Heldele GmbH

Designtankstationer fra Heldele

Designtankstationer fra Heldele  

Smart klap: Stikket til opladning frigives kun til berettigede personer

Heldele GmbH er en af de førende virksomheder for tjenesteydelser til elektro- og kommunikationsteknik i Sydtyskland. Virksomheden med hovedsæde i Salach har omkring 500 medarbejdere og har produkter, anlæg og tjenesteydelser med fokus på elektroteknik, IT og kommunikationsteknik samt automatiseringsteknik.

Foruden industri- og handelsvirksomheder omfatter kundekredsen også myndigheder og freelancere. Vedvarende energi har i en rum tid hørt til effektudvalget i virksomheden, som med underdrivelse kalder sig selv håndværksvirksomhed. Foruden fotovoltaik, som Heldele har grundlagt et kompetencecentrum for sammen med systempartnere, engagerer virksomheden sig aktivt i elektromobilitet.

Applikation

EV Charge Controller i en CAP-station  

EV Charge Controller (til venstre på billedet) passer godt i CAP-stationernes slanke hus

Ved udviklingen af en ny ladestation blev de ansvarlige hos Heldele GmbH hurtigt klar over, at virksomheden ikke bare skulle have endnu en ladestation på markedet. Elektro- og kommunikationsteknikernes ide: Strømtankstationen skal udformes interaktivt og forsynes med ekstra komfort- og informationsfunktioner for føreren.

Heldele henvendte sig til en renommeret industridesigner for at adskille sig fra de udbredte ladestationer. Målet var at skabe et innovativt formsprog, som også skulle få tilslutning af stilbevidste slutbrugere. Resultatet var den intelligente ladestationsserie „CAP“ i den typiske Heldele-orange. Konceptet tager hensyn til E-ladestationernes modulære karakter hos Heldele. De er nemme at montere og har en høj genkendelsesværdi i de forskellige konstruktioner.

Heldele havde brug for et managementsystem til sine ladestationer, over hvilke hele kommunikationen med Back-End og kontroller- og overvågningsfunktionaliteter kunne afdækkes, så opladnings-infrastrukturen bliver økonomisk rentabel og mange opladningspunkter kan gøres tilgængelige.

Løsning

Under afdækningen er der mange produkter fra PHOENIX CONTACT, som gør AC-opladningen sikker og nem. På grund af de kompakte mål besluttede udviklingsteamet hos Heldele omkring projektleder Georg Thomas sig for EV Charge Controller fra PHOENIX CONTACT. Modulet med en FI-effektafbryders mål styrer hele kommunikationen med køretøjet, der skal oplades (handshaking), og overtager alle styringsprocesser i forbindelse med opladningen som stikaflåsning, frigivelse og signalisering.

Den ekstra indbyggede kontroller ILC 150 ETH og mobiltelefonrouteren med UMTS/HSPA tillader anvendelse i vidt forskellige anvendelsesscenarier. Også infrastruktur-ladedåsen og -ladestikket til AC-opladning hører til løsningspakken. Baseret på softwarebiblioteker fra PHOENIX CONTACT har Heldele-teamet kundespecifikt udviklet softwaren til kommunikationen fra ladestation til Back-End, brugerautentificering, ordreiagttagelse, opladningshistorik og afregning.

Konklusion

EV Charge Controller  

EV Charge Controller dækker samtlige styringsfunktioner

EV Charge Controller styrer og overvåger ladeprocessen i henhold til IEC 61851-1 i Mode 3. Da samtlige styringsfunktioner, som kræves til opladning, er forenet i et modul, kræver ladestationen ingen anden kontroller.

EV Charge Controller konfigureres over dip-switches på husets front. Ti forskellige dip-switches konverterer de forskellige anvendelser, fra den simple wallbox til kompleks installation af enkelte eller sammenkoblede ladestationer. Den maksimalt tilladte strøm kan indstilles over en kontakt i området fra 5 til 80 A. Ekstra digitale indgange muliggør anvendelse i forskellige applikationer.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk