Sikker palletering med konfigurerbar sikkerhedskoblingsenhed

Oversigt

Producenten af robotsystemer huw  

Producenten af robotsystemer huw

Allerede siden 1984 udvikler, projekterer og producerer den familiestyrede virksomhed huw Roboter-Systeme Komplettlösungen GmbH robotter, som anvendes inden for forskellige brancher. Virksomhedens egen anlægsbygning er specialiseret i brugerorienterede systemer til palletering, depalletering, kommissionering og lastning af maskiner. 

Til huws kernekompetencer hører derudover specialløsninger, som opnås ved specielle applikationskrav. Virksomhedens stamkunder omfatter imidlertid mange kendte koncerner.

Applikation

Ensøjlet palletiser fra huw  

Ensøjlet palletiser ESS 15/250

Under konstruktionsfasen af den nye ensøjlede stabler ESS 15/250 havde sikkerhedsteknikken en stor betydning. For især inden for maskin- og anlægsbygning har den funktionelle sikkerhed en stor betydning, så det kan forhindres, at personalet kommer til skade og maskiner bliver beskadiget. Derfor er det ikke kun robottens standardfunktion, men også sikkerhedsteknikken, som skal opfylde konceptet om enkelthed, fleksibilitet og kvalitet samtidigt med lave omkostninger.

Da paletiseren anvendes i forskellige omgivelser, skal sikkerhedsteknikken hurtigt kunne tilpasses de ændrede krav. Hvis der anvendes traditionelle sikkerhedsrelæer, afhænger relæernes antal og type i højere grad af paletiserens omgivelser samt af de beskyttelsesforanstaltninger, som slutbrugeren bruger i applikationen, som f.eks. lysgitter, beskyttelsesdøre eller nødstop. Ifølge kravene skal der monteres forskelligt sikkerhedskoblingsudstyr og fortrådes tilsvarende i den samlede applikation. 

En høj tilpasningsevne og overholdelse af kvalitetskravene er her kun mulig ved en samtidig reducering af omkostningerne, hvis robotsystemets design er konstrueret fleksibelt og kan opbygges ens for alle kunder. Dette kan ikke lade sig gøre med klassiske sikkerhedsrelæer, så huw-udviklerne af den ensøjlede stabler ESS 15/250 søgte efter en anden sikkerhedsløsning, hvormed de ønskede mål kunne nås.

Løsning

PSR-TRISAFE  

Anvendelse af sikkerhedsmodul PSR-TRISAFE hos huw

Derfor har de ansvarlige hos huw besluttet sig for PSR-Trisafe-S fra PHOENIX CONTACT. Sikkerhedskoblingsenheden, som konfigureres via software, kan tilpasses individuelt til de pågældende omgivelsesbetingelser. 

PSR-Trisafe-S har især ved små og mellemstore maskiner og anlæg vist sig at være en praksisorienteret løsning, da sikkerhedsmodulet er lige så enkelt at håndtere som et relæ, men er lige så fleksibelt som en sikker styring. Dens anvendelse kan allerede betale sig ved et antal på tre til fire klassiske sikkerhedsrelæer, som er installeret til bearbejdning af beskyttelsesanordninger. 

huw-udviklerne har gjort brug af fordelene, som den høje fleksibilitet ved sikkerhedsmodulerne PSR-Trisafe-S medfører. Den ensøjlede paletiser ESS 15/250 leveres allerede til slutbrugeren med færdigkonfektioneret sikkerhedslogik. Takket være huw-medarbejdernes høje applikations-knowhow er sikkerhedslogikkens udgangskonfiguration valgt, så alle gængse kundekrav dækkes. 

Den intelligente integration af 20 sikre ind- og fire sikre udgange i sikkerhedslogikkens sikkerhedskoblingsenhed forenkler den videre ibrugtagning, da brugeren kun skal tilslutte sensorerne som nødstopknap eller beskyttelsesdøre til PSR-Trisafe-S. En yderligere konfiguration er som regel ikke længere nødvendig. På den måde stiller producenten af robotsystemer en fuldstændig løsning til rådighed for sine kunder, som hverken skal programmeres eller konfigureres af dem. 

Hvis særlige krav til slutapplikationen eller en udvidelse af anlægget kræver en modifikation af sikkerhedslogikken, kan ændringerne senere realiseres uden problemer med den gratis konfigurationssoftware Safeconf. En besværlig ny fortrådning bortfalder. huw-medarbejdernes erfaringer viser, at PSR-Trisafe-S er den bedste løsning til den ensøjlede stabler ESS 15/250 til overvågning af de tilsluttede sikkerhedssystemer.

Konklusion

Hans-Ulrich Wienke og Michael Wienke  

Virksomhedslederne Hans-Ulrich Wienke og Michael Wienke

Producenten af robotsystemer huw søgte efter en sikkerhedsløsning, så virksomhedens nye ensøjlede stabler ESS 15/250 kunne integreres nemt og hurtigt i slutbrugerens samlede applikation. 

De konfigurerbare sikkerhedsmoduler PSR-Trisafe-S fra PHOENIX CONTACT konverterer de høje krav til håndtering, fleksibilitet, sikkerhed og omkostninger.

"For os er det konfigurerbare sikkerhedsmodul PSR-Trisage-S fra PHOENIX CONTACT den optimale løsning", siger virksomhedsleder Hans-Ulrich Wienke og hans søn Michael Wienke, som har ansvaret for Industrial Engineering.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk