Tekniske artikler

Technical Articles

Tekniske artikler og case stories

Få større indblik med vores tekniske artikler og beretninger om spændende installationer

Enkel indsamling af alle relevante forbrugsværdier

EMpro produktfamilien udvides til at omfatte nye energimålere - i dag skal  bygninger styres på en energieffektiv måde. Deres forbrugsværdier skal derfor registreres. Energimålerne EMpro er betjeningsvenlige produkter, som forebygger uautoriseret adgang.

Evolutionen inden for industrimultistik

Modulære systemer, færre varianter, hurtigere montage - industrimultistik til industrielle applikationer fås i en overvældende mængde af varianter. Mangfoldigheden af forskellige poltilslutningsmønstre med samme antal positioner og samme kabeldiameter, som kan monteres i mange forskellige huse, kan ikke udelukkende tilskrives applikationskrav – det store udvalg af varianter er resultatet af evolutionshistorie inden for industrimultistik 

Sektorkobling som byggesten for the All Electric Society

Klimaforandring ses og mærkes mange steder i verden. Derudover bliver den faktiske TCO (Total Cost of Ownership) ved konventionelle energikilder og produktionsprocesser mere tydelig og viser det akutte behov for vedvarende energi. Tekniske løsningskoncepter eksisterer allerede. Industrien – særligt elektrisk udviklings- og informationsteknologi – kan og skal reagere nu for at hjælpe med at forme fremtiden.

Lukning af 3G netværket - bliv klar allerede nu!

“Process communication failure” – denne notification kan snart dukke op på skærmen i mange kontrolrum, når leverandører lukker for 3G mobil netværket, så kommunikation med fjerne stationer forbundet via mobilnetværk ikke er muligt mere. Men hvornår vil dette scenarie blive virkelighed? Og hvilke tiltag skal systemoperatører lave for at sikre konstant dataoverførsel.

En grøn bølge for produktion

Strømforsyning med større effektivitet og længere levetid  

Strømforsyning med større effektivitet og længere levetid

Markedet for strømforsyninger er ekstremt dynamisk – utallige innovationer med fokus på stadig stigende power
kapacitet til større effektivitet i hele systemet. Med nye komponenter fra QUINT Power produktprogrammet understreger Phoenix Contact sin position som teknologisk leder: den 3-fasede 40 A komponent er den første af sin slags på markedet, som ikke genererer nogen startstrøm og dermed forebygger utilsigtet udløsning af back-up sikringer efter en kort afbrydelse af netværket.

Beskyt ladeinfrastrukturen mod transiente overspændinger

Sikker opladning af elektriske køretøjer  

Beskyt ladeinfrastrukturen mod transiente overspændinger

Brugere og operatører af ladestationer forventer 100% tilgængelighed fra dem. Når en ladestation er ude af drift,
oplever den ene part begrænset mobilitet, og den anden part får mindre salg og øgede omkostninger. Kortvarige
spændingsspidser, kendt som transiente overspændinger, er ansvarlige for en væsentlig del af fejlene. Her hjælper beskyttelsesforanstaltninger mod transiente overspændinger.

Spar tid og lageromkostninger

https://dam-mdc.phoenixcontact.com/rendition/156443151564/3253f62e03292e459672c1cc766d2226/-C99.83331299%25x100%25%2C0.16668701%25%2C0%25-S220x10000  

Præfabrikerede klemrækker muliggør konstruktion af smart koblingsudstyr

Lav- og mellemspændingsinstallationer fremstilles ofte individuelt i et kompakt design – de elektriske tilslutninger
skal så fortrådes på en tidskrævende måde. Selvom kravene til styretavleproducenter i energisektoren konstant stiger, opnår Ritter Starkstromtechnik betydelige besparelser her – klemrækkerne præfabrikeres af Phoenix Contact.

Det bedste fra begge verdener

Det bedste fra begge verdener  

Det bedste fra begge verdener

Lavspændingstavlerne Sivacon S8 fra Siemens består af udtagelige enheder. De er testet elektronisk som en del af en speciel testmetode af sikker drift. Pålidelige og langtidsholdbare hybride solid-state relæer fra Phoenix Contact kontrollerer også de komponenter, som er installeret i de udtagelige enheder.

Modulær automation inden for kemisk industri

Modulær automation  

Modulær automation

Fleksible produkter, som kan designes individuelt, er målet med den fjerde industriele revolution. Mange ennesker forestiller sig derfor et scenarie, hvor de kan vælge lakering, sæder og fælge til deres nye bil og stadig tilpasse det under produktion. I de fleste tilfælde tager de imidlertid ikke højde for, hvor udvalget af de enkelte versioner kommer fra – nemlig fra den kemiske industri.

Integrerede løsninger til maritim cyberrisiko

Integrerede løsninger til maritim cyberrisiko  

Integrerede løsninger til maritim cyberrisiko

Antallet af cybersecurity angreb på skibe er stigende. De klassiske skrogforsikringer for skibe dækker imidlertid normalt ikke sådanne angreb. Derfor har Lampe & Schwartze Group og Phoenix Contact udviklet en løsning baseret på FL MGuard sikkerhedsrouteren (firewall), som er en fordel for alle involverede parter.

Netværksteknologi til IP-baseret videoovervågning

IP-baseret videoovervågning  

Netværksteknologi til IP-baseret videoovervågning

I videoovervågningssystemer i dag har brugerne behov for god billedkvalitet. Der er stor efterspørgsel på egnet kamerateknologi. Derudover kræver de til tider barske omgivelsesbetingelser udendørs meget robuste netværkskomponenter, som sikrer pålidelig drift og i det bedste tilfælde reducerer omkostningerne.

Strømforsyning forbedrer systemrådighed

Rådighed er af afgørende vigtighed, særligt for procesudviklingsystemer. En afbrudt hjælpespændingsforsyning af individuelle komponenter eller i større dele af systemet kan resultere i lang og omkostningstung produktionsstilstand. Pålidelighed kan sikres med Phoenix Contacts redundanskoncepter – overspændingsbeskyttelse (OVP) beskytter følsomme belastninger mod overspændinger.

Sikre strømforsyninger til procesindustrien

I procesindustrien er der ofte strengere krav til systemrådighed og sikkerhed end i andre industrier. Med den nye Plus version fra QUINT Power strømforsyningsprogrammet tilbyder Phoenix Contact nu nye funktioner til endnu mere systemrådighed og driftssikkerhed.

High Power Charging til hverdagsbrug

En afgørende forudsætning for udbredt brug af elektromobilitet er muligheden for at oplade et køretøj på få minutter. Resultatet af et forskningsprojekt på et serviceområde langs A8 motorvejen i Tyskland viser, at opladning på få minutter nu virkelig er muligt. Det vand-glykol kølede HPC ladesystem fra Phoenix Contact spiller en vigtig rolle for at opnå dette mål.

Kompakte potentialefordelerblokke - konfigurator forenkler design og indkøb

Med stigende automation skal stadig flere potentialer fordeles – med de kompakte PTFIX-fordelerblokke er installationstiden blevet væsentligt reduceret. Dette succesfulde produktprogram er nu blevet suppleret med en online konfigurator. Med den kan brugerne realisere deres individuelle løsninger hurtigere og nemmere.

Robust tilslutning: Industrielle board-to-board stik

I de seneste fem år er der næppe andre buzzwords, som har drevet den industrielle produktion og automation som “den intelligente fabrik”. Markeder, som ellers er forskellige, som for eksempel USA, Europa og Kina er enige om betydningen: industriel produktion skal være mere netværksbaseret, mere effektiv, mere intelligent og dermed mere internationalt konkurrencedygtig. Robuste board-to-board forbindelser er et vigtigt skridt i den retning.

En til alle: M17-M40 Pro rundstik er tilslutningskompatible på tværs af producent

I modsætning til rundstik i størrelserne M5, M8 og især M12 eksisterer der ikke standard for rundstik fra M17 til M58. Med det nye rundstikprogram i størrelserne M17, M23 og M40 udvider Phoenix Contact sit omfattende program, både teknisk og designmæssigt.

Alsidige signalkonvertere til alle typer applikationer

Inden for procesteknologi overføres analoge signaler i alle produktionsprocesser. Elektromagnetisk støj og potentialeforskelle påvirker imidlertid signalkvaliteten negativt.
Produkterne fra det omfattende program af signalkonvertere fra Phoenix Contact er en ideel løsning til at imødegå denne påvirkning.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11