Tilbage til oversigten

Fornyelse af energimåling hos Vattenfall i Polen

Vattenfall: 1,1 millioner strømkunder i Polen

Vattenfall er den fjerdestørste strømproducent og den største varmeproducent i Europa. Det er Vattenfalls vision at være en førende europæiske energivirksomhed. Virksomheden er aktuelt aktiv i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og Polen. Vattenfall deltager aktivt i hele elektricitets-værditilvækstkæden (fremstilling, distribution, fordeling og salg). Derudover spiller Vattenfall en aktiv rolle ved strømhandel. Derudover fremstiller, fordeler og sælger Vattenfall varme.

Gruppen har mere end 32.000 medarbejdere. Den svenske stat er eneejer af moderselskabet Vattenfall AB. I Polen udgør fremstilling og salg af varme hovedandelen af driften. Vattenfall har en markedsandel på cirka 27 %. Strøm produceres ligeledes i mindre målstok. Distributionen besidder og styrer strømnet og fordeler strøm til 1,1 millioner netkunder i den sydvestlige del af landet. Vattenfall har cirka 1,1 millioner strømkunder i Polen.

Applikationseksempel

Firmaet sælger 11 % strøm i den polske energisektor og ejer 26.757 km af strømnettet. Vattenfall Distribution Poland S.A. har 9.000 strøm- og transformatorstationer.

Nogle af dem var forældede og krævede modernisering. Her havde kunden brug for en løsning til kort- og mellemlang energimåling til tæller-målekredse.

Løsning

Løsningen fra PHOENIX CONTACT, elektricitetstæller-målinger, muligheden for at afbryde trefasede spændingskredse og kortslutte strømtransformeren, opfylder alle krav fra Vattenfall. Universalklemmerne er monteret på skinner og afdækket helt af et transparent hus for at beskytte spændingskredsene. Resultatet er et installationsfærdigt sæt af skinnemonterbare klemmer med koblingsmulighed med en (FIBOX)- afdækning bestående af URTK 6-, URDK 6- og UT 4-HESI-klemmer med SB 2-8-T-koblingsbroer, farvede mærkestrimler og PSBJ-URTK 6-prøvestik til en bedre 3-faset adskillelse.

Høj sikkerhed, entydig betjening og universel anvendelse – det er de fremtrædende kendetegn ved klemmerne URTK 6 og URDK 6 med koblingsmulighed. Klemmerne, som er udviklet specielt til anvendelse i sekundære koblingskredse, har mulighed for integration af koblingsbroer og prøvestik i begge sider.

Fordele

Den kundespecifikke løsning fra PHOENIX CONTACT, som er formonteret i Dlugoleka i Polen, forsyner Vattenfall med et installationsfærdigt sæt af klemmer med koblingsmulighed. Et delnummer gør det nemt for konstruktøren at bestille. Denne konstruktion bruges nu også af andre strømfordelere i Polen.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk