Til alle pressemeddelelser

Phoenix Contact deltager i OPC UA-initiativet vedr. standardisering af den industrielle kommunikation

24.01.2019

Brug af OPC UA i forbindelse med TSN, 5G og SPE/APL  

OPC UA vil fremover være standardiseret helt ud til fieldniveau og kan bruges med andre teknologier som TSN og 5G

Som en førende leverandør inden for kommunikation og automationsteknologi har Phoenix Contact i mange år kørt netværk af maskiner og systemer, lige fra sensorer til controller og ind i skyen.

For en ensartet kommunikationsstandard, der ikke er afhængig af producenten, støtter Phoenix Contact og andre virksomheder OPC-fonden i dens bestræbelser på at harmonisere og standardisere OPC UA helt ud til feltniveau. Som en af lederne af dette initiativ vil Phoenix Contact arbejde i OPC Foundation-arbejdsgrupperne for at definere en ny standard for alle enheder i OT - lige fra sensorer og aktuatorer til controllere.

Ud over den producentuafhængige harmonisering af applikationsprofiler på områder som I/O, Safety eller Motion, ser Phoenix Contact også store muligheder for at standardisere enhedsmodellerne. Ensartet konfiguration og diagnostik af enhederne i netværket samt standardiserede overensstemmelsestests sikrer i fremtiden høj, producentuafhængig kompatibilitet af automationskomponenter. Integrationen af Time Sensitive Networking Technology (TSN) i OPC UA-standarden giver også nye, nødvendige muligheder for kommunikation i realtid i netværket. Tidssynkronisering og dataprioritering sikrer, at IT- og OT-kommunikation i netværket ikke forstyrrer eller påvirker hinanden. Alt i alt vil dette betyde, at feltenhederne i fremtiden vil kunne forbindes til skyen overalt, hvilket muliggør en sammenhængende forbindelse mellem IT og OT.

Med mere end 30 års erfaring har automationsspecialisten i mange år været aktivt involveret i forskellige nationale og internationale standardiseringsudvalg. Udover sit engagement i OPC-fonden arbejder Phoenix Contact sammen med andre virksomheder i 5G Alliance for Connected Industries and Automation (5G-ACIA) for at designe den næste 5G mobilkommunikationsgeneration. Derudover er Phoenix Contact involveret i definitionen af den nye 2-leder-teknologi Single-Pair Ethernet (SPE) og Advanced Physical Layer (APL) til procesindustrien. På alle områder spiller Cyber Security her en vigtig rolle.


PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk