Fejlfri og hurtig tilslutning af I/O-moduler

Oversigt

Osman-Gazi-bro  

Den nu færdigtbyggede Osman-Gazi-bro er den fjerdestørste hængebro i verden

  • Osman-Gazi-broen er det centrale element i den planlagte 420 km lange motorvejsforbindelse mellem Istanbul og Izmir.
  • Signaler fra de i broen omkring 4500 indbyggede I/O'er bearbejdes over I/O-moduler fra kontrollerne S7-300/ET 200M.
  • Systemkabling fra Phoenix Contact forbinder I/O-modulerne fejlfrit og hurtigt med fieldfortrådningen.

Kundeprofil

Projektleder Alper Arifoǧlu  

Projektleder Alper Arifoǧlu fra Siemens var ansvarlig for udvalget af elektriske komponenter

Den japanske koncern IHI Corporation, der stod for brobygningen, uddelegerede projekter til underleverandører.

SCADA-løsningen (Supervisory Control and Data Acquisition) til overvågning og styring af processerne samt broens spændingsforsyningssystem er udført af Siemens AG.

Anvendelse

Container med styreskabe  

Tværsnit af et dæksegment med styreskabscontainere på vedligeholdelsesområdet

I hhv. den nordlige og sydlige ende af broen befinder der sig et hovedforsyningsområde, hvor høj-, mellem- og lavspændingsnettet er placeret. De to delanlæg er koblet redundant med hinanden, således at et systemnedbrud forhindres.

Signalbearbejdningen finder sted i broens vedligeholdelsesområder. Til dette formål har disse vedligeholdelsestrin specielle containere, hvori de enkelte styreskabe opstilles. I containerne løber de forskellige signalledninger til dataopsamling sammen, da det er nødvendigt for at holde broens infrastruktur intakt, at strukturen hele tiden overvåges.

Desuden skal det hele tiden sikres, at der er den rigtige belysning eller signalering for vej-, fly- eller skibstrafik på broen. Signalerne fra delsystemerne evalueres via I/O-moduler i kontrollerne S7-300/ET 200M. Til tilslutning af modulerne anvender Siemens systemkablingsløsningen fra Phoenix Contact.

Løsning

Frontadaptere VIP-Power  

VIP-Power-frontadaptere til enkel og hurtig tilkobling

Med produktfamilien VIP-Power Cabling kan de enkelte I/O-moduler i S7-300-kontrolleren hurtigt og enkelt forbindes vha. en stikbar rækkeklemme. Den tidskrævende klassiske enkeltfortrådning og en funktionel I/O-test, som kontrollerer korrekt rangering af signalerne, kan også bortfalde. Fordelen ved de færdigkonfektionerede VIP-adaptere skal bl.a. findes i, at de er blevet højspændingstestet efter produktionsprocessen. Samtidig kontrolleres det, at forbindelserne mellem ledere og frontadaptere og rækkeklemmetilslutningsstik er korrekt. På den måde får brugeren en fejlfri og sikker forbindelse. I kombination med de stikbare Push-in etageklemmer rangeres kontrollerens 40 klemsteder på en bredde på blot 70 mm.

Ifølge projektleder Alper Arifoǧlu var det især den plads- og tidsbesparelse, der er resultatet af systemkabling kombineret med direkte tilslutningsteknik for rækkeklemmerne, der overbeviste de ansvarlige. Til et stort styreskab med rangerniveau, som det er krævet i denne applikation, budgetteres der som regel med ca. ti arbejdsdage. Medarbejderne skal bruge en arbejdsdag til den mekaniske bearbejdning af skabet, mens de resterende ni dage går med den elektriske installation og en Field Acceptance Test (FAT). "Produktionen af styreskabe udgjorde i starten et reelt tidsproblem", udtaler Alper Arifoǧlu. "Gennem anvendelse af systemkabling har vores styreskabskonstruktør kunnet afkorte installationstiden til elektriske komponenter ned til to dage, hvilket medvirkede til, at vi kunne overholde tidsplanen".

Konklusion

En anden vigtig grund til valget af produktfamilien VIP-Power Cabling var den enkle håndtering. Der fås kun 20- eller 40-polede varianter, men de egner sig til alle I/O-modulerne i ET 200 M. Her er det lige meget, om det drejer sig om et analogt modul eller et relæudgangskort. For pga. det store ledningstværsnit samt rækkeklemme-tilslutningsstikket kan der rangeres både små koblingssignaler og belastninger op til 250 V AC og 6 A. I projektet med Osman-Gazi-broen fra Izmit er der i alt blevet fortrådet 24 styreskabe med systemkablingen fra Phoenix Contact.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Yderligere informationer

Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk