Til alle pressemeddelelser

PLCnext Technology: Åben styringsplatform til fremtidssikret automatisering

15.12.2016

PLCnext Technology: Grundlaget for den åbne styringsplatform fra Phoenix Contact  

PLCnext Technology: Grundlaget for den åbne styringsplatform fra Phoenix Contact

Hvis man går målrettet efter en fortrådet, fleksibel produktion i forhold til Industrie 4.0-tanken skal den tilgrundliggende automatiseringsløsning være mere tilpasningsvenlig og kommunikativ.

Alle deltagere i et automatiseringssystem ophæver deres statiske forbindelser for at kunne udveksle data dynamisk på tværs af anlæg og virksomhedens grænser. Kun sådan bliver det muligt på langt sigt at kunne tilbyde produkter på de internationale markeder på en konkurrencedygtig måde. Med baggrund i dette præsenterer Phoenix Contact på SPC IPC Drives 2016 en ny, åben styringsplatform baseret på den innovative PLCnext Technology. Denne løsning giver plads til parallel programmering på grundlag af etablerede software-værktøjer, såsom Visual Studio, Eclipse, Matlab Simulink og PC Worx samt valgfri tilknytning til den programkodning, de har etableret. Med PLCnext Technology kan der f.eks. kombineres funktioner iht. IEC 61131-3 med routiner fra C/C++, C# eller Matlab Simulink. En nem integrering af software fra et Open Source Community i Phoenix Contacts automatiseringssystem er på den måde mulig.

Til programmering iht. IEC 61131-3 fås der med den nye PC Worx Engineer en adaptiv engineering-platform, som giver brugeren en helt ny brugeroplevelse. Ud over programmering muliggør denne software konfiguration, diagnose og visualisering af det samlede system i ét program. Engineering-platformen er her meget overbevisende gennem sin ryddelige og intuitive betjeningsflade, der kan tilpasses individuelt, samt anvendelsen af fremtidsorienterede funktioner. Basisversionen af softwaren er gratis. Talrige udvidelseskomponenter kan tilkøbes individuelt, således at bruger gennem disse funktions-add-ons kan sammensætte sin egen, individuelle software. Da genanvendelige automatiseringsmoduler kan anvendes, og PC Worx Engineer Safety- og Security-koncepter understøttes i vidt omfang, reduceres udviklingstiden. Software-platformen viser sig således som et effektivt og fremtidssikret engineering-værktøj


PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk