Hybrid-motorstartere øger transportbånds tilgængelighed

Oversigt

Filtreringsløsninger fra Hengst  

Filtreringsløsninger fra Hengst sørger for, at motorer arbejder mere rent og effektivt

  • Hengst SE & Co. KG udvikler og fremstiller filtreringsløsninger, som garanterer, at motorer arbejder rent og effektivt i biler, erhvervskøretøjer og skibe.
  • Hybrid-motorstartere fra Phoenix Contact bruges til drift af transportbånd i montageanlæg.
  • Hengst har besluttet sig for hybrid-motorstarterne på grund af den robuste konstruktion, enkle fortrådning og betjening samt den ti gange så lange levetid. Det øger anlæggets levetid.

Kundeprofil

Filtreringsløsninger fra Hengst  

Systemerne bruges bl.a. i biler og erhvervskøretøjer (billedkilde: Hengst)

Den familieejede virksomhed Hengst SE & Co. KG blev grundlagt i 1958 i Münster.

Omkring 3.000 medarbejdere udvikler og fremstiller førsteklasses og multifunktionelle filtrerings- og fluidmanagement-systemer til biler, erhvervskøretøjer, skibs- og stationære motorer.

Systemerne garanterer, at motorer og maskiner arbejder mere rent og effektivt.

Applikation

Produktionsanlæg  

Produktionsanlæggene planlægges, konstrueres og installeres helt på egen hånd

Produkterne fra Hengst har en høj fremstillingsdybde. De skaber uafhængighed fra eksterne leverandører samt en høj grad af fleksibilitet og kvalitet. Produktionsanlæggene, som virksomheden selv har fremstillet, inklusive software og elektronisk konstruktion planlægges, konstrueres og opbygges helt på egen hånd. På den måde garanteres, at anlæggene lever op til de særlige krav, har en lang levetid, og at vedligeholdelsen er optimeret til egne behov.

Kvaliteten af komponenterne, som bruges i anlæggene, en enkel betjening samt komponenternes levetid har stor betydning. Derfor bruger Hengst hybrid-motorstartere fra produktfamilien CONTACTRON fra Phoenix Contact til drift af transportbåndene, som bruges i de førsteklasses montageanlæg.

Løsning

Hybrid-motorstarter i styreskabet  

Sparer plads i styreskabet: fire funktioner i et modul

Hybrid-motorstarterne starter og vender de vekselstrøms-asynkronmotorer, der er monteret i montageanlæggene, pålideligt og uden slid. Med den integrerede overbelastningsfunktion beskytter de derudover motoren mod eventuelle blokader. Derudover melder de opståede fejl tilbage som et konventionelt motorrelæ. Ved behov stopper de motoren i henhold til Maskindirektivet og opnår dermed PL e i henhold til DIN EN ISO 13849-1 respektive SIL 3 i henhold til EN 62061. Hybrid-motorstarterne forener dermed fire funktioner på en bredde på 22,5 mm. En ensartet konventionel opbygning består af to kontaktorer til højre- og venstreløb, to redundante nødstopkontaktorer samt et motorrelæ. Pladsbehovet i styreskabet reduceres dermed væsentligt.

Hybrid-motorstarter-teknologien fra Phoenix Contact kombinerer slidfri halvleder- og robust relæteknik, som styres af en mikrokontroller. Mens halvlederne overtager motorernes ind- og udkoblinger, leder relækontakterne strømmen tabsfrit. Det medfører en skånsom kobling samt en væsentlig aflastning af relækontakterne.  Derudover sparer metoden besværlige og dyre kølelegemer væk. Derudover forlænges hybrid-motorstarternes levetid tidobbelt sammenlignet med rent elektromekaniske koblingsenheder.

Derudover reducerer den integrerede belastnings- og låsekobling fortrådningsforbruget væsentligt, da hovedstrømkredsen kun skal forbindes med seks tilslutninger. Motorens mærkestrøm kan indstilles trinløst ved husets front, og apparatets status kan aflæses via LED'er. Fejl meldes retur til kontrolrummet via den potentialfrie skiftekontakt. Indbyggede beskyttelseskoblinger garanterer, at apparaterne kobler pålideligt selv i barske omgivelser. På grund af styreindgangenes lave strømforbrug er en styring mulig direkte ved hjælp af PLC'en.

Konklusion

Alfons Lehmbrock, projektingeniør hos Hengst  

Alfons Lehmbrock, projektingeniør hos Hengst

Hengst har allerede i mange år anvendt de elektroniske motorstartere fra Phoenix Contact. "Den robuste konstruktion samt den enkle fortrådning og betjening var kriterierne for, at vi valgte CONTACTRON", fortæller Alfons Lehmbrock, projektingeniør i virksomhedens egen maskinkonstruktion.

Den ti gange så lange levetid er også en fordel, da Hengst arbejder med høje koblingsfrekvenser. For vedligeholdelsescyklusser forlænges væsentligt, og anlæggets levetid øges. Hybrid-motorstarterne, som egner sig til motortyper med en effekt op til ca. 3 kW, kan foruden til transportbånd også anvendes i små vareelevatorer.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Yderligere informationer

Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk