Digital transformation – Åben arkitektur

Digital transformation – Åben arkitektur

Åben, sikker, skalerbar

Phoenix Contact tilbyder dig fremtidssikrede automatiseringsløsninger med ubegrænsede muligheder.

I procesindustrien har processikkerhed og anlægsoppetid højeste prioritet. Derfor er det nødvendigt, at de ansatte kan rette deres opmærksomhed fuldt ud på kerneprocesserne. Automatiseringsløsninger, der har til formål at analysere data og optimere, må under ingen omstændigheder påvirke kerneprocessen. Nye koncepter skal altså fungere som en udvidelse til den velkendte automatiseringspyramide.

NAMUR Open Architecture (NOA) beskriver, hvordan data fra de intelligente sensorer og aktuatorer læses og evalueres fra feltniveau til skyen i en datadiode uden at bringe anlæggets oppetid og sikkerhed i fare. NAMUR Open Architecture (NOA) planlægger at anvende åbne, sikre og skalerbare systemer i procesindustrien, såsom vores åbne styringsplatform PLCNext Technology i kombination med Proficloud.

Dine fordele

  • Procesoptimering og forebyggende vedligeholdelse takket være dataanalyser og beregninger i skyen
  • Tidsbesparelser i procesforløbene, da vedligeholdelses- og inspektionsgennemgange styres målrettet
  • Ressourcebesparelse ved inspektionsrunder takket være Push-meddelelser med vedligeholdelsesarbejder efter prioritet
  • Øget produktkvalitet takket være forhindring af uplanlagte nedetider og tidlig registrering af afvigelser i processen

Overvågning af infrastrukturobjekter øger oppetiden og optimerer vedligeholdelsen

PLCnext Technology i procesindustrien  

PLCnext Technology i procesindustrien

Den åbne, Linux-baserede styringsplatform PLCnext Technology gør det muligt at udlæse HART-data og andre protokoller parallelt og uden tilbagevirkning for processtyringen. Dataene kan overføres som rå data eller let bearbejdede af styringen via OPC-UA-serveren til Proficloud.

På grund af åbenheden i styringsplatformen kan der desuden integreres apps i systemet fra udefra kommenede udbydere, f.eks. fra sensor-/aktuatorproducenter. Intelligente algoritmer vurderer de samlede data og udfører relevante Maintenance-koncepter. Med systemet PLCnext Technology bliver overvågnings- og optimeringsopgaver samt forebyggende vedligeholdelse gjort mulig på en enkel måde – uden i øvrigt at påvirke kerneprocessen.

Fremtidssikker automatiseringsløsning – Netforbundet, fleksibel og åben

PLCnext Technology – Designed by Phoenix Contact  

PLCnext Technology – Designed by Phoenix Contact

PLCnext Technology gør det muligt at kombinere programsekvenser fra forskellige programmeringssprog i realtid Det patentanmeldte Task Handling lader programrutiner køre som ved en klassisk IEC 61131-kode. Programmer med standardsprog, som eksempelvis er blevet oprettet i C/C++ eller C#, kører således samtidig med IEC 61131-programmerne.

PLCnext Technology sikrer konsistent dataudveksling og synkron udførelse af programkoden og gør automatisk standardsprogprogrammer deterministiske. Udviklere kan altså parallelt og uafhængigt af hinanden arbejde fleksibelt i det foretrukne programmeringssprog på enkeltdele af en kompleks applikation. På den måde kan knowhow for IEC 61131-programmeringseksperter kobles med nye ideer og programdele fra højniveausprogets verden og med viden fra unge udviklere fra IT-miljøet.

Cloud-løsning udvider mulighederne for automatisering

Proficloud fra Phoenix Contact  

Proficloud fra Phoenix Contact

Alle PLCnext Controls har direkte forbindelse til det industrielle, feltnære cloud-system Proficloud. På grund af den dybe integrering af Proficloud i PLCnext Technology-platformen muliggøres anvendelse af digitale tillægsydelser – f.eks. dataanalyse eller Predictive Maintenance – på en nem måde.

Hverken kryptering eller autentificering kræver engineering-trin, hvorved dataoverførsel fra styringsplatformen automatisk kører i skyen. Dette aflaster styresystemerne.

PLCnext Technology vinder Achema Innovation Award 2018

Achema Innovation Award

PLCnext Technology – præmieret med Achema Innovation Award 2018

PLCnext Technology blev den 12. juni 2018 præmieret med Achema Innovation Award i kategorien MSR-teknik og procesautomatisering. Ud fra fem shortlist-kandidater inden for i alt otte kategorier og tre underkategorier blev den mest innovative produktudvikling valgt.

Ved en festlig prisoverrækkelse modtog Phoenix Contact et bevis og den eftertragtede præmie for den nye, innovative styringsplatform. Vi takker for denne udmærkelse, som vi er overordentligt glade for.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Yderligere informationer

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk