Styreskabfremstilling inden for drikkevareindustrien: Rentabelt selv ved partistørrelse 1

Oversigt

Krones satser på ClipX-konceptet

Krones satser på ClipX-konceptet

  • Som global producent af fylde- og emballeringsanlæg optimerer Krones AG ikke kun konstant sine løsninger, men også produktionsprocesserne.
  • Phoenix Contacts koncept bidrager til, at det konstant stigende antal styreskabe kan fremstilles hurtigt, fejlfrit og rentabelt.

Anvendelse

Anlægsudvikling efter Industrie 4.0-synspunkter  

Krones udvikler innovative anlæg

Krones-koncernen planlægger, udvikler og fremstiller maskiner og komplette anlæg til områderne proces, fylde- og emballeringsteknik. Hidtil blev de fuldstændigt konfektionerede klemrækker, som er nødvendige for produktionslinjen, sammensat manuelt i flere arbejdstrin.

Efter afkortning af den pågældende bæreskinne skulle de nødvendige rækkeklemmer monteres. Derefter konfektionerede og monterede medarbejderne mærkningsmaterialet samt stik, kortslutningsbroer og andre tilbehørsdele.

Løsning

eCl@ss og AutomationML  

Homogene standarder eCl@ss og AutomationML

Ved det af Phoenix Contact konstruerede anlæg er der tale om en kombination af teknologierne Clipx-Cutter og Clipx-Loader, som er udarbejdet i virksomhedens egen maskinkonstruktion.

Bæreskinnerne, som lagres i et magasin, afkortes her individuelt og forbrugsoptimeret i den nødvendige længde. I en ekstraanordning kan reststykker integreres manuelt i anlægget. I næste trin bestykkes bæreskinnerne baseret på en avanceret magasinteknik fuldautomatisk med op til 50 forskellige klemmetyper. På grund af produkternes patenterede logistikløsning kan medarbejderen fylde magasinerne parallelt med operationstiden eller udskifte dem komplet ved behov. En forberedelsesassistent, som er centreret til betjeningspersonalet, muliggør en instruktionsstyret integration af flere klemmetyper, uden at anlægget skal programmeres eller betjenes omstændeligt.

De automatiserede ordrer fra engineering-området og fremstillerens ordre-pool udføres uden mellemtrin fra anlægget ved hjælp af styresystemet Clipx-Control, hvor medarbejderne konstant informeres om anlæggets tilstand. Derudover kontrollerer anlægget, om den pågældende ordre kan produceres, eller om der foreligger engineering-fejl, så ordren sendes retur til korrektur.

I denne forbindelse har dataenes homogenitet fra den anvendte E-CAD-software til produktionsstyringen en væsentlig betydning. Dermed er et centralt aspekt af fremtidsprojektet 4.0 kommet ind i løsningen: fremstillingen af produkter i partistørrelse 1 til en serieproduktions stykomkostninger.

Konklusion

Krones og Phoenix Contact beskæftiger sig allerede med koncepter til flere delprocesser inden for styreskabsfremstilling, som også andre producenter af koblingsanlæg kan nyde godt af.

Eksempelvis er der tale om en harmonisering af produktdata på grundlag af klassificeringsstandarden eCl@ss. Hvis de identiske produktbeskrivelser derudover bruges i et ensartet beskrivelsessprog – f.eks. AutomationML – kan de nødvendige informationer gøres tilgængelige på det rigtige tidspunkt og det rigtige sted i et heterogent systemlandskab med forskellige anlæg og værktøjer.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11