Plug'n Charge: Design-ladestationer med teknik på meget lidt plads

Oversigt

Ladepunkter fra Plugn Charge GmbH  

Ladepunkter fra Plug'n Charge GmbH har et egenartet og funktionelt design

  • Plug'n Charge producerer i Bad Emstal ved Kassel ladepunkter til el-biler og pedelecs.
  • Ladestationerne skal fungere som moderne "bymøbler" og ud over funktionelle krav også opfylde krav til design.
  • Løsningen ligger i konceptionen af den samlede ladeteknik under trange pladsforhold betinget af designaspekter.
  • Ladepunkter har en høj genkendelsesværdi takket være deres usædvanlige form og gennemgående design – med komponenter og knowhow fra Phoenix Contact.

Kundeprofil

Dr. Christian Kahl, administrerende direktør i Plugn Charge GmbH  

Dr. Christian Kahl, administrerende direktør i Plug'n Charge GmbH i Bad Emstal, foretrækker ladeløsningerne fra Phoenix Contact

Plug'n Charge udvikler og driver ladestationer, fra specialfremstilling til serieprodukter. "Her spiller tilslutningen til afregningssystemer en væsentlig rolle", forklarer administrerende direktør Dr. Christian Kahl. "Desuden lægger vi stor vægt på vores produkters bæredygtighed og anvender specialbeton som kapslingsmateriale".

Anvendelse

Som firmanavnet Plug'n Charge antyder, har eksperterne fra Nordhessen valgt at koncentrere sig om det, der er væsentligt. Det var her målet, at der skulle udvikles et karakteristisk design med de primære funktioner indstikning og opladning. Det var en proces, der strakte sig over en lang række evolutionstrin. "I begyndelsen stod der en kompliceret og dyr borgmester-ladestation", husker administrerende direktør Dr. Kahl. "I 2011 rev vi alt i stykker og udarbejdede en helt ny definition af begreberne ladeinfrastruktur og ladestation."

Der blev lagt stor vægt på ladestationens optiske og æstetiske fremtoning. "Det raffinerede ligger i det enkle", fortæller Dr. Kahl. "Ladestationen skal som sådan være genkendelig ved første blik. Vi besluttede os for synapseformen og for en farvetone, der henleder tanken på strøm. Søjlen skulle symbolisere synapsen i det intelligente strømnet." Målet var at omsætte den Plug'n Charge-filosofi til praksis, som også kommer til udtryk i firmanavnet: Sæt ladestikket i, og lad op uden yderligere barrierer.

Løsning

Ladestation fra Plugn Charge GmbH  

Position og højde for ladedåsen understøttes ved ladefrigivelesn pr. RFID-kort eller QR-kode

I dag står føreren af el-køretøjet foran en modulær, brugervenlig og netkoblet designstation af ultrasolid specialbeton. Siden 2016 har Plug'n Charge drevet en seriemoden produktfamilie af ladestationer til el-biler og el-cykler, lige fra vægboks til e-mobilt P-pladssystem.

Udbudet gøres komplet ved en omfattende service i forb. med opbygning, idriftsættelse, fejlafhjælpning og vedligeholdelse. "Med vores back-end-løsning tilbyder vi kunden dataadministration, online-overvågning og afregning, inklusive roaming, i én samlet servicepakke", fortæller Dr. Kahl.

Ladestationen vises som WLAN-adgang på smartphone  

Også ved pedelec kommer ladestationen frem som WLAN-adgang på brugerens smartphone

Også med hensyn til betjeningen har firmaet fra Bad Emstal været kreativ. "Ved mange ladestationer på markedet er det sådan, at den mobile el-bruger glæder sig over, hvis brugerguidningen fungerer", fortæller Dr. Kahl, "men egentlig ville han/hun gerne helt være fri." Kun ved Pedelec-systemet med flere ladepunkter er brugerguidning nødvendig. Her har man besluttet sig for betjening pr. smartphone, hvilket betyder, at ladestationen har WLAN-adgang. Brugeren vælger blot „Plug'n Charge“ som WLAN-net på sin smartphone, hvorefter stationens brugerside åbner sig.

Ladepunktets indre med fejlstrømsovervågning, målesensor, lock release og ladestyring EV Charge Control  

Ladepunktets indre

Kernen i ladestationerne til el-biler er EV Charge Control Basic, en kompakt Mode 3-ladestyring fra Phoenix Contact, der er baseret på IEC 61851-1. I ladestationens premium-version finder EV Charge Control Advanced anvendelse, en ydestærk IEC 61851-1-ladestyring med Ethernet TCP/IP. Med EEM-350-DMCB MID anvendes desuden et MID-konformt energimåleapparat med RS-485-grænseflade, som måler direkte.

Plug'n Charge-kommunikationscontrolleren CPOC (Charge Point Operation Controller) udgør den logiske grænseflade mellem alle enheder og backend. Controlleren er åben for kommende ladecontroller-serier fra Phoenix Contact iht. ISO/IEC 15118. Den fuldendte teknik indkapsles i et SVi-hus, der er standardiseret iht. DIN EN 61439-2/-3.

Konklusion

Feedbacket fra markedet giver Bad Emstal-virksomheden ret. Det nygennemtænkte helhedskoncept med en modulær ladeinfrastruktur, der kan betales, og som har en god økobalance, er blevet godt modtaget.

Ud over dens robusthed og de gode termiske egenskaber har betonsøjlen endnu en fordel: Farven kan Plug'n Charge-kunden selv vælge – f.eks. sandsten til brug ved fredede bygninger. Således er f.eks. stederne og regionerne langs den tyske eventyrrute fra Hanau til Bad Karlshafen i Hessen for tiden ved at blive elektrificerede med ladepunkterne fra Plug'n Charge.

Vil du implementere din ladeløsning i samarbejde med os?

Ret forespørgsel til os, og få glæde af vores serviceydelser:

  • Sammensætning af passende hardware- og softwarekomponenter
  • Fremstilling af ladestik med dit logo til sikring af gennemgående branding
  • Ledningsenden på ladekabel efter ønske med trinvist snit, konfektioneret eller kompakteret
  • Oprettelse af kontrollerede ledningsdiagrammer med henblik på enkel og sikker implementering
  • Hensyn til aktuelle ladestandarder, normer og love om måleteknik og kalibrering
  • Support ved tilslutning til afregningsudbydere samt bygnings- og energistyringssystemer

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Service

Referrer: