Rotorblad

Kontinuerlig tilstandsovervågning af et rotorblad
Tilbage til Vindenergianlæg

Kategorier

 • Løsninger til registrering af is

  Isregistreringssystemet fra Phoenix Contact måler tykkelsen af isansamlingen på rotorbladene og sikrer en pålidelig drift af dit vindenergianlæg.

 • Løsninger til belastningsmåling

  Rotor Blade Monitoring System (RM-S) fra Phoenix Contact overvåger konstant svingningerne i rotorbladene på et vindenergianlæg.

 • Løsninger til lynstrømsmåling

  Lynstrømsmålesystemet LM-S (Lightning Monitoring System) fra Phoenix Contact giver bedre muligheder for planlægning af service i vindenergianlæg.

I takt med at rotordiametre bliver større og større, bliver tilstandsovervågning på rotorbladet en stadig mere krævende opgave. Takket være korrekt overvågning øges anlæggets effektivitet, og vigtige sikkerhedsfunktioner udføres for at beskytte vindenergianlægget mod skader.

Dine fordele

 • Maksimal oppetid for vindenergianlæg med robuste komponenter, også under ekstreme betingelser
 • Nem integrering i eksisterende anlæg takket være åbne grænseflader
 • Vedligeholdelse, der kan planlægges, og justering af parametrering via fjernadgang

Rotorbladsovervågning med Blade Intelligence

Nye teknologier og trådløse sensorer giver mulighed for en bæredygtig og effektiv vedligeholdelsesstyring samtidig med en effektiv eftermontering af ældre turbiner.

Takket være kombinationen af isdetektering, lynstrømsmåling og belastningsovervågning holder vores løsning til rotorbladsovervågning Blade Intelligence altid øje med tilstanden af dine rotorblade og gør det muligt at reagere på forskellige hændelser på et tidligt stadium. Blade Intelligence fås i forskellige varianter og kan også eftermonteres og pålideligt integreres i eksisterende systemer.

Topologi Blade Intelligence

Tilstandsovervågning via innovativ måleteknik

Modulær systemopbygning

Styreskab Blade Intelligence  

Totalløsning for en effektiv drift

Blade Intelligences modulære opbygning muliggør en individuel kombination af de enkelte løsninger, alt efter hvilke krav der stilles. Særlige sensorer, der er udviklet til brug på rotorbladet, leverer alle nødvendige data til bearbejdning i en fælles analyseenhed.

En udvidelse med et ekstra sensorsystem er altid mulig. Nye teknologier og trådløse sensorer giver mulighed for en bæredygtig og effektiv vedligeholdelsesstyring.

Betjening og visualisering

Visualisering af anlæggets tilstand  

Visualisering af anlæggets tilstand

Dataene for alle sensorer visualiseres overskueligt via et HMI-webpanel. Den enkle betjening gør alle funktioner hurtigt tilgængelige og muliggør en fuldstændig visning til tilstandsregistrering af alle rotorblade.

Dokumentation af installationen

Understøttelse ved installationen  

Understøttelse ved installationen

Vi tilbyder en digital installationsunderstøttelse af sensorerne via app. Allerede under påsætningen og indretningen på rotorbladet kan sensorernes position dokumenteres pr. foto, ligesom øvrige informationer om montering kan dokumenteres i appen. Disse data overføres til den pågældende controller.

Integrering Matlab Simulink

Ved brug af PLCnext Technology egner Blade Intelligence sig optimalt til brug i moderne vindenergianlæg. En integrering af Matlab Simulink gør det muligt ganske enkelt at indlæse og integrere modeller til bladvarmestyring på controlleren. På den måde kan bladvarmen reagere umiddelbart på forhold, der ændrer sig på rotorbladet.

Platform for grænseløs automatisering

Platform for grænseløs automatisering

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Service


Løsninger til vindenergianlæg

Phoenix Contact tilbyder innovative og pålidelige løsninger til vindenergianlæg og vindparker.


Rotorblad-overvågningssystem

Komplet system til universel rotorbladsovervågning


Lynstrømsmålesystem LM-S

LM-S overvåger vindmølleparken i Guangxi, der har en ydelse på 1,5 Megawatt.

Yderligere informationer

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk