BASF satser på innovativt koblingsrelæ

Relæ- og optokobler hos BASF i Ludwigshafen

Den generelle holdning er, at der ikke længere findes nogen ægte innovationer på området for koblingsrelæer.

Som en selvfølge finder de universelle og robuste hjælpere anvendelse millionvis af steder i industrien. Her varetager de stort set usynligt deres opgaver mellem styring og anlæg i form af tilpasning, galvanisk adskillelse og mangedobling af signaler.

Den nye generation af koblingsrelæer hjælper dog også kraftigt med til at træde på omkostningsbremsen. Hos BASF i Ludwigshafen satser man på et innovativt relæ- og optokoblersystem fra Phoenix Contact.

Applikationseksempel

Siden grundlæggelsen af BASF har værket i Ludwigshafen udviklet sig til den kemivirksomhed i verden, der har det største sammenhængende areal.

Et eksempel fra produktsortimentet er vitaminfabrikken, hvor de fedtopløselige vitaminer A og E fremstilles. Stort set alle forstadier til de ressourcekrævende synteser fremstiller virksomheden selv, og levering sker direkte til vitaminfabrikken over rørledninger. Moderne processtyresystemer hvis signalledninger føres over standardiserede rangerstel, varetager styringen af produktionen.

De blot 6,2 mm brede koblingsrelæer i PLC-INTERFACE-systemet fra Phoenix Contact anvendes til signalforstærkning af sensorerne. PLC-INTERFACE-moduler med samme kontur tjener til tilpasning af tilbagemeldingssignaler på fieldsiden til styringen.

Løsning

PLC-INTERFACE fra Phoenix Contact  

PLC-INTERFACE fra Phoenix Contact

Især relæ- og optokoblernes stikbarhed er en fordel. Enhver kanal kan afhængig af spænding, effekt og koblingsfrekvens tilpasses optimalt til applikationen.

Hvis ændrede betingelser kræver en optokobler i stedet for et relæ, kan tilpasning også ske efterfølgende og blandet vilkårligt, og det på få sekunder uden at løsne fortrådningen.

Typerækkerne, som leveres i alle gængse styrespændinger, står valgfrit til rådighed med fjederkraft- eller skruetilslutningsteknik.

Systemet bliver komplet med hensigtsmæssigt tilbehør, såsom forskellige broer, skillestykker, forsyningsklemmer og apparatmærkeskilte fra Phoenix Contacts standardrækkeklemme-program.

Facit

PLC-INTERFACE-systemet sparer omkostninger efter formlen: Reducere det samlede pladsbehov, fortrådningsforbrug, tidsbehov og montageforbrug. Dette samtidig med at overskueligheden forbedres og sikkerheden øges.

Nøglen hertil er det stikbare, vibrationssikre PLC-brosystem. Den sikre adskillelse mellem ind-/udgang samt udførelsen af relæet i kapslingsklasse IP67 var to vigtige kriterier for BASF's valg af PLC-INTERFACE fra Phoenix Contact.

For i den kemiske industri er sikkerheden øverste prioritet, uanset al omkostningsbevidsthed.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk