Tekniske artikler

Technical Articles

Tekniske artikler og case stories

Få større indblik med vores tekniske artikler og beretninger om spændende installationer

Den direkte tilslutningteknologi SKEDD gør design af enheder mere fleksibelt

Direkte tilslutningsteknologi SKEDD  

Direkte tilslutningsteknologi SKEDD

Uanset om det drejer sig om moderne klima- og ventilationssystemer indenfor bygningsteknologi eller kompakte controllere i klassiske industrielle applikationer, kræver intelligente automationsstrukturer funktionelle embedded systemer. Det er en udfordring for producenter af enheder at udvikle universelle, operationelle løsninger til specifikke opgaver. Den direkte tilslutningsteknologi SKEDD giver nyt liv til printkorttilslutningsteknologi.

Sikker automation af værktøjsslibemaskiner med SafetyBridge teknologi

En økonomisk løsning, der tilbyder udvidet diagnose  

En økonomisk løsning, der tilbyder udvidet diagnose

Ulmer Werkzeugschleiftechnik GmbH & Co. KG ønskede at deres værktøjsslibemaskiner skulle udføre sikkerhedsrelevante opgaver uden at skulle installere et ekstra sikkerhedskontrolsystem. SafetyBridge teknologi fra Phoenix Contact giver en fleksibel, konfigurerbar løsning, der er enkel at betjene, og som blandt andet overholder disse krav.

Fronttilslutningsteknologi for AS-Interface

Fronttilslutningsteknologi for AS-Interface  

Hullet mellem elektronikhuse og styretavlens moduler lukkes

Drikkevareindustrien er i stigende grad afhængig af økonomiske og brugervenlige anlægsløsninger. Kompakte moduler i det lavere fieldniveau, som har et højt antal tilslutningspunkter, er pt. sjældne. I tæt samarbejde med Phoenix Contact har Pepperl+Fuchs udviklet styretavlemodulet KE5, som med sine mange fordele hjælper med at lukke dette hul.

Firewall/router med integreret switch - endnu mere sikker og øknomisk

Firewall/router med integreret switch  

Firewall/router med integreret switch

Der foregår for tiden en del diskussion om emnet ”cyber security” og optimering heraf. Men ikke mange virksomheder har en konkret ide om de forskellige risici, som de selv må forhindre. Med sine nye firewalls FL MGuard RS2005 og RS4004 tilbyder Phoenix Contact nu nye firewalls med innovative funktioner, som effektivt beskytter netværket fra de mange forskellige typer angreb.

Wireless-baseret integration af fjerne systemdele i netværket

Enkel, robust og økonomisk  

Enkel, robust og økonomisk

I vandbehandling er det ofte nødvendigt at integrere fjerne systemdele eller stationer i de centrale netværkssignaler. Mange brugere er derfor på udkig efter egnede trådløse løsninger for at undgå de høje omkostninger, der er forbundet med at lægge kabler. Det er på den baggrund, at Phoenix Contact tilbyder en enkel løsning til trådløs signaloverførsel – 868-MHz versionen af Radioline systemet.

I/O systemet Axioline F til energisektoren

Alle IEC 61850 specifikationer overholdes  

Alle IEC 61850 specifikationer overholdes

Bevægelsen hen imod grøn energi i Tyskland såvel som globale udfordringer med at beskytte klima og ressourcer udgør store udfordringer for samfundet generelt og for forsyningsindustrien. Etableringen af IEC 61850 er en international norm til ensrettet design af kommunikationsnetværk og systemer og Axioline F I/O systemet fra Phoenix Contact understøtter dette.

Forbindelse mellem automation og Cloud teknologi

Få fordel af de mange muligheder  

Få fordel af de mange muligheder

En kombination af fremtidsorienterede standarder og innovative løsninger, skaber muligheder for nye løsninger, som reducerer omkostninger og øger konkurrenceevne. Et udmærket eksempel er Phoenix Contact’s Proficloud teknologi, med hvilken for eksempel fjerne applikationer er væsentlig nemmere at implementere.

Reparation og vedligeholdelse af solcelleanlæg

Automatisk nedlukning af individuelle moduler  

Automatisk nedlukning af individuelle moduler

Solcelleanlæg anvender en enkel, overskuelig teknologi som husejere og virksomheder kan anvende for at bidrage til CO2 reduktion. Det faktum at interessen for solenergi er stigende kan ses i det konstant voksende antal af virksomheder, der installerer solceller. Deres personale skal have en teknisk viden, hvis solcelleanlægget skal fungere pålideligt.

Standardiseret sikkerhedskoncept til SmartFactoryOWL

Sikker drift af Industrie 4.0 systemer  

Sikker drift af Industrie 4.0 systemer

Produktionsanlæg bliver stadig mere modulære, intelligente, tilpasningsklare og kommunikerer mere. Men typisk mangler den rette sikkerhedsstrategi med egnede sikkerhedsprodukter, passende kommunikationsgrænseflader, brugersoftware og dokumentation for sikkerhedscertificering.

Systemkabling møder rækkeklemme

High-performance plug  play tilslutning reducerer omkostninger og fejl  

High-performance plug & play tilslutning reducerer omkostninger og fejl

Indtil nu har tilslutning af de rækkeklemmer, der er installeret i styretavlen, vist sig at være tidskrævede og udsat for fejl, særligt hvis I/O montage op til 250 V AC/DC skal tilsluttes. Den nye frontadapter fra produktprogrammet VIP-Power Cabling gør det muligt at tilslutte 20 eller 40 poler til en S7-300 controller op til 90 % hurtigere end med parallel fortrådning.

Pålidelig forsyning

DC/DC konvertere forsynes af nominelle spændinger på 12, 24 og 48 V DC i selv ekstreme miljøer  

DC/DC konvertere forsynes af nominelle spændinger på 12, 24 og 48 V DC i selv ekstreme miljøer

DC/DC konvertere anvendes i en lang række applikationer. De kompenserer for spændingsfald i lange kabler, og de øger rådigheden ved at afkoble kredsløb eller etablere separate indgangskredsløb. Varianterne med en beskyttende coating er modstandsdygtig over for udfordrende miljømæssige betingelser.

LED-baseret belysning til styretavler

Optimal belysning reducerer omkostninger  

Optimal belysning reducerer omkostninger

Det er ofte nødvendigt at arbejde på en styretavle, ikke kun under opstart men også i forbindelse med vedligeholdelse, støjdæmpning og ændringer. Optimal belysning er vigtigt for at kunne udføre disse opgaver hurtigt og sikkert. Det gør sig særligt gældende, når styretavlen er placeret i et mørkt område, eller når belysningen i lokalet er utilstrækkelig.

Power-over-Ethernet switch med gigabit Ethernet

Væsentligt lavere kablingsomkostninger  

Væsentligt lavere kablingsomkostninger

Kameraer og billedbehandlingssystemer anvendes bredt til overvågning og optimering af industrielle produktionsprocesser. Enheder med Gigabit Ethernet interfaces leverer via høj båndbredde rå data til viderebehandling. Industrielle billedbehandlingssystemer bruger disse data til opgaver som identificering af mønstre og positioner eller fastlæggelse af komplekse 3D emners geometrier.

Fremtiden er skræddersyet

Fremtiden er skræddersyet  

Fremtiden er skræddersyet

Alle maskiner er unikke, men der er en ting, som de fleste tekniske enheder har til fælles: De kan ikke køre uden strøm. Derfor spiller 24 V strømforsyninger monteret i styretavlen en vigtig rolle i at sikre anlæggets pålidelighed. De nye strømforsyninger fra Phoenix Contacts Quint program tilpasser sig til betingelserne og kan konfigureres fleksibelt for at sikre, at alle systemer og maskiner forsynes pålideligt med strøm.

Økonomisk og lang rådighedstid - strømforsyninger til maskinproduktion

TRIO power til maskinproduktion  

TRIO power til maskinproduktion

Kravene til strømforsyning inden for mekanisk drift er høje og mangfoldige. Målet er at opnå høj pålidelighed og lang levetid under miljømæssige betingelser, som ofte er meget krævende hvad angår vibrationer og temperatur. Phoenix Contact har løst denne udfordring med sin nye generation af strømforsyninger: Trio Power.

Systemløsning med solcelletilslutning

Producenter af elektronisk udstyr er afhængige af det rigtige hus til deres elektronik. Meier-NT GmbH, en producent af innovativ måleteknologi til miljø- og solcelleindustri, anvender elektronikhuse fra Phoenix Contact til deres nye serie til solcellemarkedet. Husene fra BC produktprogrammet giver med de forskellige husbredder, bekvem printkorttilslutningsteknologi og mange andre egenskaber den nødvendige fleksibilitet.

Hussystemer gør det bedre

Den tid, hvor et hus blot var et beskyttende cover for elektroniske komponenter, er ovre. Huse skal i dag kunne tilpasses til kundernes krav på en fleksibel og økonomisk måde. Når producenter af huse er sande projektpartnere, bliver resultatet tilslutningsløsninger, der lever fuldstændig op til markedets krav.

Industri PC’er med multitouch til komplette driftsløsninger

Brugerinterface baseret på multitouch og wide-screen formater har indflydelse på udviklingen og introduktionen af denne teknologi til industrielle applikationer. Derudover skal det være muligt at implementere displays og deres betjeningselementer også i barske miljøer, der kræver meget.

Idriftsættelse af en motormanagementløsning i genvindingskedler

Smurfit Kappa er en af verdens førende producenter af papirbaseret pakkematerialer. Virksomheden har 41.000 ansatte fordelt på 350 produktionsanlæg i 32 lande. I 2012 var virksomhedsgruppens omsætning €7,3 mia. Anlægget Smurfit Kappa Kraftliner Pitea i det nordøstlige Sverige er en del af gruppens papirdivision. Anlæggets 520 ansatte producerer ca. 700.000 tons Kraftliner papir om året. Kraftliner er en særlig type råpapir fremstillet af friske fibre og udgør basismaterialet til produktion af bølgepap i høj kvalitet. Det svenske anlægs årlige strømforbrug er omkring 520.000 MWh, hvoraf 58 % genereres på stedet med biomassekedler, der skaber merværdi gennem effektiv og bæredygtig anvendelse af biomasse som træ, er en væsentlig forretningsfaktor.

Kraftværkscontrollere til store solcelleanlæg

Distribuerede solcellesystemer skal også bidrage til høj stabilitet for netværket. Derfor måler kraftværkscontrollere den eksisterende spænding samt den reaktive effekt på netværkets tilslutningspunkter og fastlægger derefter inverternes respektive kontrolværdier. En hardware- og softwarebaseret løsning fra Phoenix Contact sikrer, at driftsomkostningerne forbliver lave.

DC overvågning af Zuera II solcellepark i Spanien

Spanien nyder godt af solstrålingsværdier på op til 2100 KWh pr. kvadratmeter pr. år. For at forhindre at denne energi går til spilde konstrueres stadig flere systemer til generering af solkraft i megawatt størrelsen i det sydeuropæiske land. Udover anvendelsen af komponenter af høj kvalitet er deres langvarige effektivitet afgørende afhængig af vedligeholdelse. Det vil sige, at driftsmanagement og overvågning skal organiseres optimalt og designes bæredygtigt.

Enkel retrofit af strømmålingssystem

En væsentlig del af effektiv energihåndtering er en konstant registrering og overvågning af alle relevante parameter. Med PACT RCP strømmålingssystemet har Phoenix Contact udviklet en løsning, som er nem at eftermontere i eksisterende installationer.

Et overordnet netværkskoncept er afgørende

Den tyske regerings Industrie 4.0 initiativ er et varmt emne for tiden, og det gælder også inden for materialehåndtering og intern logistik. Hvad angår egen produktion er det en afgørende faktor at have et kraftigt kommunikationsnetværk. Til de tilfælde hvor en kablet løsning ikke er egnet, har Phoenix Contact udviklet en trådløs, industriel løsning med en række forskellige standarder

Den rigtige switch til enhver applikation

Kommunikation i maskiner og systemer er i stigende grad baseret på Ethernet standarden (IEEE 802.3). Ved design af netværk møder designere ofte udfordringen med at vælge de rigtige infrastrukturkomponenter til deres applikationer.

Konstant strøm til kompressorer - UNO strømforsyninger

I mange brancher er produkterne fra Boge Kompressoren GmbH & Co. KG det foretrukne valg til levering af trykluft. Til forsyning af strøm til kontrolenheder og automatiske eftersmøringssystemer anvender Tysklands førende producent af kompressorer og trykluftsystemer Uno Power strømforsyninger fra Phoenix Contact. Årsagerne findes i de kompakte dimensioner, de konkurrencedygtige priser og deres certificering til de amerikanske og canadiske markeder.

Industrielle krav til multitouch teknologi - bekvemt, robust og pålideligt

Grundet den stadig stigende konkurrence leder virksomheder efter egenskaber, som vil adskille deres maskiner og systemer fra de løsninger, der tilbydes af deres konkurrenter. Mange producenter har haft fokus på optimering af brugerinterfacet, som ofte betragtes som enhver applikations visitkort.

Redundante strømforsyningskoncepter - vigtigt bidrag til høj anlægs- og systemrådighed

Høj rådighed for de maskiner og systemer, der er installeret verden over, er en afgørende betingelse for forretningsmæssig succes i hvilken som helst industriel sektor. Kun konstant forsynede styretavlekomponenter øger applikationens rentabilitet. Derfor implementerer brugere et stigende antal redundante strømforsyningskoncepter, som ofte kombineres med redundansmoduler.

Afbrydelsesfri strømforsyninger til AC systemer i industrielle miljøer

Afbrydelsesfri strømforsyninger (UPS) er blevet standard i industrielle applikationer. Det er dog ikke kun DC forbrugerne, som skal beskyttes mod strømudfald. AC belastninger som kamerasystemer eller industrielle pc’er skal også fortsætte med at køre efter midlertidige forsyningsfejl. Phoenix Contacts industrielle Quint AC UPS med IQ teknologi tilbyder et mere egnet alternativ til kontor UPS-løsninger, som ofte ses inden for dette område. Quint AC UPS kan monteres på DIN-skinnen, den er certificeret til alle standard industrielle krav og takket være en række forskellige strømlagringskoncepter kan den bruges meget fleksibelt.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk