Til alle pressemeddelelser

Forskningsprojektet FastCharge: Ultra-lynopladningsteknologi klar til fremtidens elkøretøjer

24.01.2019

Research project FastCharge  

De deltagende virksomheder præsenterede de sidste nye fremskridt på området for lynopladningsteknologi

Øgning af ladeeffekten til op til 450 kW – industrikonsortiet udvikler teknologi, der måske kan gøre opladning af elkøretøjer lige så hurtig og bekvem som en almindelig optankning.

De industrivirksomheder, som deltager i forskningsprojektet FastCharge, præsenterede i går de seneste fremskridt på området for hurtig og bekvem energiforsyning til elkøretøjer. I Jettingen-Scheppach i Bayern blev prototypen af en ladestation med en effekt på op til 450 kW indviet. Elektriske forskningskøretøjer, der er opstået i forbindelse med dette projekt, demonstrerer ved denne ultra-lynopladningsstation ladetider på mindre end 3 minutter for de første 100 km rækkevidde eller 15 minutter for en hel opladningsproces (10-80 % State of Charge (SOC)).

Den nye ladestation er egnet til elektriske modeller af alle mærker med den i Europa almindelige type 2-variant af det internationalt udbredte Combined Charging System (CCS) og kan bruges gratis allerede nu. For at opfylde kravene til hurtig opladning med særlig høj ydeevne anvendes der afkølede HPC-opladningskabler (High Power Charging) fra Phoenix Contact, som er fuldt CCS-kompatible.

Forskningsprojektet FastCharge blev startet op i juli 2016 og drives af et industrikonsortium under ledelse af BMW Group, der omfatter Allego GmbH, Phoenix Contact E-Mobility GmbH og Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG og Siemens AG. FastCharge støttes af det tyske Forbundsministerium for Transport og Digital Infrastruktur med i alt EUR 7,8 mio. Gennemførelsen af retningslinjerne for finansiering koordineres af NOW GmbH (Nationale Organisation Wasserstoff- und Brennstoffzellentechnologie).


PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Yderligere informationer

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk