Energiakontrolleri: modulaarinen kotelokonsepti, jossa väyläliitin asennuskiskolle

Yleistä

Phoenix Contactin elektroniikkakotelot  

Elektroniikkakotelot eivät ole pelkästään elektroniikan pakkauksia

  • Modulaarinen rakenne, joustava piirikorttiliitäntä ja tyylikäs muotoilu – elektroniikkakoteloilta vaaditaan nykyään paljon.
  • Nürnbergiläinen Scheidl GmbH käyttää Phoenix Contactin BC-kotelojärjestelmää energiakontrollerinsa toiminnallisena pakkauksena.
  • Regensburgilainen Optimus Meine Energie GmbH ohjaa, verkottaa ja valvoo sen avulla yhteistuotantolaitoksia.
  • Asennuskiskon väyläliittimellä on tärkeä tehtävä energiakontrollerin modulaarisessa kotelokonseptissa.

Asiakasprofiili

Hiljattain perustettu nürnbergiläinen Scheidl GmbH on erikoistunut lämpöjärjestelmien nykyaikaiseen mittaus-, säätö- ja ohjaustekniikkaan, jonka painopisteenä ovat uusiutuvat energia ja energiatehokkuus. Energiakontrolleri on saatavana myös itsenäisenä dataloggerina, joka valvoo järjestelmiä lämpö-, tila- ja laskuritietoja keräämällä.

Sovellus

Insinöörit Achim Scheidl ja Arno Friedrich  

Achim Scheidl ja Arno Friedrich käyttävät ratkaisuissaan Phoenix Contactin koteloita

"Dataloggeri – lämpötilojen ja energioiden tallennuslaite – tekee kompleksien lämpöjärjestelmien toiminnoista läpinäkyviä", kertoo toimitusjohtaja Achim Scheidl. "Aiemmin yksityiskohtaisilla mittausarvoilla ei usein ollut merkitystä, järjestelmät olivat yksinkertaisia ja energiakustannukset sivuseikka." Uudet ja etenkin uusiutuvia energioita käyttävät lämpöjärjestelmät ovat monimutkaisempia. Scheidl: "Järjestelmiä voi oikeasti ymmärtää vain, kun sähköisiä ja termisiä tietoja analysoidaan pitkällä aikavälillä."

Vaadittiin paljon kehitystyötä, ennen kuin energiakontrolleri saavutti nykyisen toimintolaajuutensa. "Ensimmäisen sukupolven laitteessa ei keskitytty koteloon, vaan ainoastaan toimintoihin", Scheidl muistelee. "Meillä oli kokoelma osia erilaisissa koteloissa, jotka liitettiin toisiinsa kaapeleilla." Kun muotoilun päivitys tuli ajankohtaiseksi, Scheidl ryhtyi etsimään sopivaa kotelojärjestelmää kaikille laitekomponenteille.

Ratkaisu

Phoenix Contactin kotelo BC 107  

Phoenix Contactin BC 107 -kotelo on energiakontrollerin perusmoduuli

"Phoenix Contactin BC-elektroniikkakotelot olivat joustava, suunnittelutarpeisiimme mukautuva järjestelmä perus- ja laajennusmoduuleille", jatkaa Scheidl. Koteloleveydet 17,8–161,6 mm mahdollistavat erilaisten moduulien helpon asennuksen samassa kotelomuotoilussa.

Piirikortin tilava varustelupinta helpottaa layout- ja kehitysprosessin suunnittelua. Sisäpuolen ohjaukset piirikorteille kaikissa kolmessa suunnassa mahdollistavat elektroniikan toiminnallisen integroinnin – piirikortit voidaan kiinnittää erilaisiin asentoihin sekä rinnakkain että kohtisuoraan asennuskiskoon nähden. "16-napainen väyläliitin on laitekonseptimme ydin", kertoo Scheidl. "Datan ja energian sarjamuotoinen tai rinnakkainen tiedonsiirto käy vaivattomasti ja johdotustyöt jäävät vähäisiksi."

Väyläliitin asennuskiskolle Phoenix Contactilta  

Asennuskiskon väyläliitin helppoon moduulivaihtoon

Asennuskiskon väyläliittimellä on tärkeä tehtävä aina lopulliseen sovellukseen – kuten yhteistuotantolaitokseen – saakka.

"Itse muodostuva laite-laiteliitäntä ilman johdotusta helpottaa energianhallintajärjestelmämme konfigurointia", toteaa Arno Friedrich, Optimus Meine Energie GmbH:n toimitusjohtaja. "Myös nopea asennus paikan päällä sekä moduulien myöhempi vaihto ilman liitännän irrottamista sujuvat helposti."

Phoenix Contactin energianhallintajärjestelmä  

Pääsy yhteistuotantolaitokseen Internetin kautta – mittaustiedot säilyvät energianhallintajärjestelmässä

Optimus Meine Energie GmbH käyttää asiakkaana ja yhteistyökumppanina Scheidl GmbH:n energiakontrolleria keskeisenä energianhallintajärjestelmän komponenttina. Energianhallintajärjestelmää käytetään esimerkiksi alueellisen energiantoimittajan Rewagin yhteistuotantolaitoksissa Regensburgissa. Sen avulla sähköä ja lämpöä tuottavia laitoksia ohjataan tarpeen mukaan ja yhdenmukaisesti.

Kaikki tärkeät käyttötiedot voidaan lukea etänä, ja häiriötapauksissa käyttäjälle lähetetään välittömästi automaattinen ilmoitus. Näin aikaa vieviä tarkastuskäyntejä paikan päällä ei tarvita ja järjestelmän käytettävyys paranee.

Johtopäätös

Optimus tarjoaa asennuksen lisäksi myös energian monitorointia täydellisenä palvelupakettina käyttäjälle – myös siinä modulaarinen asennuskiskon kotelokonsepti on merkittävässä asemassa.

"Modulaarinen konsepti mahdollistaa energianhallintajärjestelmän täsmällisen konfiguroinnin kaikkiin laitteistoihin, ja sen vaivattoman modifioinnin käytön aikana", Friedrich selventää periaatetta. "Jos käyttäjä myöhemmin haluaa uuden laitteen, Scheidl toimittaa lisämoduulin." Tässä auttaa ns. hot plugging -ominaisuus – laitetta ei tarvitse sammuttaa eikä uutta ohjelmistoa tarvitse asentaa.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje