Yhteistyökumppanit ja projektit

Lemgon tori

Digitaalinen muutos

Phoenix Contact edistää älykkäiden kaupunkien etujen hyödyntämistä jo nyt.

Phoenix Contact osallistuu älykkäisiin kaupunkeihin liittyviin yhteistyö- ja tutkimusprojekteihin. Siten voimme osoittaa, mitä älykäs kaupunki tarkoittaa käytännössä. Digitalisaatiosta on kaupungeille etua ehdottomasti jo nyt

Digitaalinen muutos pienissä ja keskisuurissa kaupungeissa

Logo: Lemgo Digital ja Fraunhofer IOSB-INA  

Kaupunki mukana digilaboratoriossa

Suurkaupunkien lisäksi myös pienet ja keskisuuret kaupungit voivat hyötyä älykkäistä ja digitaalisista ratkaisuista.

Siksi Fraunhofer IOSB-INA on ylläpitänyt toukokuusta 2018 alkaen IoT-Reallabor Lemgo Digitalia avoimena innovaatioalustana pienten ja keskisuurten kaupunkien digitaaliselle muutokselle. Fraunhoferia tukevat tässä aloitteessa muiden kumppanien lisäksi OWL:n tekninen korkeakoulu ja Nordrhein-Westfalenin osavaltio.

Yritykset, IoT-startupit, yhteisöt ja tutkimuslaitokset hyödyntävät tätä infrastruktuuria voidakseen kehittää yhdessä arjen asiantuntijoiden eli asukkaiden kanssa innovatiivisia tuotteita ja tietopohjaisia palveluita liikkuvuuden, vähittäiskaupan ja ympäristön alalle.

Vanha hansakaupunki Lemgo toimii tässä esikuvana Nordrhein-Westfalenin yli 180 keskisuurelle kaupungille, joissa asuu puolet väkirikkaimman osavaltion kaikista ihmisistä. Siksi useat vastaavanlaiset Nordrhein-Westfalenin kunnat ja koko Saksa voivat hyötyä Lemgo Digitalin digitaalisen agendan tuomasta kehityksestä ja digitalisointiprojektien tuloksista.

Julkisen lähiliikenteen digitalisointi

Älypuhelin ja kaupunginbussi  

Ensimmäinen sovellus mahdollistaa bussien seuraamisen dynaamisesti ja reaaliajassa

Pilottiprojekti käynnistyi vuonna 2018, ja sen tavoitteena oli verkottaa julkisen lähiliikenteen bussit. Busseihin asennettiin anturit tarkan sijainnin määrittämiseksi ja lisänäytöt. Sijaintitiedot käsitellään turvallisesti pilvessä.

Matkustajat voivat kätevästi seurata älypuhelimella, milloin heidän on lähdettävä pysäkille. Bussinkuljettajien ei tarvitse enää olla radioyhteydessä kollegoiden kanssa, vaan sijaintia on mahdollista seurata reaaliajassa tabletilta. Näin lähtöaikojen synkronisointi käy entistä helpommin.

Mobiilitietopaneeli tietojen hakemiseen

Tietopaneeli älypuhelimessa  

Mobiilitietopaneeli asukkaita varten

Muiden lisäarvoa tuottavien palveluiden kehittämistä suunnitellaan. Asukkaat voivat hakea helposti tietoa kaupungistaan digitaalisesta tietopaneelista.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje