Gnidningsfri skibstrafik med sluseautomatisering i havnen i Zeebrügge

Oversigt

Sluseanlæg i Zeebrügges havn  

Sluseanlæg i Zeebrügges havn

  • Zeebrügge har en af Europas vigtigste havne. Den rangerer som Belgiens næststørste og mest moderne maritime bulkplads.
  • Stigende sikkerhedskrav kræver en pålidelig og diagnostiserbar signalisering af sluseanlægget.
  • Phoenix Contact har udviklet fieldbusegnede signallamper til integration i sluseanlæg.
  • Komponenter, systemer og løsninger fra Phoenix Contact muliggør en sikker passage af Pierre-van-Damme-slusen og en gnidningsløs vareudveksling.

Kundeprofil

Pierre-van-Damme-sluse i Zeebrügges havn  

Pierre-van-Damme-sluse i Zeebrügges havn

Foruden mange forskellige varer afskibes hovedsageligt biler fra forskellige producenter til hele verden fra havnen i Zeebrügge.

Containerskibe transporterer 2,2 millioner biler om året til hele verden og har dermed gjort den belgiske by til verdens største bil-centrum. Zeebrügge er ligeledes den vigtigste europæiske havn for den såkaldte ro-ro-trafik (roll-on, roll-off).

Anvendelse

Signallamper i Zeebrügges havn  

Signallamperne viser de vigtigste kommandoer

På grund af de stigende sikkerhedskrav forlangte de ansvarlige i Zeebrügges havn en pålidelig og diagnostiserbar signalisering af sluseanlægget. Et vigtigt krav var en redundant spændingsforsyning, et ligeledes redundant fieldbussystem samt en høj tilgængelighed og diagnoseevne.

Derudover skulle signallamperne opfylde betingelserne i IALA E200-1 samt EN 12699 og være egnet til de barske, maritime omgivelser.

Løsning

Inline-controller  

Inline-kontrollere til kommunikation med signallamperne

Phoenix Contact har udviklet fieldbusegnede signallamper og integreret dem i sluseanlægget sammen med en systemintegrator. Signallamperne fra produktfamilien CSD-SL, som fås i farverne rød, grøn, gul og hvid, opfylder betingelserne i IALA E200-1 samt EN 12699.

Foruden den fremragende lysevne overbeviser lamperne med en redundant spændingsforsyning og et redundant fieldbussystem. To netdele og to adskilte fieldbusmoduler garanterer dermed en høj tilgængelighed samt diagnoseevne. Signallampernes huse og tilslutningsteknikken er konstrueret til de barske, maritime omgivelser.

Sluseanlæg i Zeebrügges havn  

Automatiseringsteknik fra Phoenix Contact sørger for en sikker indsejling

PROFINET-baseret samt redundant konstrueret kontrolteknologi

Kontrollerne fra Phoenix Contact, som bruges i sluseanlægget, overfører dataene fra signallamperne til et overordnet styresystem via realtids-Ethernet-protokollen PROFINET. Medarbejdere i kontrolrummet kan læse informationerne fra sluseanlægget såsom den aktuelle lysstyrke, strøm, spænding og LED'ernes tilstand samt lysstyrken, som påvirker lampen.

Foruden signallampernes diagnose kan hver enkelt LED styres. Kontrolleren fra Phoenix Contact skriver de diagnostiserede data direkte i en SQL-database, hvilket garanterer en sikker arkivering. Mange andre komponenter og systemer fra Phoenix Contact bruges til automatisering af sluseanlæggets fire hævebroer og den tilhørende sikkerhedsteknologi, f.eks. de velkendte rækkeklemmer samt relæer, kontrollere, I/O-moduler og signalkonvertere.

Styringen af signallamperne sker over en lyslederforbindelse via PROFINET-protokol. Styrekommandoerne kommunikeres via switches til den PROFINET-egnede kompakte kontroller ILC 171 ETH 2TX. Til hver af de otte meter høje master, hvor signallamperne blev anbragt, hører to ILC 171 ETH 2TX med passende fieldbusmaster. Hvis en kommunikationsstrækning svigter, overtager den anden kontroller straks dens opgaver og melder fejlen til kontrolrummet.

Konklusion

Signallamper og automatiseringsteknik fra Phoenix Contact garanterer, at sluseprocessen i Zeebrügges havn fungerer gnidningsløst for alle involverede parter.

Kaptajnen får de vigtigste kommandoer under hele processen via signallamperne, fra lukning af leddene ved den pågældende sluseside over nivellering af niveau til åbning af sluseporten. Komponenter, systemer og løsninger fra Phoenix Contact muliggør dermed en sikker passage af Pierre-van-Damme-slusen og dermed en hurtig og sikker vareudveksling.

Produkter

BeskrivelseTypeVarenr.
Modulær Inline-kontroller med ethernetbaserede protokoller Modbus/TCP og PROFINETILC 171 ETH2700975
LED-signallampe, 300 mm, rødCSD-SL 300 RD2701788
LED-signallampe, 300 mm, grønCSD-SL 300 GN2701786
LED-signallampe, 300 mm, gulCSD-SL 300 YE2701787
INTERBUS-forgreningsklemme med tilbehør
(tilslutningsstik og mærkningsfelt)
IBS IL 24 RB-T-PAC2861441
BeskrivelseTypeVarenr.
Modulær Inline-kontroller med ethernetbaserede protokoller Modbus/TCP og PROFINETILC 171 ETH
LED-signallampe, 300 mm, rødCSD-SL 300 RD
LED-signallampe, 300 mm, grønCSD-SL 300 GN
LED-signallampe, 300 mm, gulCSD-SL 300 YE
INTERBUS-forgreningsklemme med tilbehør
(tilslutningsstik og mærkningsfelt)
IBS IL 24 RB-T-PAC

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk