Elektroniikkakotelosta AS-Interfacen kytkentäkaappimoduuliksi

Yleistä

AS-i-kytkentäkaappimoduuli KE5 Pepperl+Fuchsilta  

AS-i-kytkentäkaappimoduuli KE5 täyttölinjoille

  • Järjestelmäasennuksessa – esim. juomateollisuudessa – kustannustehokkaat ja asennusystävälliset ratkaisut ovat entistä tärkeämpiä.
  • Kompaktit moduulit alemmalla kenttätasolla korkeine liitinpaikkamäärineen ovat edelleen harvinaisia.
  • Tiiviissä yhteistyössä Phoenix Contactin kanssa Pepperl+Fuchs kehitti kytkentäkaappimoduulin KE5 tämän puutteen korjaamiseksi.
  • Tämän asiakasprojektin tuloksena Phoenix Contact toi markkinoille ME-IO-koteloperheen.

Asiakasprofiili

Pepperl+Fuchsin EMC-kammio Mannheimissa  

Pepperl+Fuchsin EMC-kammio Mannheimissa

Pepperl+Fuchs tunnetaan kaikkialla maailmassa sähköisen räjähdyssuojauksen ja anturitekniikan edelläkävijänä ja innovaattorina.

Pepperl+Fuchsin Mannheimin toimipaikassa sijaitsevat mm. tuotekehitys ja markkinointi sekä myös laboratoriot.

Edellytys

FT Konrad Kern (vasemmalla), tuotepäällikkö, ja DI Frank Ebert, tuotekehittelijä, Pepperl+Fuchs  

FT Konrad Kern (vasemmalla) ja DI Frank Ebert

Uuden laitteen tie suunnittelusta loppukäyttäjälle on usein pitkä. Siksi ei ole lainkaan itsestään selvää, että loppukäyttäjän yksityiskohtaiset laitevaatimukset näkyvät jo komponenttien suunnittelussa.

"Koska Phoenix Contact on elektroniikkakoteloiden ja piirikorttiliitäntätekniikan asiantuntija, pystyimme viemään juomateollisuuden järjestelmäasennuksen vaatimukset komponentteihin saakka", muistelee Konrad Kern, Pepperl+Fuchs GmbH:n tehdasautomaation tuotantopäällikkö Mannheimissa.

"AS-Interface (AS-i, Actuator-Sensor-Interface) on merkittävä täyttölinjojen johtaville valmistajille", toteaa Kern. Toimilaite- ja anturiliitäntöjen väylätiedonsiirron standardiksi kehitetty AS-i tarjoaa optimaalisen hinta-laatusuhteen, mutta on suosittu myös hajautettuna interface-järjestelmänä yksinkertaisuutensa ja joustavuutensa vuoksi.

Ratkaisu

Kotelo ME-IO ja kytkentäkaappimoduuli KE5  

ME-IO-kotelo toimii KE5-kytkentäkaappimoduulin pakkauksena

AS-i-ratkaisujen johtavana tarjoajana Pepperl+Fuchs on KE5-laitesarjallaan onnistunut kehittämään tehokkaan järjestelmän kompaktissa rakenteessa. Alle 19 mm leveä, jossa on etualalla 28 helppopääsyistä liitinpaikkaa. "Pystyimme lisäämään liitäntätiheyttä 50 % muihin ratkaisuihin verrattuna", Kern valottaa etuja.

Sekä AS-i- että AUX-Interface piti aiemmin liittää työläästi johdinparin pääteholkkien avulla. "KE5-moduulimme asettaa silloitetun pistokkeen niin, että AS-i ja AUX liitetään neljän ylimääräisen liitinpaikan kautta", kertoo DI Frank Ebert, KE5-projektin suunnittelupäällikkö, "ja täydessä 8 A:n virtakuormituksessa".

Kytkentälähtöjen galvaanista erotusta varten kehitettiin myös relemoduuleja ulkopuolisten, erilaisilla potentiaaleilla varustettujen järjestelmien liittämiseen. Lisäksi relemoduuleilla voidaan kytkeä 230 VAC korkealla kuormalla. "Moduulit on varustettu uudella piirikorttimuotoilulla niin, että AS-i ja AUX voidaan erottaa turvallisesti toisistaan", jatkaa Kern. "Tämä toiminnallinen turvallisuus on tärkeää KE5-moduulien käyttämiseksi myös turvasovelluksissa lähtöjen toistamiseen".

Näin koneen turvakonsepteja voidaan toteuttaa erittäin helposti ja edullisesti – esimerkiksi turvallinen poiskytkentä käyttäen hajautetulla toistolla varustettua AUX:ia, KE5-moduulin AUX-lähtöjen kautta. "Kaikki anturisignaalit ovat käytettävissä moduulin tulojen kautta", täydentää Kern, "ja loppukäyttäjä saa kaikki tärkeät tiedot järjestelmän tilasta myös, kun apuenergia on kytketty pois päältä".

Phoenix Contactin ME-IO-koteloperheessä – leveys vain 18,8 mm – voidaan toteuttaa jopa 54 pistoliitettävää liitinpaikkaa etupuolella. Kotelojärjestelmä on suunniteltu moduulirakenteiseksi – eri kansi- ja pistokeprofiilipituudet mahdollistavat monipuoliset liitäntäyhdistelmät.

Johtopäätös

Käyttäjäystävälliset ratkaisut ovat osapuolien oikea-aikaisen ja intensiivisen yhteistyön tulos. Tämän osoittavat Phoenix Contact elektroniikkakoteloiden ja liitäntätekniikan asiantuntijana sekä Pepperl+Fuchs AS-i-järjestelmien innovaattorina.

Järjestelmäasennuksen vaatimuksiin voitiin kehittää innovatiivinen kytkentäkaappimoduuli juomien täyttölinjoilla käytettäväksi. Kotelon tekee erityisen tehokkaaksi innovatiivinen liitäntätekniikka, ja johdotus suoritetaan helposti ja ilman työkaluja Push-in-jousivoimapistokkeen avulla. Koodattavat pistokkeet voidaan irrottaa lukitusjärjestelmän avulla nopeasti huoltoystävällistä laitevaihtoa varten. Moduulien välinen tiedonsiirto tapahtuu asennuskiskon väyläliittimen kautta.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje