Løsninger til lynstrømsmåling

Oversigt

Offshore vindenergianlæg i tordenvejr  

Skader pga. lynnedslag kan være omkostningskrævende

  • Vindkraftanlæg er ofte udsat for belastninger pga. lynnedslag. Tidligere var det svært at føre beviser for lynnedslag og deres styrke.
  • Med den komplette løsning LM-S fra Phoenix Contact kan lynnedslag i bladene på et vindenergianlæg måles og analysere nøjagtigt.
  • Takket være kontinuerlig fjernovervågning og sammenføring af måledata med driftsparametrene i vindenergianlægget forbedres beslutningsgrundlaget mht. præventive servicehandlinger.

Anvendelse

Lynnedslag fører jævnligt til rotorbladsbeskadigelser og elektronikudfald i vindenergianlæg. Nedslagene kan dog for det meste ikke registreres eller gemmes direkte.

Derfor udskiftes beskyttelsesenheder efter forsigtighedsprincippet, da disse kun kan aflede et begrænset antal lynnedslag. Et arrangement, der koster både tid og penge. Afhjælpning opnås ved at anvende et lynstrømsmålesystem, som registrerer vigtige mærkeværdier for lynstødstrømme. Med de leverede informationer kan der træffes afgørelse om nødvendigheden af kontrol- og vedligeholdelsesarbejde. Desuden kræver også forsikringsselskaber stadig oftere dokumentation for, at lynet virkelig er slået ned i det pågældende vindenergianlæg.

Løsning

Principfremstilling af en LM-S-applikation på et vindkraftanlæg  

Anvendelse af LM-S på et vindenergianlæg

Lightning Monitoring System LM-S fra Phoenix Contact registrerer og analyserer alle vigtige parametre i lynstødstrømme. Ud fra dette kan der konkluderes på den egentlige belastning af anlægget.

Målesystemets sensorer monteres på beskyttelsesenhederne. Ved et lynnedslag dannes et magnetfelt omkring lederen på grund af stødstrømmen, som registreres af sensorerne. Systemet sender måleresultaterne til registreringsenheden over lysledere. Det bestemmer vha. de opnåede værdier den maksimale lynstrømstyrke med lynstrømsstejlhed, ladning og specifik energi.

LM-S'en kan tilsluttes selvstændigt over et modem eller over den integrerede Ethernet-grænseflade i netværk. Integrering i et eksisterende styresystem er nem at udføre ved at kalde IP-adresserne. For at informere anlæggets driftsleder direkte om lynnedslaget kan LM-S'en sende en alarm-SMS. Via en webbrower henter personalet detaljerede informationer om lynnedslaget. På den måde kan driftslederen tidligt registrere beskyttelsesenhedens tilstand og kan planlægge og realisere vedligeholdelsesenheder. Således opnår du en stabil drift af anlægget.

Styreskab LM-S  

Komplet løsning til lynmåling i vindenergianlæg

Enkel integration

Den komplette løsning gør det muligt at tilpasse systemet i et eksisterende design uden det store arbejde. Takket være integreret spændingsforsyning og overspændingsbeskyttelse til kommunikationen er integreringen enkel. Ledningerne til sensorerne kan bestilles i længder på 10-100 m. Tilslutningskassen skal blot monteres og ledningerne stikkes igennem de forberedte ledningsindføringer på apparatet. Der er ikke behov for specielt værktøj til dette.

Dine fordele

  • Meningsfuld diagnose gennem den øjeblikkelige gevinst via detaljerede data pr. realtidsmåling
  • Hjælp til beslutninger vedr. vedligeholdelsesindsats takket være fjernovervågning
  • Enkel dataudgang og konfiguration via integreret webserver
  • Integration i standard-netværkssystemer takket være RJ45-grænseflade

Produkter

BeskrivelseTypeVarenr.
SpændingsforsyningQUINT-PS/1AC/24DC/ 3.52866747
LM-SLM-S-A/C-3S-ETH2800618
SensorLM-S-LS-H2800616
HCS PROFINET-installationsledninger, fås færdigkonfektionerede i længder fra 10 m til 100 m (BFOC/PPCME)FOC-PN-HCS-1018/...1402190
Overspændingsbeskyttelse ETHDT-LAN-CAT.6A2908726
Overspændingsbeskyttelse 230 V, type 2VAL-MS 230/1+12804429
BeskrivelseTypeVarenr.
SpændingsforsyningQUINT-PS/1AC/24DC/ 3.5
LM-SLM-S-A/C-3S-ETH
SensorLM-S-LS-H
HCS PROFINET-installationsledninger, fås færdigkonfektionerede i længder fra 10 m til 100 m (BFOC/PPCME)FOC-PN-HCS-1018/...
Overspændingsbeskyttelse ETHDT-LAN-CAT.6A
Overspændingsbeskyttelse 230 V, type 2VAL-MS 230/1+1

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk