Ladetyper og opladningstilstande

Find ud af, hvordan et el-køretøjs batteri kan oplades. AC-opladning, DC-opladning eller udskiftning af batterier – hvad er forskellen? I standarderne IEC 61851 og IEC 62196 beskrives opladningsprocesserne detaljeret.

I alt defineres 4 opladningsdriftstyper. I henhold til IEC 61851 er der forskellige måder at oplade et el-køretøjs batteri på. Opladningsdriftstypen skelner mellem i alt tre typer AC-opladning og opladningsdriftstype 4 til opladning med jævnstrøm (DC).

AC-opladning

AC-køretøjsladestik  

AC-køretøjsladestik

Ved vekselstrømsopladning befinder AC-DC-konverteren sig i køretøjet. Denne konverterer vekselstrømmen til jævnstrøm, som kræves til opladning af batteriet.

Med vores AC-køretøjsladestik foretages AC-opladningen i opladningstilstand 2 og 3 og en ladeeffekt på op til 43 kW er mulig.

DC-opladning

Ladestik med Combined Charging System  

Ladestik med Combined Charging System

Opladning med jævnstrøm gør det muligt at overføre høj effekt på kort tid. Sammenlignet med AC-opladning er kontakterne og ledningstværsnittene dimensioneret større, og dermed kan op til 200 A og 850 V DC overføres. Generelt er der her tale om lynopladning.

Førende bilproducenter anbefaler Combined Charging System – kort CCS – til DC-opladning, som er fastlagt normativt i IEC 62196-3. Til det amerikanske marked regulerer standarden J1772 CCS-opladning efter type 1. Til det kinesiske marked bruges standarden i henhold til GB/T 20234.3 med op til 250 A og 750 V DC til DC-opladning.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Service

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk