asiakasprofiili

Bechtle AG:n Rainer Kury ja Torsten Kocher  

Bechtle AG:n Rainer Kury (vasemmalla) ja Torsten Kocher

Myös Bechtle AG aikoo sähköistää ajoneuvonsa.

"Tavoitteenamme on lisätä sähkö- ja hybridiajoneuvojen osuutta työsuhdeautoissa 10 prosenttia keskipitkällä aikavälillä", kertoo Rainer Kury Bechtlen yritysviestinnästä. "Kiinnostus muutokseen kasvaa koko ajan."

Sovellus

Uuden työntekijöiden pysäköintitalon tarjouspyyntöön pyydettiin sisällyttämään latausmahdollisuudet 50 sähköautolle. Muita vaatimuksia olivat helppo laajennettavuus, kalibrointilain mukainen laskutus ja energianhallintajärjestelmä uusiutuvan energian käyttöä varten.

Nykyaikaisissa teräsrunkorakenteisissa pysäköintitaloissa kantavat seinät eivät lävistä koko rakennusta, vaan niille ovat ominaisia pystysuorat terästuet ja poikkipönkitykset. Lattialla olevassa jalustatolpassa olisi oltava yliajosuoja, joka vie arvokasta tilaa ja aiheuttaa lisäkustannuksia. Seinärasian asentamista varten ei ole kantavaa seinää. Latauspisteet on asennettava kapeisiin teräspilareihin.

Latauspisteiden on oltava turvallisia ja käyttövarmoja sekä sopia esteettisesti hyvin arkkitehtoniseen kokonaiskuvaan. Ammattiympäristöissä olevat sähkölaitteet on tarkistettava lisäksi säännöllisesti, ja tähän liittyvät kustannukset eivät saa nousta lineaarisesti latauspisteiden määrän mukaan.

Ratkaisu

Ohjauskomponentit sekä suojaus- ja kytkentälaitteet keskuskytkentäkaapissa  

Ohjauskomponentit sekä suojaus- ja kytkentälaitteet keskuskytkentäkaapissa

"Pysäköintitalon pääurakoitsija oli bielefeldiläinen rakennusyritys Goldbeck", kertoo Rainer Kury. "Pysäköintipaikkaan tuli sijoittaa vain tarvittava." Siten latauspiste koostuu vain tyypin 2 latauspistorasiasta, RFID-lukulaitteesta käyttäjän tunnistamista varten ja paikallisista LED-valoista tilanäyttöä varten. Suoja- ja kytkentälaitteet, latauksenohjaus ja energialaskuri on sijoitettu keskuskytkentäkaappiin.

"Koska itse latauspisteessä ei ole mitään aktiivisia sähköä johtavia komponentteja", sanoo Neckarsulmissa sijaitsevan Bechtle AG:n Facility Management -osaston Torsten Kocher, "rajoittuu yksittäisten latauspisteiden huolto silkkaan silmämääräiseen tarkastukseen ja toimintatarkastukseen." Mikäli lataupisteessä ei ladata sähköautoa, sen jännite on enintään 12 volttia. Tärkeiden suoja- ja kytkentälaitteiden tarkistaminen tapahtuu keskitetyssä tekniikkatilassa.

Sähköajoneuvoasiantuntija RTB päätti toteuttaa latauksenohjauksen käyttämällä Phoenix Contactin EV Charge Control Basic -latauksenohjausta, joka yhdistettiin EV-RCM-DC-vikavirtavalvontaan. Tämä yhdistelmä takaa korkean käytettävyyden ja vähentää automaattisen palautustoiminnon ansiosta tarpeettomien huoltotoimien suorittamista ajoneuvon aiheuttaman vikavirran jälkeen. RS-485-vakioliitännän ja Modbus/RTU-protokollan ansiosta lataustapahtumat voidaan erottaa onnistuneen tunnistautumisen jälkeen.

EV Charge Control Basic ja energialaskuri kytkentäkaapissa  

Kytkentäkaapissa olevaa EV Charge Control Basic -latauksenohjausta ja energialaskuria ohjataan tietokoneella

Todellisia latausvirtoja ja -tehoja sekä jo ladattua energiaa koskevat tiedot kerätään Phoenix Contactin EEM-350 -energialaskurin avulla. Nämä laskurit ovat MID-sertifioituja. Siksi ne soveltuvat lataustapahtumien kalibrointilain mukaiseen laskutukseen.

"Olemme yhdistäneet tähän järjestelmään myös pysäköintitalon automaatiojärjestelmän, joka mahdollistaa esimerkiksi pysäköintipaikan valvonnan sekä käyttäjien ohjaamisen pysäköintitalon seuraavaan vapaaseen pysäköintipaikkaan"; lisää Kocher. "Näin myös pysäköimisestä tulee miellyttävää."

Yhteenveto

Aurinkopaneelit Bechtlen pysäköintitalon katolla  

Aurinkopaneelit pysäköintitalon katolla tuottavat energiaa ajoneuvojen lataamiseen

Projektiin osallistuneiden yritysten ydinosaamista pysäköintitalon automaatiojärjestelmien, latausjärjestelmien ja laskutusprosessien alalta yhdistämällä pystyimme toteuttamaan ratkaisun, joka sopii optimaalisesti ajoneuvojen lataamiseen pysäköintitalossa. Toteutuksessa otettiin huomioon kaikki vaadittavat rakenteeseen ja kunnossapitoon liittyvät näkökohdat.

Myös uusiutuvaa energiaa voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. "Laitteistomme on toiminut alusta alkaen ilman ongelmia", tiivistää Torsten Kocher. "Käyttöönottamamme Phoenix Contactin komponentteja sisältävä RTB-ratkaisu edistää tavoitettamme lisätä sähköajoneuvojen käyttöä."

Halutko totetuttaa latausratkaisusi kanssamme?

Lähetä kyselysi meille ja hyödy kattavasta palvelustamme:

  • Yhteensopivien laitteisto- ja ohjelmistokomponenttien kokoonpano
  • Valmistamme logolla varustetut latauspistokkeet yrityksesi yhtenäiselle brändäykselle
  • Saat latauskaapelin johdinpään työstettynä haluamallasi tavalla
  • Testatut kytkentäkaaviot yksinkertaiseen ja turvalliseen toteutukseen
  • Ajankohtaisten latausstandardien, normien sekä mittoja ja vakausta koskevien lakien huomiointi
  • Tukea yhteyden muodostamisessa rakennus- ja energianhallintaan sekä laskutuspalvelun tarjoajaan

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje