IP67-switches fremskynder idriftsættelsen af montage- og testanlæg

Oversigt

Anlæg til montage- og tæthedstest  

Anlæggene er tilpasset nøjagtigt til de enkelte komponenter

  • De montage- og tæthedstestanlæg fra KMS Automation GmbH, som anvendes i automobilindustrien, konstrueres brugerspecifikt.
  • IP67-kontakter forbinder de enkelte arbejdsstationer inden for anlæggene.
  • De kompakte enheder, der har let tilgængelige kabelkanaler, bidrager til hurtig tilslutning af stationerne til Ethernet-netværket.

Kundeprofil

Hovedkvarter for KMS Automation GmbH  

Hovedkvarteret for KMS Automation GmbH ligger i Schramberg-Waldmössingen midt i Schwarzwald

Die KMS Automation GmbH udvikler og producerer bl.a. montage- og tæthedstestanlæg, som er tilpasset individuelt til støbte komponenter – f.eks. drev og motorer – til automobilindustrien og dens underleverandører. Virksomheden, der ledes af indehaverne, beskæftiger ca. 60 medarbejdere.

Anvendelse

Montage- og testanlæg  

Den decentrale IP67-kontakt er installeret direkte på slæden på anlæggets arbejdsstation

Afhængig af komponenten gennemgår de støbte komponenter flere arbejdstrin, hvor der monteres og hele tiden kontrolleres. Test af tryktæthed har vist sig at være særligt vigtig. Udfordringen består i, at der skal kontrolleres komponenter, som ikke er endeligt monterede, og som har flere åbninger. For at kunne udføre en tæthedsprøve på delniveau, skal delene spændes ind i stationen, så de er tilpasset optimalt til geometrien. Bagefter udsættes de af lækagesporingssystemet for et testtryk, og der følger så en kontrol af, om trykket overholdes.

Til integrering af de forskellige teknologikomponenter – såsom spændingsstyringer, kamerasensorik, kraftvejsmåling og betjeningspaneler – i de enkelte arbejdsstationer anvender KMS Automation et industrielt Ethernet-netværk. Samtidig danner standarden kommunikationsgrundlaget for et modulært produktionskoncept.

Løsning

FL Switch 1605 M12  

Kontakten FL Switch 1605 M12 giver fem Ethernet-porte i sprøjtevandsbeskyttet konstruktion

For at teknologikomponenterne kan tilkobles nemt og direkte til netværket, er IP67-kontakterne fra produktfamilien Factoryline monteret direkte på slæden på arbejdsstationen. Enhederne af typen FL Switch 1605 M12 omfatter fem Ethernet-porte i den sprøjtevandsbeskyttede konstruktion M12 d-kodet. Færdigkonfektionerede kabler muliggør tilslutning på stedet af Ethernet-komponenterne i arbejdsstationen. Kontakterne forsynes via en M12 Power Connector, der tilfører 24 V DC til dem fra stationens bundramme. Pga. sin smalle konstruktion kan FL Switch 1605 M12 integreres på en pladsbesparende måde og samtidig sikres let tilgængelige kabeludgange. Til det formål fastgøres den til slæden med to M6-skruer. Det rumlige arrangement af de enkelte arbejdsstationer kan normalt kun bestemmes betinget. Her viser de direkte tilgængelige grænseflader mellem stationerne via M12-tilslutningsstik sig som fordelagtige.

Selv når KMS Automation skal udføre anlæg efter specifikke krav fra kunden, forsøger virksomheden ud fra et effektivitetshensyn så vidt muligt at tage standardiseret teknik i brug. Derfor fokuserer maskinkonstruktøren på anvendelse af komponenter og koncepter, som kan anvendes og kombineres hurtigt og variabelt. Både til Ethernet-fortrådning og tilslutning af sensorer og aktuatorer i arbejdsstationerne anvendes der færdigkonfektionerede ledninger. Tilslutning på I/O-niveau sker på arbejdsstationens bord vha. M12-tilslutningsstik til sensor-/aktuatorboksene SACB. Bundrammen på de forskellige arbejdsstationer indeholder det nødvendige styreskab, således at et separat skab ikke behøves. Switches i typerækken SFN, som er installeret på bæreskinnen ved siden af kontrolleren, fungerer som forbindelsen til Ethernet-netværket i bundrammen.

Konklusion

Daniel Infantone, leder af elinstallation hos KMS Automation  

Daniel Infantone, leder af elinstallation hos KMS Automation

Daniel Infantone, der er ansvarlig afdelingsleder from elektricitet hos KMS Automation, vurderer følgende om Plug & Play-princippet for de decentrale IP67-switches: "M12-switches fra Phoenix Contact forenkler vores komponenters tilslutning til Ethernet. Desuden kan vi fleksibelt tilkoble arbejdsstationerne, hvilket gør idriftsættelsen hos slutkunden hurtigere".

Via Ethernet-netværket gemmes kvalitetsdata for de støbte dele i en overlappende database. Over en servicegrænseflade, der er anbragt uden på arbejdsstationen kan parametreringen af teknologikomponenterne kontrolleres og ændres, uden at beskyttelsesruden skal åbnes.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Yderligere informationer

Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk