Pålidelig kommunikation i emballeringsmaskiner

Oversigt

Optima Packaging Group  

Optima Packaging Group i Schwäbisch Hall

Optima, som blev grundlagt i 1922, har specialiseret sig i veje-, påfyldnings- og emballeringsmaskiner til områderne fødevarer, hygiejne og farmakologi. Familievirksomheden beskæftiger mere end 1.300 medarbejdere i hele verden, som udvikler og konverterer innovative løsninger.

Brugerne profiterer især af de ressourcesparende teknologier, hvor forbruget af primærvarer reduceres til et nødvendigt minimum, så drifts- og produktionsomkostninger kan spares væk.

Applikation

Maskiner fra Optima Packaging Group  

Optima Packaging Groups innovative emballeringsløsninger

De kundespecifikke emballeringslinjer består af decentrale maskinenheder, som igen er sammensat af standardkomponenter og produktspecifikke maskinmoduler.

Da alle maskinens bestanddele skal kommunikere med hinanden, kræves et optimalt netværk. Optima satser på en Ethernetbaseret løsning, så en gennemgående informationsstrøm kan garanteres. Det sikrer en dataudveksling og samtidigt kommunikation med det overordnede produktionsplanlægningssystem.

Som global player leverer virksomheden maskiner til internationalt aktive producenter af forbrugsvarer. Men ved bestillingen er det ofte ikke klarlagt, hvor maskinen skal bruges. Derfor skal alle komponenter, som bruges i applikationen, opfylde godkendelserne i de lande, som kan komme på tale som anvendelsessted.

Ensartede og åbne systemer er efterspurgt ved den interne maskinkommunikation, så konstruktions- og produktionsomkostningerne kan holdes nede. Derfor opbygger Optima helst emballeringslinjerne med mange ens komponenter og sammenkobler løsningen via PROFINET eller Ethernet/IP.

Løsning

Lean managed switches  

Anvendelse af lean managed switches

Konverteringen af en kommunikationsstruktur, som er baseret på Ethernet, kræver dog mere end videreledning af data, som det er tilfældet inden for Office-området. Et maskinnetværk, hvor der er monteret switches i styretavlen, har høje krav til den elektromagnetiske forligelighed (EMC) og enhedernes temperaturbestandighed på grund af frekvensomformere eller andre støjkilder i nærheden. Derudover skal switchene understøtte industrielle protokoller som PROFINET eller Ethernet/IP. Derved viser især kravene, som Ethernet/IP stiller til switchene, sig at være høje.

For at leve op til disse krav satser Optima på Lean Managed Switch fra PHOENIX CONTACT. Infrastruktur-komponenten opfylder EMC-kravene uden problemer og overgår den nødvendige temperaturbestandighed væsenligt, for switchene kan anvendes ved omgivelsestemperaturer op til 70° C. Den internationale anvendelse garanteres ligeledes, da netværksenhederne har alle relevante godkendelser.

Konklusion

Lean managed switches  

Lean Managed Switche fås i mange forskellige udgaver

Optima har udviklet en fremtidsorienteret løsning med konceptet af ensartet maskinsammenkobling via Ethernet. Fra konstruktion til ibrugtagning af emballeringsmaskinerne kan medarbejderne benytte sig af fordelene ved et ensartet kommunikationsprincip.

Som bestanddel af et automatiseringssystem overbeviser Lean Managed Switch de ansvarlige hos Optima især på grund af sine robuste egenskaber inden for temperatur og støjimmunitet. På grund af de omfattende godkendelser og de til automatiseringskravene tilpassede softwarefunktioner er enheden det bedste valg, når der kræves kompakte Ethernet-switches i styretavlen.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk