Til alle pressemeddelelser

Ingen sammenkøring af sikkerhedsstandarderne EN ISO 13849 og EN 62061

03.05.2016

Funktionel sikkerhed  

Det internationale standardiseringsprojekt IEC/ISO 17305 er blevet stoppet indtil videre

Det internationale standardiseringsprojekt IEC/ISO 17305 er blevet stoppet indtil videre. Det havde som mål at samle de to standarder EN ISO 13849 og EN 62061 om funktionel sikkerhed.

Det, der var væsentligt for, at projektet blev indstillet, var de tidsfriter, der ikke var til at overholde for et standardiseringsprojekt i forhold til de udfordringer, der skulle tages op.

Parallelt til dette er standarden EN ISO 13849-1 blevet videreudviklet. Snart kommer der, næsten ti år efter den første udgivelse, en revideret udgave, som skulle komme til at forbedre læsbarheden og anvendeligheden betydeligt. Det forventes ikke, at de eksisterende sikkerhedsrelaterede dele om styringer skal revurderes. Som de vigtigste ændringer kan nævnes:

  • Hensyntagen til sandsynligheden for, at en farlig begivenhed indtræffer ved fastsættelsen af det nødvendige Performance Level (PL)
  • Forenklet procedure til PL-bestemmelse for den indledende del af den sikkerhedsrelaterede styringsdel
  • Håndtering af krav til sikkerhedsrelateret embedded software (SRESW) ved brug af standardkomponenter
  • Grænsen for MTTFd-begrænsning ved kategori 4 sættes op til 2500 år
  • Testfrekvens og effekt af testkanalen ved kategori 2

Phoenix Contact er din kompetente partner med hensyn til funktionel sikkerhed. På vores teknologisider kan du orientere dig om principper, standarder og anvendelser samt om vores produkter og ydelser i den forbindelse.


PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk