Seminarer

Ekspertviden for din sikkerhed

Phoenix Contact-medarbejder uddanner kunder til at håndtere safety-produkter  

På seminarerne formidler vi ekspertviden om maskindirektivet

Med vores seminaremner dækker vi alle behov, som det europæiske maskindirektiv bringer med sig i forbindelse med fremstilling og idriftsættelse af maskiner.

Alt efter behov formidler vi viden om de grundlæggende juridiske krav over detaljerede informationer til implementeringen.

Maskin- og retssikkerhed

En advokat præsenterer kravene på grundlag af de i Tyskland gældende retsforskrifter i tre afsnit for maskinproducenter og maskinoperatører:

  • Ansvar
  • Indkøb
  • Adfærd i forbindelse med skader

Efter hvert afsnit beskrives den praktiske implementering af kravene af en safety-engineer. Du vil derefter være bekendt med kravene fra de gældende retsforskrifter og have fået information om den praktiske implementering.

Beskrivelse Sprog Stand
Maskin- og retssikkerhed [PDF, 0,12 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015

Maskindirektiv

Dette seminar henvender sig til alle, som ønsker at producere, direktivkonforme maskiner, tage sådanne maskiner i drift eller sælge sådanne maskiner. Der vil her blive lagt særlig vægt på de konformitetsbedømmende processer, der er gældende på det europæiske marked og deres praktiske og forløbsorienterede implementering. Derudover vises detaljeret, hvad der kræves for at konstruere, bygge og bringe en maskine på markedet, så den opfylder direktivet.

Beskrivelse Sprog Stand
Maskindirektiv [PDF, 0,15 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015

Risikovurdering

I dette seminar får du viden om den praktiske gennemførelse af en risikovurdering i forhold til Maskindirektivet 2006/42/EF. Du lærer om metoder og processer ud fra et praktisk eksempel med en maskine og dokumenterer resultaterne og de afledede foranstaltninger. Efter seminaret kender du de nødvendige trin til gennemførelse og dokumentation af risikovurderingen af en maskine og ved, hvordan du skal udføre dette i praksis.

Beskrivelse Sprog Stand
Risikovurdering [PDF, 0,13 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015

Praktisk workshop maskinsikkerhed

På denne workshop lærer du, hvordan du anvender den teoretiske viden om indholdet i Maskindirektivet og EN 13849-1 i praksis Dette sker ud fra en rigtig maskine som eksempel. Du præsenteres for alle nødvendige foranstaltninger til maskinsikkerheden – med henvisning til den komplette sikkerhedslivscyklus – ud fra et praktisk eksempel.

Beskrivelse Sprog Stand
Implementering af den funktionelle sikkerhed [PDF, 0,14 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015

PROFIsafe-systemkursus

Som medarbejder fra områderne planlægning, programmering, idriftsættelse eller service lærer du på dette seminar funktionsmåden og opbygningen af PROFIsafe-systemet at kende. Du vil efterfølgende være fortrolig med installations- og tilslutningsteknikken for den sikre signalgiver. Du ved, hvordan den krævede sikkerhedskategori, Performance Level og det nødvendige SIL implementeres ved projektering af systemet, henholdsvis med 1 eller 2 kanaler. Du kan nemt og hurtigt gennemføre en idriftsættelse med softwaren PC Worx og SafetyProg.

Beskrivelse Sprog Stand
PROFIsafe-system [PDF, 0,11 MB]
2-dages seminar
Engelsk 12.10.2015

FS Technician for Machinery med TÜV Rheinland-certifikat

Dette seminar gennemfører Phoenix Contact som kursusudbyder i forbindelse med TÜV Rheinland Functional Safety -programmet. Efter veloverstået eksamen modtager deltagerne det anerkendte certifikat Functional Safety Technician (TÜV Rheinland) og registreres med navn som FS Technician (TÜV Rheinland) for Machinery - CE Practice på hjemmesiden TÜV Rheinland Industrie Service GmbH (www.tuvasi.com). Certifikatet er en anerkendt dokumentation for de kvalifikationer deltagerne har erhvervet inden for praktisk implementering af kravene til maskinsikkerheden.

Beskrivelse Sprog Stand
Implementering af maskindirektivet [PDF, 0,16 MB]
4,5 Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015

Sikkerhedslivscyklus for maskiner

I denne seminarrække inden for sikkerhedslivscyklus får du viden om udformning og implementering af de nødvendige aktiviteter til funktionel sikkerhed af maskiner. Hele processen for den funktionelle sikkerhed er opdelt i otte faser. Gennem denne strukturering er der mulighed for en gennemgående planlægning og dermed efterfølgende realisering iht. alle sikkerhedsrelaterede krav. Deltagerne lærer i små grupper proceskravene at kende gennem et eksempel.

Beskrivelse Sprog Stand
Risikovurdering [PDF, 0,13 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015
Sikkerhedsplanlægning, specifikation, valideringsplanlægning [PDF, 0,13 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015
Realisering, verifikation, kodesimulering, validering [PDF, 0,14 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015

SISTEMA-brugerkursus

Efter deltagelsen i dette brugerseminar har du fået den nødvendige viden for et optimalt arbejde med softwaren SISTEMA. SISTEMA er en software til vurdering af sikkerhedsfunktioner, der gratis stilles til rådighed af BGIA. Værktøjet er en stor hjælp ved brug af EN 13849-1 til definition af et Performance Level.

Beskrivelse Sprog Stand
Software-assistent SISTEMA [PDF, 0,12 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015

Implementering af EN ISO 13849-1

På dette seminar lærer du, hvordan sikkerhedsrelevante dele af styringen udføres og sikkerhedsfunktionernes pålidelighed findes i form af Performance Level. Dette er beskrevet i EN ISO 13849-1. Ud over de egnede hardwarestrukturer til sikkerhedsstyringer lærer du procedurerne til oprettelse af sikker software. Efter dette seminar er du i stand til at bestemme det nødvendige Performance level i en sikkerhedsstyring og du kender de nødvendige grænseflader til mekanikken. Du lærer den optimale opbygning af sikkerhedsstyringer og fremgangsmåder til beregning af det opnåede Performance Level at kende. Desuden får du et overblik over softwaren SISTEMAs muligheder, en software til evaluering af sikkerhedsfunktioner.

Beskrivelse Sprog Stand
Implementering af EN ISO 13849-1 [PDF, 0,15 MB]
Dagsseminar
Engelsk 12.10.2015

Sikkerhedstekniske principper for elever og begyndere

I dette seminar lærer du, hvorfor sikkerhedsteknikken er absolut nødvendig og udgør et væsentligt bidrag til arbejdssikkerheden. Du får et overblik over sikkerhedsstandarder, relevante love, direktiver og forordninger for producenter og brugere af maskiner. Producenter af elektrisk, pneumatisk og hydraulisk udstyr til maskiner og anlæg skal overholde disse retsforskrifter.

Hertil formidler den akuelle stand for sikkerhedsteknikkens konstruktionsgrundlag og for styringsteknikken til sikkerhedsfunktioner. Derudover præsenteres grundlæggende metoder til normativ nødvendig vurdering af sikkerhedsfunktioner med hensyn til struktur, diagnose og sandsynligheden for afbrydelse.

Beskrivelse Sprog
Sikkerhedstekniske principper for elever og begyndere [PDF, 0,1 MB]
Dagsseminar
Engelsk

SafetyBridge-teknologikursus

Som medarbejder fra områderne planlægning, programmering, idriftsættelse og/eller service lærer du på dette seminar funktionsmåden og opbygningen af SafetyBridge Technology (SBT V3). Du vil efterfølgende være fortrolig med installations- og tilslutningsteknikken for den sikre signalgiver. Du ved, hvordan den krævede sikkerhedskategori, Performance Level og det nødvendige SIL implementeres ved projektering af systemet, henholdsvis med 1 eller 2 kanaler. Du kan nemt og hurtigt gennemføre en idriftsættelse med softwaren PC Worx og Safeconf.

Beskrivelse Sprog
SafetyBridge-teknologikursus [PDF, 0,1 MB]
1,5-dagsseminar
Engelsk

Bestil safety-seminar

Bestil dit individuelle safety-seminar nu. Vi taler gerne med dig om yderligere detaljer.

Alternativt kan du deltage i en af vores seminarer, der finder sted på navngivne steder.

Safety-Hotline

+49 5281/946 2777

Dringenauer Straße 30
31812 Bad Pyrmont, Germany

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk