Tekniske artikler

Technical Articles

Tekniske artikler og case stories

Få større indblik med vores tekniske artikler og beretninger om spændende installationer

Spar tid og lageromkostninger

https://dam-mdc.phoenixcontact.com/rendition/156443151564/3253f62e03292e459672c1cc766d2226/-C99.83331299%25x100%25%2C0.16668701%25%2C0%25-S220x10000  

Præfabrikerede klemrækker muliggør konstruktion af smart koblingsudstyr

Lav- og mellemspændingsinstallationer fremstilles ofte individuelt i et kompakt design – de elektriske tilslutninger
skal så fortrådes på en tidskrævende måde. Selvom kravene til styretavleproducenter i energisektoren konstant stiger, opnår Ritter Starkstromtechnik betydelige besparelser her – klemrækkerne præfabrikeres af Phoenix Contact.

Det bedste fra begge verdener

Det bedste fra begge verdener  

Det bedste fra begge verdener

Lavspændingstavlerne Sivacon S8 fra Siemens består af udtagelige enheder. De er testet elektronisk som en del af en speciel testmetode af sikker drift. Pålidelige og langtidsholdbare hybride solid-state relæer fra Phoenix Contact kontrollerer også de komponenter, som er installeret i de udtagelige enheder.

Modulær automation inden for kemisk industri

Modulær automation  

Modulær automation

Fleksible produkter, som kan designes individuelt, er målet med den fjerde industriele revolution. Mange ennesker forestiller sig derfor et scenarie, hvor de kan vælge lakering, sæder og fælge til deres nye bil og stadig tilpasse det under produktion. I de fleste tilfælde tager de imidlertid ikke højde for, hvor udvalget af de enkelte versioner kommer fra – nemlig fra den kemiske industri.

Integrerede løsninger til maritim cyberrisiko

Integrerede løsninger til maritim cyberrisiko  

Integrerede løsninger til maritim cyberrisiko

Antallet af cybersecurity angreb på skibe er stigende. De klassiske skrogforsikringer for skibe dækker imidlertid normalt ikke sådanne angreb. Derfor har Lampe & Schwartze Group og Phoenix Contact udviklet en løsning baseret på FL MGuard sikkerhedsrouteren (firewall), som er en fordel for alle involverede parter.

Netværksteknologi til IP-baseret videoovervågning

IP-baseret videoovervågning  

Netværksteknologi til IP-baseret videoovervågning

I videoovervågningssystemer i dag har brugerne behov for god billedkvalitet. Der er stor efterspørgsel på egnet kamerateknologi. Derudover kræver de til tider barske omgivelsesbetingelser udendørs meget robuste netværkskomponenter, som sikrer pålidelig drift og i det bedste tilfælde reducerer omkostningerne.

Strømforsyning forbedrer systemrådighed

Rådighed er af afgørende vigtighed, særligt for procesudviklingsystemer. En afbrudt hjælpespændingsforsyning af individuelle komponenter eller i større dele af systemet kan resultere i lang og omkostningstung produktionsstilstand. Pålidelighed kan sikres med Phoenix Contacts redundanskoncepter – overspændingsbeskyttelse (OVP) beskytter følsomme belastninger mod overspændinger.

Sikre strømforsyninger til procesindustrien

I procesindustrien er der ofte strengere krav til systemrådighed og sikkerhed end i andre industrier. Med den nye Plus version fra QUINT Power strømforsyningsprogrammet tilbyder Phoenix Contact nu nye funktioner til endnu mere systemrådighed og driftssikkerhed.

High Power Charging til hverdagsbrug

En afgørende forudsætning for udbredt brug af elektromobilitet er muligheden for at oplade et køretøj på få minutter. Resultatet af et forskningsprojekt på et serviceområde langs A8 motorvejen i Tyskland viser, at opladning på få minutter nu virkelig er muligt. Det vand-glykol kølede HPC ladesystem fra Phoenix Contact spiller en vigtig rolle for at opnå dette mål.

Kompakte potentialefordelerblokke - konfigurator forenkler design og indkøb

Med stigende automation skal stadig flere potentialer fordeles – med de kompakte PTFIX-fordelerblokke er installationstiden blevet væsentligt reduceret. Dette succesfulde produktprogram er nu blevet suppleret med en online konfigurator. Med den kan brugerne realisere deres individuelle løsninger hurtigere og nemmere.

Robust tilslutning: Industrielle board-to-board stik

I de seneste fem år er der næppe andre buzzwords, som har drevet den industrielle produktion og automation som “den intelligente fabrik”. Markeder, som ellers er forskellige, som for eksempel USA, Europa og Kina er enige om betydningen: industriel produktion skal være mere netværksbaseret, mere effektiv, mere intelligent og dermed mere internationalt konkurrencedygtig. Robuste board-to-board forbindelser er et vigtigt skridt i den retning.

En til alle: M17-M40 Pro rundstik er tilslutningskompatible på tværs af producent

I modsætning til rundstik i størrelserne M5, M8 og især M12 eksisterer der ikke standard for rundstik fra M17 til M58. Med det nye rundstikprogram i størrelserne M17, M23 og M40 udvider Phoenix Contact sit omfattende program, både teknisk og designmæssigt.

Alsidige signalkonvertere til alle typer applikationer

Inden for procesteknologi overføres analoge signaler i alle produktionsprocesser. Elektromagnetisk støj og potentialeforskelle påvirker imidlertid signalkvaliteten negativt.
Produkterne fra det omfattende program af signalkonvertere fra Phoenix Contact er en ideel løsning til at imødegå denne påvirkning.

Strømforsyning til industrielle netværk - intelligente UPS'er

Det er nødvendigt, at maskiner og udstyr er forsynet i tilfælde af netudfald. UPS’ens evne til at kommunikere spiller en vigtig rolle i forhold til at leve op til dette krav. Den nye QUINT DC UPS er den første intelligente og netværksegnede afbrydelsesfri strømforsyning med tilslutning til industrielt Ethernet.

Grundlag for energieffektiv og bæredygtig drift

Da pladsen blev trang hos det polske datterselskab, opførte Phoenix Contact to nye bygninger. Virksomhedens egen IoT-baserede styringsplatform, Emalytics, og controlleren ILC 2050 BI, som er designet til anvendelse i bygninger, sikrer en energieffektiv drift.

Ladestyring til parkeringspladser

E-mobility fra Phoenix Contact  

E-mobility fra Phoenix Contact

Konsekvent implementering af bæredygtighed – det var ideen bag Tysklands største elektriske ladestation, som er konstrueret hos Bechtle AG’s hovedkvarter i Neckarsulm. Udfordringen var at integrere 50 ladepunkter i et parkeringsanlæg med specifikke strukturelle betingelser og at forsyne dem med strøm fra et solcelleanlæg på taget. Udviklerne bag projektet valgte at benytte ”Zorro” – et ladesystem, som er nemt at vedligeholde af RTB, en specialist i teknologi til parkeringsanlæg, som benytter komponenter fra Phoenix Contact.

Potentialefordeling med Push-in tilslutning

Samtidig med at automation bliver stadig mere almindeligt, stiger også antallet af sensorer og aktuatorer – resultatet er, at potentialfordeling eller –samling bliver mere kompleks. Montagetider kan nu forkortes betragteligt takket være de nye kompakte fordelingsblokke PTFIX med Push-in tilslutningsteknologi. De fås med forskelligt polantal og forskellige montagetyper. De kan bruges med det samme og kan nemt udvides efter behov.

 

Brugervenlig online konfiguration

På vejen til fremtidens digitale verden findes der flere og flere nye løsninger til at optimering af grænseflader samt øge tempoet for processer. Phoenix Contacts kunder kan nu konfigurere deres printkortforbindelser og elektronikhuse online. Med online konfiguratoren kan kunderne visualisere, downloade og forespørge på udvalgte muligheder.

System med elektronikhuse

Elektronikproducenter, som vil installere deres monterede printkort og elektroniske kredsløb i elektronikhuse stiller forskellige krav til huset. Summen af disse krav førte til udviklingen af den nye EH husserie fra Phoenix Contact – EH står for ”Efficiency Housing”.

Krav til huse med hensyn til at have elektroniske printkort og kredsløb varierer fra bruger til bruger. Udover den tiltænkte applikation til huset og den elektronik, som skal installeres, er installationspladsen til printkortet et vigtigt kriterie. Andre overvejelser ved valg af hus er tilslutningsteknologiens funktioner, som kan bygges ind i huset, såvel som brugervenlighed og installation. Designet og omkostninger er andre faktorer, som skal tages med i betragtningerne ved valg af hus.

Enkelt installationssystem - hurtigere tilslutninger i marken

Lyntilslutning – tidsbesparelse op til 80% ved montering på stedet  

Lyntilslutning – tidsbesparelse op til 80% ved montering på stedet

I barske miljøer skal energi forsynes sikkert selv under forskellige betingelser i omgivelserne. Installationssystemet spiller en central rolle her, idet det fungerer som et link mellem energiforsyningen og slutbrugeren. QPD installationssystemet er en robust løsning til energifordeling. Installationen er enkel, hurtig og fleksibel og giver en tidsbesparelse på op til 80%.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11