Tilbage til oversigten

Innovativ spændingsanlæg hos Ritter Starkstromtechnik

El-branchens største virksomhed

Ritter Starkstromtechnik GmbH & Co, Dortmund, hører med sine 550 beskæftigede blandt de største virksomheder inden for el-branchen. Virksomhedens sortiment i produkter og serviceydelser strækker sig over fire områder:

  • At forbinde store netværk i bygninger og anlæg vha. den traditionelle installationsteknik.
  • At organisere og styre tekniske processer vha. individuelle automatiseringsløsninger.
  • Koblingsenheder til effektområdet.
  • Sikker spændingsfordeling vha. middel- og lavspændingsfordelingsanlæg til industri og energiforsyning.

Applikationseksempel

Middel- og lavspændingsfordelingsanlæg til industri og energiforsyning planlægger, udvikler og fremstiller Ritter i Olfen. Anlæggene leveres enten som typegodkendte standardanlæg eller i kundespecifik særudførelse.

En særlig egenskab ser man hos det innovative middelspændingsanlæg GT 4. Grundet specielle forhold i effektdelens konstruktion er bredden på 31,5 KA-udførelsen reduceret til 600 mm.

En nyskabelse i anlæggets styringsdel er QUICKON-lyntilslutningsteknikken fra Phoenix Contact.

Løsning

IDC-skæretilslutning  

Hurtig og pålidelig: IDC-skæretilslutning

Ved QUICKON-lyntilslutningsklemmerne skal lederen ikke længere afisoleres, terminalrør er heller ikke længere nødvendige.

Efter at være blevet afkortet kontakteres lederen ved blot at løfte den med en standardskruetrækker. Med klemmetyperne med mærketværsnit 1,5 og 2,5 mm² kan ledere fra 0,34 til 2,5 mm² tilsluttes.

Som supplement til gennemgangs- og jordklemmer findes de flerpolede TWIN-klemmer. Med dem kan potentialforgreninger hurtigt foretages.

Facit

Mange forskellige koblingsopgaver kan udføres med brug af skille-, sikrings- og komponentstik på grundklemmer.

Derudover fås QUICKON-rækkeklemmer i hybridudførelse. Her kombineres lyntilslutningen med skrue- eller stikbar fjederkrafttilslutning. På den måde kan brugeren frit vælge tilslutningsteknikken efter kundens anmodning eller ifølge gældende forskrifter.

QUICKON-lyntilslutningsteknikken mere end overholder kravene, der følger af relevante standarder, f.eks. EN 60998, EN 60947, og er godkendt til brug i Ex-e-området iht. ATEX-direktivet.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk