Tilbage til oversigten

Innovativ projektering hos Frankenluk i Bamberg

Fordelingsanlæg for maksimal grad af pålidelighed

Produktcentret for elektriske energicentraler hos Frankenluk Energieanlagenbau GmbH har sit sæde i Bamberg, det gamle biskopsæde med UNESCO-certifikatet „Verdenskulturarv“.

Fordelingsanlæg fra Frankenluk findes over alt, hvor der kræves en maksimal grad af pålidelighed for den elektriske energidistribution op til høje energitætheder.

Applikationseksempel

Således fremstiller Frankenluks sektion for energianlæg nær ved 900 paneler til fordelingsanlæg med en samleskinne-isolationsmærkestrøm på 4.000 A i forbindelse med udbygningen af lufthavnen i München. Uden en computerunderstøttet projektplanlægning og projektstyring er det ikke muligt at mestre så krævende opgaver. Ved den elektriske projektering anvender FRANKENLUK derfor gennemgående EPLAN 5.40 i forbindelse med CLIP PROJECT 4.0.

CLIP PROJECT er et projekteringsprogram til hurtig planlægning af komplette klemrækker. En interaktiv farvet grafikviewer garanterer en overskuelig betjening, og i CLIP PROJECT Professional kan den gennemgående dataudveksling med CAE-systemerne EPLAN 5.30, EPLAN 5.40 og EPLAN 21 realiseres.

Løsning

Fordelingsanlæggenes modulære opbygning gør det muligt hurtigt at kunne udarbejde teknisk avancerede og økonomiske løsninger til kunden. Det formål understøttes af ST-Mini-fjederkraftklemmernes systemegenskaber:

  • Kompakt konstruktion for en høj fortrådningstæthed
  • Gennemgående broskakt over alle klemmetyper til hurtig og fleksibel potentialforgrening

Stort tilslutningsrum til tilslutning af ledere med eller uden terminalrør
Det, at bro- og mærkningsskakten er arrangeret gennemgående, selv for forskellige klemmetyper, gør det muligt at kombinere forskellige tilslutningsteknikker.

Med det samme tilbehør kan f.eks. ST-COMBI-fjederkraftklemmen benyttes til signal- og effektoverførsel, uden at yderligere foranstaltninger er påkrævet. Med denne klemme kan ledninger med et mærketværsnit på 2,5 mm² til spændinger op til 500 V og strøm op til 24 A fortrådes stikbart.

Facit

Frankenluk gør brug af det enkle koncept med forespørgsel og bestilling af komplette klemrækker via e-mail. Det overflødiggør mange enkeltbestillinger, og lagerholdet forenkles. Produktdataene, der er anvendt i CLIP PROJECT, kan når som helst opdateres via internettet. EPLAN-brugere kan downloade rækkeklemmernes aktuelle artikelstamdata.

Jürgen Glöckner, sektionsleder hos Frankenluk: „For at kunne holde fast i markedet er innovative løsninger til stadighed nøglen til succes. Således har brugen af softwaren CLIP PROJECT fra Phoenix Contact for Frankenluk i bogstaveligste forstand kunnet betale sig. Ved at koble EPLAN og CLIP PROJECT overflødiggøres det besværlige og tidskrævende arbejde med at sætte klemrækkerne sammen. Genereringen af klemrækkerne ud fra klemmeplanen i EPLAN og overførslen til denne software betyder, at vi som producenter af fordelingsanlæg får en tegning af komplet mærkede klemrækker, der er monterede på bæreskinne“.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk