Til alle pressemeddelelser

Forskningsprojektet FastCharge: Ultra-lynopladningsteknologi klar til fremtidens elkøretøjer

24.01.2019

Research project FastCharge  

De deltagende virksomheder præsenterede de sidste nye fremskridt på området for lynopladningsteknologi

Øgning af ladeeffekten til op til 450 kW – industrikonsortiet udvikler teknologi, der måske kan gøre opladning af elkøretøjer lige så hurtig og bekvem som en almindelig optankning.

De industrivirksomheder, som deltager i forskningsprojektet FastCharge, præsenterede i går de seneste fremskridt på området for hurtig og bekvem energiforsyning til elkøretøjer. I Jettingen-Scheppach i Bayern blev prototypen af en ladestation med en effekt på op til 450 kW indviet. Elektriske forskningskøretøjer, der er opstået i forbindelse med dette projekt, demonstrerer ved denne ultra-lynopladningsstation ladetider på mindre end 3 minutter for de første 100 km rækkevidde eller 15 minutter for en hel opladningsproces (10-80 % State of Charge (SOC)).

Den nye ladestation er egnet til elektriske modeller af alle mærker med den i Europa almindelige type 2-variant af det internationalt udbredte Combined Charging System (CCS) og kan bruges gratis allerede nu. For at opfylde kravene til hurtig opladning med særlig høj ydeevne anvendes der afkølede HPC-opladningskabler (High Power Charging) fra Phoenix Contact, som er fuldt CCS-kompatible.

Forskningsprojektet FastCharge blev startet op i juli 2016 og drives af et industrikonsortium under ledelse af BMW Group, der omfatter Allego GmbH, Phoenix Contact E-Mobility GmbH og Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG og Siemens AG. FastCharge støttes af det tyske Forbundsministerium for Transport og Digital Infrastruktur med i alt EUR 7,8 mio. Gennemførelsen af retningslinjerne for finansiering koordineres af NOW GmbH (Nationale Organisation Wasserstoff- und Brennstoffzellentechnologie).


PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Yderligere informationer