Windows 7

Beveiliging voor industriële installaties met Windows 7

Beveilig uw industriële Windows 7-computers – ook na beëindiging van de support op 14 januari 2020!

Op 14 januari 2020 beëindigt Microsoft de support voor Windows 7. Vanaf die datum kunnen de gaten in de beveiliging op Windows 7-computers niet meer zoals gebruikelijk door middel van updates worden gedicht. Beveilig uw installatie nu met het mGuard Security-moduul van Phoenix Contact – en dat zonder in uw lopende systeem in te grijpen.

Uw voordelen

  • Eenvoudige integratie in bestaande netwerken: geen wijziging van de bestaande systeemconfiguratie dankzij de gepatenteerde Stealth Mode
  • Snel als altijd: de realtime-performance van het systeem wordt niet beïnvloed
  • Voordelig, want de volledige vervanging van hardware, software en productie-installaties is niet nodig
  • Ongecompliceerde integratie in uw automatiserings- en IT-omgevingen
  • Uitstekend beveiligd met de industriële virussensor CIFS-Integrity-Monitoring

Support-beëindiging voor Windows 7 – wat houdt dat in?

Windows-computers in de automatisering  

Windows-computers in de automatisering

Op 14 januari 2020 eindigt de uitgebreide support voor Microsoft Windows 7. Vanaf die datum kunnen de gaten in de beveiliging niet meer zoals gebruikelijk door middel van updates van Microsoft worden gedicht. Daardoor neemt uw veiligheidsrisico met de dag toe: aanvallers kunnen zich toegang verschaffen tot productiecomputers met het verouderde Windows-besturingssysteem of computers raken geïnfecteerd met virussen, Trojanen of wormen. Microsoft en beveiligingsexperts waarschuwen daarom voor een voortgezet gebruik zonder beveiligingsmaatregelen. Het is tijd om in actie te komen!
De uitgebreide support voor Windows 7 Embedded loopt overigens ook nog maar tot 13 oktober 2020.

Beveiliging tegen virussen door CIFS-Integrity-Monitoring

De functie CIFS-Integrity-Monitoring (CIM) van mGuard is een industriële virussensor die uw bestandssystemen controleert op onverwachte veranderingen en die kan zien of Windows-computers door schadelijke software zijn geïnfecteerd. Zodra een verandering wordt vastgesteld, wordt u door de mGuard per e-mail of SNMP-trap gewaarschuwd. CIFS-Integrity-Monitoring is een voor de industrie geschikt alternatief voor traditionele antivirussoftware. Het bijzondere voordeel schuilt erin dat de Windows-computer nauwelijks wordt belast, zodat de realtime-eigenschappen geen nadelige invloeden ondervinden. Met de mGuard zijn geen regelmatige updates met viruspatronen nodig.

Industriële virussensor CIFS-Integrity-Monitoring  

CIFS-Integrity-Monitoring-functie van de mGuard

Stealth Mode – veiligheid zonder verandering in het systeem

Dankzij de gepatenteerde Stealth Mode kan het mGuard-Security-moduul ook achteraf volledig transparant in een bestaand netwerk worden geïntegreerd. De mGuard neemt daarbij automatisch de MAC- en IP-adressen van de te beveiligen systemen over, zodat er geen extra adressen voor het management van de mGuard-Security-modulen nodig zijn. Er hoeven ook geen andere aanpassingen in de netwerkconfiguratie te worden doorgevoerd.

Isolatie van de Windows-computer door middel van een firewall

mGuard-Security-moduul met geïntegreerde firewall  

mGuard-Security-moduul met geïntegreerde firewall

Om het veiligheidsrisico door een Windows 7-computer in het netwerk te minimaliseren, dient deze zo veel mogelijk van de rest van het netwerk te worden geïsoleerd. De mGuard-firewall controleert en filtert de communicatie van en naar de te beveiligen systemen aan de hand van een configureerbaar regelmechanisme. Daardoor wordt de communicatie beperkt tot de partners, protocollen, poorten en verbindingsrichtingen die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de complete installatie.

Onze service – uw security-concept

Serviceteam Netwerktechniek  

Onze netwerkspecialisten – voor u aan de slag

Zo nodig controleren onze specialisten uw netwerk en werken zij op basis van uw wensen een individueel beveiligingsconcept voor uw installatie uit. Bovendien verzorgen wij de training van uw medewerkers op het gebied van industriële security.

U kunt gebruikmaken van het contactformulier rechtsboven op deze pagina.

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten