Relæ til sikker bremsestyring

Relæ til sikker bremsestyring

Pålidelig kobling inden for jernbaneteknik

Banerelæer sørger for galvanisk adskillelse mellem sensorer og styring.

Dine fordele

  • Optimal drift af relæet ved hjælp af elektronik med stort indgangsspændingsområde
  • Udvidet temperatur- og indgangsspændingsområde til klasse TX
  • Robuste, stikbare relæer: vasketæt (kapslingsklasse RTIII) og modstandsdygtig over for støv og fugtighed
  • Chok- og vibrationsbestandig i henhold til DIN EN 50155
  • Sikker adskillelse mellem spole og kontakt i henhold til DIN EN 50178

Anvendelse

Bremsestyringen hører til et togs sikkerhedsrelevante systemer. Afhængigt af opgaven kan intelligente ekstrafunktioner integreres i bremsestyringen, f.eks. belastningsafhængig bremsning eller nødbremseudstyr. I tilfælde af en nødbremsning understøttes skivebremser af ekstra bremsesystemer.

Løsning

Banerelæer fra PHOENIX CONTACT  

Banerelæer fra PHOENIX CONTACT

Specielle relæmoduler fra PHOENIX CONTACT anvendes til styring af ekstra bremsesystemer. Flere forudsætninger skal være opfyldt for, at ekstrabremsen, f.eks. en magnetskivebremse, aktiveres: Positionsgivere ved vognens aksler registrerer permanent kørehastigheden og bearbejder den.

Fra en defineret hastighed overføres et signal til banerelæet. Det elektromekaniske relæ reagerer og leder 24 V DC-signalet videre til en central kontroller. Derudover sørger relæet for en galvanisk adskillelse mellem fieldsensorer og kontrolleren.

Støjsignalerne, som er typiske ved skinnekøretøjer - de såkaldte transienter - filtreres væk. Den centrale kontroller beskyttes dermed mod overspænding og overstrøm, og alle systemets sikkerhedsrelevante funktioner kører problemfrit.

Hårdtforgyldte kontakter til pålidelig kontakt

Pålidelig kobling af banerelæet garanteres af hårdtforgyldte kontakter. Forgyldningen betyder, at der ikke kan dannes et oxidisk forureningslag på kontakterne. Men denne egenskab alene skaber stadig ikke et banerelæ, for guldkontakter anvendes også inden for andre industrielle områder, hvor små belastninger og signaler skal kobles.

Modulet PLC.../21RW bliver først et specialrelæ med konformiteten med jernbanestandarden EN 50155. Elektromekaniske relæer skal generelt overholde EN 61810.

Ekstreme temperaturer er ingen sjældenhed

Banerelæer er forsynet med et udvidet temperatur- og indgangsspændingsområde. Det kræves i EN 50155, da de høje krav til omgivelsestemperaturen spiller en vigtig rolle i praksis.

Styreskabe til bremsestyringen anbringes ved toge bl.a. under passagerkabinen i såkaldte køretøjskasser. Køretøjskassen består af stål og er ikke temperaturisoleret. Afhængigt af årstid og togets anvendelsessted kan der opstå temperaturer indvendigt i køretøjskassen, som adskiller sig væsentligt fra omgivelsestemperaturerne i industriapplikationer.

I ekstreme tilfælde kan der sågar opstå en indgangsspænding på op til 125 procent af mærkespændingen ved samtidigt forhøjet omgivelsestemperatur på op til +70 °C. På grund af den høje spænding strømmer der mere strøm gennem relæmodulet, hvilket medfører en øget egenopvarmning. Ved en samtidig høj omgivelsestemperatur ville et normalt relæmodul svigte tidligt.

Andre anvendelsesområder for banerelæer

Banerelæer fra PHOENIX CONTACT anvendes i vidt forskellige applikationer i skinnekøretøjer, f.eks. i styringen i vakuumtoilettet. Også her er relæet bindeled mellem fieldniveau og den centrale kontroller og sørger for galvanisk adskillelse.

De specielt til jernbaneindustrien udviklede relæer med deres smalle modulkonstruktion på bare 6,2 mm er fleksibelt stikbare og dermed vedligeholdelsesvenlige.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk