Digital transformation – Åben arkitektur

Digital transformation – Åben arkitektur

Åben, sikker, skalerbar

Konnektivitet til intelligent monitoring- og overvågningsløsninger i procesindustrien.

Stadig stigende funktionskrav til en høj grad af høj sikkerhed, tilgængelighed, pålidelighed og højere effektivitet kræver i dag mere teknologi, som kun svært kan integreres i den klassiske automatiseringspyramide. Digitalisering af procesautomationen åbner derfor dørene for nye teknologier og løsningstiltag.

"Enhanced connectivity" fra Phoenix Contact står ikke blot for den fysiske tilslutning, men også for en forbindelse, der omfatter såvel logik som en åben, sikker og digital kommunikation på tværs. Således skabes der grobund for, at nye tiltag som NAMUR Open Architecture (NOA) og Open Process Automation (OPA) kan føres ud i livet.

Dine fordele

  • Fremtidssikrede procesanlæg takket være mange års branche-knowhow og medskabelse af fremadrettede tendenser med NOA og OPA
  • Skræddersyet løsning af dataregistrering helt ind i målsystemet med systemuafhængig automatiseringsteknik
  • Ikke-planlagte anlægsstop kan undgås med sammenkobling af eksisterende og supplerende diagnosedata til forebyggende vedligeholdelse

Standarder for åbne automatiseringssystemer

Sammenkoblede data i et procesanlæg  

NAMUR Open Architecture over for Open Process Automation

NAMUR Open Architecture (NOA) beskriver, hvordan den klassiske automatiseringspyramide kan få IT-komponenter med kort levetid integreret, fra fieldniveau til firmaledelsen. Og dét uden at påvirke anlæggets tilgængelighed og sikkerhed.

Tiltaget Open Process Automation (OPA) går et skridt videre: For at tilstræbe en fuldstændigt åben automatisering opløses den klassiske pyramide for procesautomation.

Phoenix Contact viser med denne teknologiske tilgang til et åbent, sikkert og skalerbart Ecosystem, hvordan ideen om åbenhed, fleksibilitet og smidige løsninger kan forbindes med kerneemnerne inden for procesindustrien (robusthed, sikkerhed og pålidelighed).

NAMUR Open Architecture

Automatiseringspyramide i forbindelse med NOA og PLCnext Technology  

Intelligente overvågnings- og optimeringsopgaver med NOA og PLCnext Technology

Den åbne, Linux-baserede styringsplatform PLCnext Technology gør det muligt at udlæse HART-data og andre protokoller parallelt og tilbagekoblingsfrit i forhold til processtyringen. Dataene kan overføres som rå data eller let bearbejdede af styringen via OPC-UA-serveren til en sky som f.eks. Proficloud fra Phoenix Contact, Azure fra Microsoft etc.

På grund af åbenheden i styringsplatformen kan der desuden integreres apps i systemet fra udefra kommende udbydere, f.eks. fra sensor-og aktuatorproducenter.Intelligente algoritmer vurderer de samlede data og udfører relevante Maintenance-koncepter.

Med systemet PLCnext Technology bliver overvågnings- og optimeringsopgaver samt forebyggende vedligeholdelse gjort mulig på en enkel måde – uden i øvrigt at påvirke kerneprocessen.

Open Process Automation

Open Process Automation har til hensigt at reducere kompleksiteten af styresystemimmigrationer, idet den følger en åben, standardbaseret tilgang.Ecosystemet PLCnext Technology understøtter denne åbne tilgang, idet det udfylder rollen som DCN (Distributed Control Node) med sikre og redundante forbindelser til den nye realtidsservicebus samt forbindelsen til eksisterende og nye fieldkomponenter (I/O'er). Desuden opfylder PLCnext Technology også hovedkravet fra OPA, idet den gør det muligt at hoste ekstern software og at udføre den på den samme hardware.

Grafisk oversigt over Vision Open Process Automation (Quelle: O-PAS™)  

En standard fra The Open Group, et globalt teknologikonsortium fra USA, udviklet i et forum ved navn Open Process Automation™ (OPAF). Kilde: O-PAS™

PLCnext Technology vinder Achema Innovation Award 2018

Achema Innovation Award

PLCnext Technology – præmieret med Achema Innovation Award 2018

PLCnext Technology blev den 12. juni 2018 præmieret med Achema Innovation Award i kategorien MSR-teknik og procesautomatisering. Blandt fem shortlist-kandidater inden for i alt otte kategorier og tre underkategorier blev den mest innovative produktudvikling valgt.

Ved en festlig prisoverrækkelse modtog Phoenix Contact et bevis og den eftertragtede præmie for den nye, innovative styringsplatform. Vi takker for denne udmærkelse, som vi er overordentligt glade for.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk