Energi-kontroller: Modulært huskoncept med DIN-skinne busforbinder

Oversigt

Elektronikhuse fra Phoenix Contact  

Elektronikhuse er andet og mere end blot indpakning til elektronik

  • Modulær opbygning, fleksibel printkorttilslutning og tiltalende design – elektronikhuse skal kunne byde på lidt af hvert i dag.
  • Hussystemet BC fra Phoenix Contact fungerer hos Scheidl GmbH, der har hovedsæde i Nürnberg, som funktionel indpakning af deres Energy Controller.
  • Virksomheden Optimus Meine Energie GmbH i Regensburg styrer, forbinder og overvåger kraftvarmeværker med systemet.
  • I det modulære huskoncept for Energy Controllers spiller DIN-skinne busforbindere en vigtig rolle.

Kundeprofil

Firmaet Scheidl GmbH, en ung virksomhed fra Nürnberg, har specialiseret sig i ny målings-, styrings- og reguleringsteknik inden for konstruktion af varmeanlæg, med fokus på vedvarende energityper og energieffektivitet. Energy Controlleren fås også selvstændigt produkt som måledatalogger - til overvågning af anlæg vha. temperatur-, tilstands- og tællerregistrering.

Anvendelse

Ingeniørerne Achim Scheidl og Arno Friedrich  

Achim Scheidl og Arno Friedrich bruger huse fra Phoenix Contact til deres løsninger

"En måledatalogger – en enhed til optagelse af temperaturer og energier – gør funktionerne i komplekse varmeanlæg gennemsigtige", udtaler administrerende direktør Achim Scheidl. "Indtil var detaljerede måleværdier ofte ikke vigtige, for systemerne var enkle og energiomkostningerne ikke relevante". De nye varmeanlæg, især de anlæg, der udnytter vedvarende energi, er mere komplekse. Scheidl: "Man kan kun virkelig forstå anlæggene, når de elektriske og termiske data bliver evalueret over et langt tidsrum".

Indtil Energy Controlleren nåede sit nuværende funktionsomfang, var det nødvendigt at udføre meget udviklingsarbejde. "Da vi udviklede den første generation af varen, så vi ikke på huset, men kun på funktionerne", husker Scheidl. "Vi havde en broget samling af dele i forskellige huse, som blev forbundet med hinanden med kabler". Da der skulle laves et nyt design, søgte Scheidl et egnet hussystem til alle enhedens komponenter.

Løsning

Huset BC 107 fra Phoenix Contact  

Grundmodulet for denne Energy Controller er huset BC 107 fra Phoenix Contact

"I elektronikhuset BC fra Phoenix Contact fandt vi et fleksibelt system til grund- og udvidelsesmoduler, som passede til vores ønsker til formgivning", siger Scheidl. Husenes konstruktionsstørrelser på 17,8 mm til 161,6 mm tillader enkel opbygning af forskellige moduler inden for det samme husdesign.

Den store bestykningsflade til printkortene forenkler projekteringen i layout- og udviklingsprocessen. Indvendige printkortføringer i alle tre retninger sørger for en funktionskorrekt indbygning af elektronikken – og her kan printkortene monteres både parallelt med og retvinklet på bæreskinnen i forskellige positioner. "Det 16-polede busstik er nøglen til vores design af udstyr", forklarer Scheidl. "Data og energi kan nemt overføres serielt eller parallelt, og dermed holdes mængden af fortrådningsarbejde nede".

DIN-skinne busforbinder fra Phoenix Contact  

Nem udskiftning af moduler takket være DIN-skinne busforbinderen

Også på en længere vej mod slutanvendelsen – f.eks. på et kraftvarmeværk – spiller DIN-skinne busforbinderen en vigtig rolle.

"Med den selvopbyggende kontaktering fra enhed til enhed uden ekstra fortrådning bliver konfigureringen af vores energistyringer forenklet", udtaler Arno Friedrich, administrerende direktør for Optimus Meine Energie GmbH. "Også den hurtige installation ude på stedet og efterfølgende udskiftninger af moduler, hvor netværket ikke bremses, sker nemt og problemfrit".

Energistyring fra Phoenix Contact  

Fjernadgang til kraftvarmeanlægget via internettet – målingsdata bliver i energistyringen

Firmaet Optimus Meine Energie GmbH bruger som kunde hos og samarbejdspartner med Scheidl GmbH deres Energy Controller som centralt komponent i energistyringen. Energistyring anvendes f.eks. i kraftvarmeværkerne hos den regionale energiforsyning Rewag i Regensburg – varmeanlæggene med kraftvarme-koblingen styres dermed behovsorienteret og indbyrdes afstemt.

Alle relevante driftsdata kan udlæses pr. fjernadgang, og ved fejl informeres driftslederen automatisk med det samme. Dermed bortfalder den tidskrævende kontrol af anlægget på stedet, og rådighedstiden øges.

Konklusion

Optimus håndterer ikke blot installationen: Virksomheden tilbyder også driftslederne energiovervågning som en samlet pakke og som en serviceydelse – og også her spiller det modulære huskoncept for bæreskinner en vigtig rolle.

"Med dette modulære koncept kan vi konfigurere vores energistyring præcist til hvert enkelt anlæg og nemt modificere den under drift", udtaler Friedrich om princippet. "Når driftlederen så på et tidspunkt alligevel ønsker et ekstra aggregat, kommer der bare et nyt modul fra Scheidl". Her er det såkaldte hot-plugging en hjælp – enheden skal ikke lukkes ned, og der skal ikke installeres ekstra software.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Yderligere informationer

Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk