Rigtigt tryk: Egensikre signaladskillere hos MAN Turbo

MAN Turbo Zürich: Kompressorer til olie- og gasindustrien

Med rundt regnet 50.000 medarbejdere er MAN-gruppen en globalt førende producent af erhvervsmotorkøretøjer, motorer og andre produkter inden for maskin- og anlægsbygning.

MAN Turbo AG Schweiz har sæde i Zürich. Her er 700 specialister bl.a. beskæftigede med udvikling og produktion af kompressorer til olie- og gasindustrien.

Applikationseksempel

Kompressorer er uundværlige til økonomisk transport af olie og gas via pipelines.

Til signaloverførsel af procesdata fra den eksplosionsbeskyttede zone til styringen i det sikre område anvender producenten egensikre interface-moduler fra serien MACX Analog Ex fra Phoenix Contact.

Modulerne finder bl.a. anvendelse på et raffinaderi til olierensning i Turkmenistan samt på en olieplatform i Brasilien

Løsning

MAN-kompressor med INTERFACE-moduler fra Phoenix Contact  

MAN-kompressor med INTERFACE-moduler fra Phoenix Contact

En skilleforstærker til overførsel af temperaturdata fra eksplosionszonen var nødvendig i styreskabene: Hos MAN Turbo har man valgt den egensikre temperaturmåleværdikonverter MCR-EX-SL-RTD-I fra MACX-produktfamilien fra Phoenix Contact i Tagelswangen.

De analoge Ex-moduler består af en komplet familie af signaladskillere med hhv. en og to kanaler til Ex-området: Analog In, analog Out, digital In, digital Out, temperatur samt tilbehør.

Den innovative bæreskinnekonnektor letter montage, fødning og diagnose.

Typiske anvendelsessituationer for de kun 12,5 millimeter brede moduler er f.eks. måling af tryk, gennemstrømning, fugt, temperatur, styring af reguleringsventiler og ventilmoduler ved hjælp af transmittere.

Komponenterne er certificeret til Ex-i-strømkredse indtil Ex-zone 0 (gas) og 20 (støv) samt til installation i Ex-zone 2 (ATEX, IECEx, UL).

Et innovativt koblingskoncept sørger for præcise transmissionsegenskaber med en minimal tabseffekt. SIL-godkendelser (sikkerhedsintegritets-level) muliggør anvendelse i sikkerhedsorienterede applikationer.

Modulerne er desuden nemme at konfigurere pga. den ensartet standardiserede grænseflade FDT/DTM (Field Device Tool/Device Type Manager).

Facit

„I løbet af projektet fik vi en eminent support fra Phoenix Contact's specialister, så vi kunne gennemføre vores projekt rettidigt og uden store afbrydelser“, roser den ansvarlige ingeniør fra MAN. „Dette er yderst vigtigt netop ved komplekse anlæg, som realiseres i udlandet.“

Også til fremtidige projekter, såsom yderligere gaskomprimeringsanlæg, planlægger MAN-ingeniøren at anvende produkter fra Phoenix Contact. Han er yderst tilfreds: „Jeg vil internt anbefale denne kompetente leverandør.“

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk