Energiteknik

Vær fleksibel

Vær fleksibel

Forbliv bevægelig: I vores produktprogram finder du nøjagtigt den løsning, som du skal bruge til din opgave.

Tilbage til Løsninger

Kategorier

 • Energidistribution
  Transport og distribution

  Den pålidelige tilslutningsteknik er særligt afstemt efter de behov, der følger af elektriske transport- og distributionsnet.

 • Energiproduktion
  Energiproduktion

  I fremtiden vil det være nødvendigt at udbygge kraftværkskapaciteter i energiproduktionen og reducere forbrændingsgasser.

Energimarkedet er dynamisk og forandrer sig konstant – ved energifremstilling, netdrift og vedligeholdelse. Dermed ændres kravene også, som stilles til anlæggene. – I mere end 80 år har Phoenix Contact været energiøkonomiens partner. Phoenix Contact har dermed et veludviklet og stort produktprogram.

Tendenstema: intelligent beskyttelse af strømnet – med FL MGUARD

Effektiv beskyttelse  

Effektiv beskyttelse af decentrale anlæg med FL MGUARD

Moderne IT-teknologi erobrer i stigende grad moderne selskabers livsområder. Det gælder med omsætningen af det intelligente netværk – Smart Grid – også for energi- og strømforsyningens infrastruktur.

Ved en afbrydelsesfri strømforsyning skal balancen mellem belastningsbehov og forsyning bibeholdes – uafhængigt af dagstid og vejrlig.

Komponenterne kommunikerer som offshore-vindparker, klassiske kraftværker eller private PV-anlæg over et fælles anvendt netværk, så forsyningseffekten afstemmes.

Den digitale sammenkobling giver nye teknologiske muligheder. Samtidigt opstår der således også åbninger for potentielle angribere. Disse kan bringe hele infrastrukturer af strømnetværk i fare via IT-manipulation.

Især store strømfremstillingsenheder skal beskyttes, for ved en ikke planlagt fejl kan de kun vanskeligt kompenseres af andre netværksdeltagere. Erfaringer har vist, at angrebsforsøg på kraftværkers digitale systemer udgør en reel trussel. Derfor blev omfattende Cyber-Security-direktiver oprettet, hvis udførsel stiller brugeren over for nye udfordringer.

Med FL MGUARD-modulfamilien understøtter PHOENIX CONTACT den individuelle udførsel af decentrale IT-beskyttelseskoncepter. MGUARD-teknologien betyder, at uautoriserede netangreb og ændringer i computersystemer registreres pålideligt og hurtigt.

Høj driftssikkerhed takket være SIL

EX, procesteknik, SIL, funktionel sikkerhed, IEC 6150  

Sikkerhedsintegritetsniveauet – kort SIL

Med sikkerhedsintegritetsniveauet, kort SIL, defineres kravene, som stilles til et modul eller system, så sandsynligheden for svigt beskrives. Hvis modulet eller systemet svigter, opnås således en defineret tilstand.

Målet med SIL er at opnå en helst høj driftssikkerhed.

Betragtningen på grundlag af normerne sker ud fra statistisk sandsynlighed. Vejledende er normerne basis IEC 61508 og IEC 61511.

Overspændingsbeskyttelse

Innovative produkter til overspændingsbeskyttelse  

Innovative produkter til overspændingsbeskyttelse

Der skal tages højde for mange aspekter for at opnå en effektiv overspændingsbeskyttelse. PHOENIX CONTACT udvikler på grundlag af intensiv forskning innovative aflederteknologier og omsætter den opnåede knowhow til effektive og brugerorienterede beskyttelsesenheder.

Med overspændingsbeskyttelsesforanstaltninger kan skader og følgeskader på grund af dette undgås. For overspændingsbeskyttelse taler følgende grunde:

 • Effektiv beskyttelse mod transiente overspændinger
 • Længere levetid for moduler og anlæg
 • Ingen systemsvigt og stilstandstider
 • Begrænsning af følgeskader
 • Omkostningsbesparelse

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk