Løsning til driftsledelsen

Oversigt

Forsyningsstyring  

Forsyningsstyring

 • Et meningsfuldt data-niveau er et vigtigt grundlag for effektiv teknisk forvaltning af et stort solcellekraftværk.
 • Datamanagementsystemet SOL-DMS fra Phoenix Contact er tilpasset kravene til store fotovoltaiske anlæg og kan skaleres universelt.
 • Som komponent i parkstyringssystemet integreres SOL-DMS problemfrit i infrastrukturen.

Anvendelse

Central datamanagement er nøglen til effektiv drift af et stort solcellekraftværk. Til driften af anlægget registreres der meget forskellige data, f.eks. udbytte, fejlmeldinger og nøgletal for driften. Mest typisk sker dataarkivering lokalt på en server i anlægget.

For at kunne bedømme effektiviteten er det nødvendigt med registrering og arkivering vedr. anlæggets livscyklus. Til dette formål tilbyder Phoenix Contact et producentneutralt datamanagement-system til registrering, arkivering og bearbejdning af direkte eller beregnede driftsdata. SOL-DMS leverer data til forskellige brugergrupper, individuelt tilpasset.

Topologi datamanagement-system

Producentneutral datamanagement til registrering, arkivering og bearbejdning af driftsdata

Løsning

Managementsystemet SOL-DMS fra Phoenix Contact bruges til visualisering af data, som registreres decentralt i felten, og som leveres af kontrollere. Data stammer fra forskellige kilder, som f.eks. fotovoltaiske strenge, vekselrettere, vejrstation eller informationer fra nettet.

Data fra samtlige anvendelsesområder overføres til en central server, lagt i en database og stillet til rådighed for en slutbruger. Hvis der udelukkende bruges HTML5-funktionalitet kan der bruges en standard pc eller webterminal med en gængs browser til visningen af dataene.

Alle registrerede data gemmes i definerede tidsrammer i en database og vises som en værdi eller en historisk tendens på en hjemmeside. Den tilmeldte bruger ser kun de data i tendensen, som hører til dennes egen brugergruppe.

Et alarmarkiv giver et overblik over vilkårlige meldinger, der dukker op i systemet. Brugeren kan filtrere meddelelserne i overensstemmelse med sit virkefelt og få meldinger om dem på forsiden. Hvis der f.eks. opstår fejl, kommer der en besked pr. SMS. Den deltager informeres, som enten er udset til det pga. sin rolle, eller som er koblet fri til at modtage meldinger med et bestemt indhold eller en bestemt del af noget indhold.

Screen datamanagement-software  

Datamanagement-softwaren oplyser hele tiden om hele anlæggets status

Visualisering
I SOL-DMS er fordefinerede objekttyper gemt i visualiseringssystemet. Herunder hører blandt andet: Objekttyper som vejrstation, segmentstyring, generatortilslutningskasse og DNO Control til overvågning af nettilslutningsbetingelserne. Brugeren kan bruge disse objekttyper som skabelon. Derudover er der mulighed for at integrere og udnytte eget design iht. mulighederne for visualisering.

På startsiden vises de enkelt clusters (Arrays) som farvede prikker. I grøn tilstand kører anlægget med ønsket performance. Der er ikke behov for handling. Hvis prikken skifter farve til gul, betyder det, at der er en advarsel. I dette tilfælde kører Array'en videre, men der bør foretages en kontrol.

Hvis farven ændres til rød, foreligger der en fejl. Den pågældende del af anlægget leverer ingen energi mere. En defineret alarm udløses. Farven blå fortæller, at der i denne del af anlægget udføres vedligehold. Alt efter den aktuelle farvetilstand i den samlede oversigt kan brugeren i flere undermenuer orientere sig om de forskellige Arrays, helt ned på streng-niveau. Takket være den overskuelige visualisering er brugere således hele tiden informeret om anlæggets tilstand.

Dataarkivering

SOL-DMS registrerer og arkiverer data om anlæggets samlede livscyklus. Det stiller særlige krav til arkivering af data mht. komprimering og redundans. Mht. lagring af data gælder følgende regel:

 • Grunddata gemmes hvert 15. sekund og står til rådighed i 24 timer
 • Efter 24 timer fortættes dataene til et 60-sekunders interval
 • Efter seks måneder komprimeres dataene til en 5-minutters værdi
 • Efter 2 år til en værdi på 15 minutter
 • Der kan holdes styr på data i op til 25 år
Dataarkivering

Lagring af alle relevante anlægsdata i op til 25 år

Dine fordele

 • Hurtig installation og idriftsættelse
 • Fleksibilitet gennem skalerbar tilpasningsmulighed for alle anlægsstørrelser
 • Reduceret mængde planlægningsarbejde, da det kan udvides og genproduceres individuelt for hver type anlæg
 • Brugerdefineret tilpasning gennem mulighed for eget design af fladen
 • Ingen ekstraomkostninger for driftslederen
 • Høj sikkerhed mod uvedkommende adgang, da alle informationer gemmes lokalt på en server.

Produkter

SOL Data Management System (DMS) tilbydes i følgende basiskonfiguration.

19" rack-pc inkl.:

 • Gigabit Ethernet switch panel med Fiber Optic og kobberforbindelse
 • Højdisponibel strømforsyning
 • Processor
 • RAID harddiskdrev
 • Arbejdshukommelse
 • Windows styresystem
 • Antivirus-software

Individuelle konfigurationer kan fås på forespørgsel. Alle nødvendige software tools er allerede installerede og til rådighed.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk