Intelligent pumpeautomatisering med fjernkontroltilslutning

Oversigt

Spildevandspumpestation  

Spildevandspumpestation

 • Planlæggere, konstruktører og driftsledere for spildevandstekniske pumpestationer står over for udfordringen med at modernisere gamle bygninger og tilslutte dem til styresystemer med henblik på overvågning.
 • Phoenix Contact tilbyder en installationsparat, opbygget styreskabsløsning, som klarer alle styrings- og reguleringsopgaver for decentrale pumpestationer.
 • Udfør en effektiv automatisering af pumpestationer f.eks. mht. tømning af beholdere ved blot at skulle indstille og parametrere pumpestyringen lokalt.

Anvendelse

Spildevandspumpestationer er vigtige for pålidelig bortskaffelse af spildevand. Konstruktionerne behøves alle de steder, hvor vandet pga. højdeforskelle ikke selv kan løbe væk. Ved planlægningen er lang levetid og driftssikkerhed for anlægget lige så vigtig som energieffektiv drift af den eksterne bygning. Planlæggere, konstruktører og driftsledere for spildevandstekniske anlæg har således den udfordring, at de enkelte pumper i spildevandspumpestationerne skal drives så energieffektivt som muligt. Desuden skal nedetiderne på de decentrale bygninger minimeres gennem konstant overvågning.

Disse opgaver kræver automatisering af spildevandspumpestationerne. Der skal tages hensyn til ydre påvirkninger som kraftige regnskyl, voksende infrastrukturer og forskellige specialfunktioner for bygningerne. Disse forskellige krav fører til en kompleks styring af de spildevandstekniske indretninger. Et stigende pres på omkostninger samtidig med krav om høj fleksibilitet kræver nye styringskoncepter og løsninger til automatisering af decentrale konstruktioner inden for bortskaffelse af spildevand.

Løsning

Phoenix Contact tilbyder en installationsparat, opbygget styreskabsløsning, som klarer alle styrings- og reguleringsopgaver for decentrale pumpestationer. Systemet kan kommunikere med kontrolrummet via mobiltelefonnettet.

Pumpestyringen kan nemt integreres i det overordnede styresystem vha. kommunikationsprotokollen OPC og kan dermed hurtigt overvåges. Alle vigtige måleværdier, fejl og driftsinformationer meldes fra den eksterne station.

Du kan nemt installere pumpeautomatisering og hurtigt indstille alle parametre vha. visualisering. Gennem tilslutning af enkle digitale signaler kan du minimere arbejdet med installation i eksterne bygninger. Nedetider og fejl kan reduceres vha. et standardiseret produkt. Ud over forsyning til styreskabet skal operatøren blot forbinde sensorerne til overfladeniveau, flow og strømmåling samt de forskellige indgangssignaler fra konventionelle trykknapper, omskiftere eller andre meddelelser.

Topologi spildevandspumpeværker  

Løsninger til spildevandspumpeværker: Fra motorstyring til sikker datakommunikation

PumpControl – Fleksibel pumpestyring til spildevandssektoren

Styreskab pumpestyring  

Pålidelig pumpestyring til bortskaffelse af spildevand

Pumpestyringen PumpControl fra Phoenix Contact er hurtig at tage i drift pga. den enkle parametrering med den integrerede visualisering.

 • Standardiserede grænseflader til tilslutning af applikationsspecifik måleteknik samt kontrol- og motorstyringsteknik.
 • Hurtig parametrering og enkel diagnose via integreret touchpanel.
 • Branchespecifikke funktioner til optimal drift og overvågning af enkelt- og dobbeltpumpestationer.
 • Integreret fjernkontrolgrænseflade til effektiv integrering i et overordnet styresystem og til SMS-meddelelser.

Dine fordele

 • Effektivitetsøgning gennem behovsorienteret drift af pumper
 • Fleksibel montering og hurtig parametrering af pumpestyring via webbrowser
 • Reduceret arbejde med planlægning takket være det installationsparate styreskab
 • Fjerndiagnose af eksterne bygninger via udfaldssikker fjernkontrol

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk