Pålidelig gasforsyning takket være overspændingsbeskyttelse i Oldenburg

EWE AG Oldenburg: Energi, miljø, telekommunikation

EWE AG i Oldenburg er en betydelig virksomhed inden for energi, miljø og telekommunikation.

EWE forsyner mere end 700.000 kunder med naturgas og driver desuden i Nordtyskland to gasbeholdere i salthorste – 21 kaverner med 700.000 kubikmeter og et energiindhold på 13 milliarder kWh.

Applikationseksempel

Med konstante aftagelsesmængder dækker EWE det årlige behov for naturgas. I perioder med let belastning, f.eks. om sommeren, pumpes gassen under tryk ind i salthorsten, for så i perioder med stort behov at blive udtaget fra salthorsten igen.

For at sikre energiforsyningen skal anlæggene hele tiden være tilgængelige. Overspændingsbeskyttelsen bliver derfor af særlig betydning.

Sensorer og aktuatorer samt ventiler og drev er installeret i det fri. Anlægsstyringen og procesvisualiseringen befinder sig derimod i kontrolrummet.

Alle informationer sendes til hovedcomputeren i Oldenburg via datafjerntransmission.

Løsning

Beskyttelseskoncept til strømforsyning  

Pålidelig beskyttelse i pladsbesparende hus

Beskyttelseskonceptet for strømforsyningen er for størstedelens vedkommende opbygget i to trin: Med lynstrømsafledere FLT-PLUS i hovedfordelinger samt overspændingsafledere VAL-MS i underfordelinger og styreskabe.

De vigtige anlægsdele kræver en høj oppetid, derfor udstyres de med nødstrømsforsyninger (UPS). UPS'erne beskyttes så til gengæld med overspændingsafledere VAL-MS.

Mange af signaloverførslerne er udført som Ex-ia-strømkredse. Disse egensikre strømkredse beskyttes med TERMITRAB TT-EX(I)-24DC. Totrins-beskyttelseskoblingerne er i de kun 6,2 mm smalle afledere opbygget med effektive overspændingsafledere og hurtigt reagerende suppressordioder.

De lave beskyttelsesniveauer og den høje afledningsevne på 10 kA gør, at elektronikken beskyttes sikkert, samtidig med at den kun optager lidt plads i styreskabet.

TERMITRAB TT-2-PE-24DC beskytter signalstrømkredse, der ikke har krav til egensikkerhed. Kommunikationsgrænsefladerne beskyttes mod overspændinger med MODUTRAB MT-2FM-RJ12.

Dermed er beskyttelseskonceptet for materiellet i periferien og styringssystemerne i bygningen komplet: Alle anlæggets komponenter er pålideligt beskyttede.

Facit

Det omfattende beskyttelseskoncept fra Phoenix Contact imødegår effektivt overspændingsbetingede udfald i anlæggene.

Således er EWE AG's gasforsyning sikret i al slags vejr.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk