XJ Group Corporation

Hurtigt batteriskift takket være tilslutningsstik fra PHOENIX CONTACT

a_0059048  

Intelligente mobilitet: Kina satser på elektrificeret persontransport

XJ Group Corporation producerer og leverer strømfremstillings-, overførsels- og salgssystemer. Virksomheden har derudover jævnstrømskonvertere, beskyttelsesudstyr og automatiseringsteknik og elektrisk udstyr til skinnetrafik, intelligente strømtællere, AMR- og fordelingsnetautomatiserings-systemer.

Kunderne omfatter forsyningsvirksomheder i Kina, Tyrkiet, Indonesien, Brasilien, Thailand og Indien. Virksomheden blev grundlagt i 1947 og har sit hovedsæde i Xuchang, Kina. Siden 2011 fungerer XJ Group Corporation som datterselskab for China Electric Technology Equipment Co., Ltd.

Applikationseksempel

elektrisk drevne busser  

Busbatterier udskiftes fuldautomatisk

I riget i midten er elektrisk mobilitet allerede hverdag. Persontrafikken i den østkinesiske havneby Qingdau forsynes også lidt efter lidt med elektrisk drevne busser for at reducere udstødningsemissioner.

Planlæggerne besluttede sig for et batteriudskiftningskoncept – battery swapping – så bussernes stilstandstider i forbindelse med opladning af deres batterier holdes på et minimum. Ved dette koncept udskiftes de tomme batterier fuldautomatisk med opladte batterier i en skiftestation med robotter på begge sider. På godt og vel syv minutter er batterienhederne udskiftet helt, og bussen kan fortsætte sin kørsel. Den kinesiske XJ Group Corporation søgte et egnet tilslutningsstik til el-bussernes batterienheder.

Løsning

Tilslutningsstik fra PHOENIX CONTACT  

Tilslutningsstik fra PHOENIX CONTACT er vibrationsbestandige og overfører op til 400 A

Batteriudskiftningssystemer forudsætter 100 procent pålidelige og robuste stiksystemer, da hvert minut med stilstand koster penge. PHOENIX CONTACT har udviklet en stikenhed specielt til el-køretøjer i vedvarende drift, som lever op til disse krav.

Da batterierne på grund af opladning og afladning flere gange om dagen er udsat for ekstrem stress, skal opladningen ske skånsomt og alligevel hurtigt. Foruden målrettet management og overvågning af ladeprocessen kan temperaturen overvåges ved hjælp af et integreret datamodul, så mulig overophedning undgås.

Konstrueret til strømme op til 15 A og spændinger op til 1.000 V

Imellemtiden er mere end 6.000 stikpar leveret til Kina. Hver dag udskiftes batterierne i omkring 40 busser to til tre gange i skiftestationen. På den måde er flere 100.000 batteriskift hidtil realiseret. Tilslutningsstikkene fra PHOENIX CONTACT har allerede opfyldt deres opgave fejlfrit.

Facit

DC-udskiftningsbatterikonceptet fra PHOENIX CONTACT egner sig fortrinligt til køretøjer i byer og i kommunalt regi, til gaffeltruck, transportkøretøjer samt til persontransport. Systemet overfører strømme op til 400 A ogspændinger op til 750 V DC.

Takket være en toleranceudligning til stikprocessen og en vibrationsdæmpning under kørslen garanterer stiksystemet sikre kontakter selv ved høje mekaniske belastninger – og dette til mere end 10.000 stik- og trækcyklusser. Batteriudskiftningskonceptet har derudover et integreret datamodul til registrering af ladestatus og gør det muligt for brugeren at overvåge samtlige ladeprocesser, så stilstandstider udelukkes på grund af fejlfunktioner.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk