Selvstændige og adaptive produktionsanlæg optimerer produktionen

Oversigt

Industrie 4.0 øger produktionens rentabilitet  

Industrie 4.0 øger produktionens rentabilitet

  • I dag skal maskiner og anlæg være digitale, fleksible og intelligente.
  • Takket være forbindelsen af mennesker, objekter og systemer opstår dynamiske værdinetværk, som organiserer sig selv, og som kan optimeres efter forskellige kriterier.

Anvendelse

Det intelligente netværk i morgendagens produktion  

Det intelligente netværk i morgendagens produktion

Virksomheder står ofte i den situation, at et produkts konfiguration ændrer sig under produktionen. En ny variant skal konverteres i konstruktionsplanen, antallet af artikler, der skal fremstilles, øges, eller hidtil ukendte produktionsmidler åbner op for nye muligheder. I sådanne tilfælde reagerer et adaptivt system straks med en tilsvarende tilpasning af produktionsforløbet.

Som praktisk eksempel på en selvstændig og adaptiv anvendelse bruges et anlæg til fremstilling af I/O-moduler. Det er en udfordring at fremstille I/O-modulernes konstant stigende variantantal, som til dels bestilles i små partier, samt prototyper af enkelte moduler på en rentabel måde på lang sigt.

Løsning

Rentabel fremstilling af I/O-moduler i partistørrelse 1  

Rentabel fremstilling af I/O-moduler i partistørrelse 1

Aktuelt fremstilles I/O-modulerne på produktionsanlæg, hvis processer stort set vilkårligt kan tilpasses det pågældende behov.

Dette er lykkes gennem den frit kombinerbare anvendelse af forskellige anlægsmoduler. Til dette formål kræves ensartede grænseflader samt grundforløbenes selvstændige kontroller. Konceptet muliggør samtidig produktion af forskellige varianter. Samtlige arbejdspladser, montagemaskiner og testceller, som er nødvendige for fremstillingsprocessen i den pågældende færdiggørelse, kan tilsluttes produktionssystemet.

Et emne-cirkulationssystem, som kan udvides vilkårligt, muliggør den fleksible sammenkobling af alle tænkelige produktionsressourcer til et produktionssystem. Foruden en passende cirkulationsarkitektur kræves ensartede elektriske og elektropneumatiske grænseflader, så de enkelte produktionsressourcer kan bruges uafhængigt af sted. Det omfatter både manuelle arbejdspladser og fuldautomatiske mærkningsceller. Derudover styrer samtlige integrerede ressourcer deres grundforløb, som er uafhængigt af artikel, selvstændigt, så de kan integreres decentralt i produktionskonceptet.

Konklusion

Små partistørrelser kan allerede nu fremstilles til samme omkostninger som en masseproduktion. Nye produkters startscenarier vises bedre. Derudover kan producenten reagere hurtigt på stigende afsætningsmængder. Til dette formål fordobles eksempelvis ensartede processer.

Investeringer i driftsmidler er dermed mulige tidskorrekt og tilpasset de aktuelle afsætningstal. Derudover kan teknologiske videreudviklinger i produktionsprocesser overføres nemt og hurtigt til produktionslinjerne. Kun enkelte procesmoduler skal udskiftes.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11