Uutisiin

Tarkoituksenmukainen kaapeleiden läpivientijärjestelmä

23.08.2012

Kaapeleiden läpivientijärjestelmä CES

Uusi kaapeleiden läpivientijärjestelmä CES kalustetuille ja kalustamattomille johtimille

Uusi kaapeleiden läpivientijärjestelmä CES on tarkoituksenmukainen vaihtoehto vankoille moninapapistoliittimille tai holkkitiivisteille kaapelien tai johtimien viemiseksi kytkentäkaappiin tai muuhun koteloon. Lovettujen kaapelitiivisteiden avulla jopa kalustetut johtimet voidaan viedä suoraan seinämän läpi laitteeseen - ilman erillistä liitinpaikkaa.

Jos kaapeleita tai johtimia pitää viedä seinämän läpi esim. kytkentäkaappiin, tarvitaan tiivistyselementti kytkentäkaapin suojausluokan säilyttämiseksi sekä kaapin sisällä olevan asennuksen suojaamiseksi ympäristövaikutuksilta. Uusi kaapeleiden läpivientijärjestelmä CES mahdollistaa usemman johtimen kokoamisen yhteen, tiivistämisen, (IP54-IP65) sekä viennin koteloon. Järjestelmä koostuu tiivistyskehyksistä, joihin eri johdinpoikkipintojen kaapelitiivisteet voidaan asentaa. Paikalleen napsautettavia kehyksiä on saatavana helpottamaan asennusta paikan päällä.

Laadukkaat tiivistyskehykset varmistavat turvallisen tiivistyksen sekä johdinten vedonpoiston DIN EN 50262:n mukaisesti. Muovikehyksiin on integroitu metallivahvistukset, jolloin päädyssä tarvitaan vain kaksi lukituselementtiä. Valita voidaan ruuvilukitus tai työkaluton sankalukitus. Kolme kokoa B10, B16 ja B24 sopivat kytkentäkaappien yleisiin teollisuuspistoliitinten vakioasennusreikiin.

Harmaiden, termoplastisten muovitiivisteiden palamisherkkyys on alhainen (UL 94 V0) ja ne ovat hapon- ja lipeänkestäviä. Mustien NBR-kumitiivisteiden elinikä on vielä pidempi ja ne kestävät öljyjä, polttoaineita ja rasvaa. Saatavana on lovettuja tiivisteitä 1-24 mm:n johdinpoikkipinnoille. Vaihtoehtoisesti voidaan myös käyttää 2 tai 4 reiällä varustettuja tiivisteitä tai AS-Interface-johtimille tarkoitettuja tiivisteitä. Kalustamattomille johtimille voidaan haluttaessa käyttää kartiotiivisteitä. Vain 2 kokoa, jotka sopivat 2-24 mm:n johdinpoikkipinnoille - tämä vähentää tarvittavien komponenttien määrää ja siten myös varasto- ja hankintakustannuksia.


PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260