Sikker og billig radioforbindelse hos BP, Ohio

Wireless-pilotprojekt hos BP i Ohio

BP driver talrige raffinaderier i USA.

I afdelingen i Ohio startede ingeniører og teknikere et Wireless-pilotprojekt. De ville finde ud af, om en pålidelig dataoverførsel via radioforbindelse er muligt i omgivelser, der er udsat for en ekstrem belastning fra forstyrrende stråling.

Applikationseksempel

Målet var at undgå de høje kablingsomkostninger, som opstår ved lagertanke, der ligger langt væk fra hinanden.

I radiotransmissionsledenes område løber højspændingsledninger med kraftige forstyrrelser. Deres indflydelse på overførselskvaliteten skulle undersøges. En ekstra udfordring var, at de steder, olietankene var placeret, ikke havde nogen egen strømforsyning.

Som testobjekt valgte man en fjernt liggende grundvandspumpe.

Her skulle vandstanden måles og en alarm genereres, når en grænseværdi blev nået. Pumpen aflæser vandstanden med ultralyd og udlæser den som et analogt signal. Når den øvre grænseværdi nås, genereres tillige et digitalt alarmsignal af en grænseværdiomskifter.

Løsning

Trådløst transmissionssystem fra Phoenix Contact  

Trådløs overførsel af I/O-data i periferien

Ved pumpen installerede Phoenix Contact et trådløst transmissionssystem. Dette muliggør trådløs registrering af I/O-data i periferien samt videregivelse af informationerne til en styring via en RS-232-grænseflade.

Op til otte analoge og digitale udvidelsesmoduler kan tilsluttes for hver station og kan således vælges, så de passer til den pågældende applikation. På styringssiden kan informationerne fra en (point-to-point) eller flere (multipoint-to-point) perifere stationer bearbejdes via Modbus-protokol.

Der kan køre op til 255 perifere stationer på en master. Den samlede hardware forsynes selvstændigt over et solarsystem med solarpanel, batteri og laderegulator.

Facit

Radioforbindelsen arbejdede udpræget pålideligt i disse stærkt belastede omgivelser.

Også den økonomiske fordel blev undersøgt: Kablingen af anlægget ville have krævet udgravning af grøfter og trækning af kabler over en længde på ca. 700 meter. I det konkrete tilfælde gik BP ud fra ca. 80 euro pr. meter. I alt kunne der således spares over 56.000 euro.

Efter de positive tests har BP-koncernen integreret de trådløse transmissionssystemer fra Phoenix Contact i produktionsvirksomheden ved Ohio River. Her er 16 olietanke blevet udstyret.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk