Skræddersyet signalrangering sparer plads i koblingsrummet

Skræddersyet signalrangering sparer plads i koblingsrummet

Pladsbesparende

Skab plads i koblingsrummet med kompakt opbyggende rangerkoncepter til procesteknikken.

Dine fordele

  • Sænkning af rangeromkostningerne ved at reducere styreskabene med op til 20%
  • Projektspecifik planlægnings- og placeringssupport
  • Et samlet signalrangeringskoncept fra en og samme producent
  • Kun én kontaktperson til alle komponenter

Anvendelse

I procestekniske anlæg er konventionelle analoge og binære signaler stadigvæk den mest benyttede signalform. Denne form for signaloverførsel er den letteste at betjene og diagnosticere; denne klassiske parallelfortrådning er dog den, der kræver mest plads i koblingsrummet.

Afhængigt af anlægget skal der tilsluttes fra flere hundrede op til nogle tusind signaler i periferien til den centrale ledetekniks I/O-kort via enkelte lederpar. De enkelte sensor- og aktuatorledninger samles i fieldtilslutningskasser, de såkaldte junction boxes, og trækkes via mangepolede stamkabler til det centrale koblingsrum. Her står rangerskabe eller -stel, i hvilke disse stamkabler gennemgående forbindes med de forskellige signaler. Herfra foregår så krydsrangeringen over signaltypeafhængige interfacemoduler til DCS'ens forskellige I/O-kort. Såvel interfacemodulerne som ledeteknikkens I/O-kort befinder sig mest i separate skabe eller stel.

Det står hurtigt klart, at der skal tages højde for en hel del detaljer, når det gælder en effektiv signalrangering. Anlægsoperatører, projekteringsbureauer og leverandører af ledeteknikken har i lige høj grad en interesse i kompakt opbyggende rangerkoncepter. Når alt kommer til alt ønskes en minimering af antallet af styreskabe for derved at kunne reducere det samlede koblingsrums størrelse og de dermed forbundne omkostninger. Et andet punkt, der her skal tages højde for, er migrationsåbenheden.

Eksempel på opbygning af en rangering til egensikre signaler

Eksempel på opbygning af en rangering til egensikre signaler

Løsning

Koblingsrum til et procesteknisk anlæg  

Koblingsrum til et procesteknisk anlæg

Om et rangerkoncept er rigtigt eller forkert afhænger i høj grad af forholdene på stedet og ledeteknikken. Gennem de sidste årtier er der sket meget, hvad angår mulighederne for signalrangering, særligt med hensyn til signaltætheden.

Som udbyder af samtlige komponenter mellem ledesystem og periferi er vi i besiddelse af international erfaring med mange slutkunder og DCS-udbydere og tilbyder et omfattende sortiment i diverse forskellige rangerkomponenter, som signaltætheden kan vælges frit med.

En pladsbesparelse på op til 20% pga. skræddersyet signalrangering  

En pladsbesparelse på op til 20% pga. skræddersyet signalrangering

I årtier har vi udviklet specielle interfacemoduler og kablingsløsninger, som er afpasset efter både de forskellige I/O-komponenter fra de største ledesystemproducenter og operatørernes lokale krav.

Ud over række- og rangerklemmer, de passive interface- og relæmoduler, producerer vi også samtlige aktive interfacekomponenter, som f.eks. SIL-certificerede forsyningsskillemoduler, IS-signaldoblere, ventilstyremoduler, overspændingsbeskyttelse og Safety-relæer.

Alle disse komponenter er udviklet temperaturoptimeret og meget smalle under anvendelse af de sidste nye teknologier. For eksempel kan op til 1024 analoge indgange egensikkert adskilles og rangeres i et 80x80 cm-skab. Det giver en pladsbesparelse på godt 20%. De monteres ganske enkelt i skabet på pladsbesparende vis ved hjælp af et robust bærersystem, Termination Carrier, og tilsluttes i en håndevending pr. systemstik.

Fra rådgivning til levering – vi dækker det hele

Styreskab med høj pakningstæthed  

Styreskab med høj pakningstæthed

Vores produkter er i brug over hele verden i snart sagt alle procestekniske anlæg i et samspil med alle gængse ledesystemer. Med denne knowhow udarbejder vi gerne det rigtige rangerkoncept til dit koblingsrum – til nye anlæg, mindre udvidelser og migrationer.

Vi vælger sammen med dig de rigtige produkter, hjælper dig med el-diagrammerne og leverer sammen med vores partnere alt – kontakt os!

Vores produkter

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk