Installatiesysteem QPD

Need a connection? Keep it simple.

Kabelaansluiting in een industriële omgeving en direct op locatie? Eenvoudig en snel gerealiseerd dankzij de innovatieve connectoren uit de productgroep QUICKON Power Distribution (QPD).

Strippen en speciaal gereedschap zijn niet nodig. Een efficiënte snelaansluittechniek, een robuuste water- en stofdichte behuizing, tot 80% tijdsbesparing bij het installeren: comfortabele en betrouwbare energieverdeling met QPD van Phoenix Contact.

Uw voordelen

 • tot 80% tijd besparen bij het aansluiten op de locatie
 • eenvoudige en snelle confectionering zonder speciaal gereedschap
 • flexibele vormgeving van de energieverdeling door vaste en steekbare QPD-varianten
 • hoge betrouwbaarheid door robuuste behuizingen in beschermmethode IP68/69K/IK07
 • volledig beschermde elektronica, omdat de behuizingen ook bij aansluiting van de voeding niet geopend hoeven te worden

Vraag hier uw gratis sample aan!

Veel gebruikers kennen de voordelen van onze QUICKON-technologie al. Wil u het zelf ook eens uitproberen? We sturen u graag een gratis QPD-sample en meer informatie toe.

Toepassingsgebieden

Parkeergarageverlichting  

Flexibele energieverdeling met QPD

Het installatiesysteem QPD biedt u vele mogelijkheden voor de energieverdeling in industriële installaties en infrastructuursystemen, zoals een tunnelverlichting met veel aftakkingen of een snelle inbedrijfstelling van windenergie-installaties.

Wanddoorvoeren die direct in het apparaat worden ingebouwd, zorgen voor een betrouwbare lamp- of motoraansluiting. Ook bij particuliere toepassingen zijn door de eenvoudige handling flexibele energieverdelingen of snelle leidingreparaties mogelijk.

Programmaoverzicht QPD

Programmaoverzicht QPD  

Programmaoverzicht QPD

 1. Wanddoorvoeren
  De wanddoorvoeren zijn van buitenaf aansluitbare kabelwartels. Dankzij dit systeem hoeven de apparaten niet meer te worden geopend voor het aansluiten van de kabels. Hierdoor blijft de specifieke beschermklasse van de fabrikant behouden.
 2. Kabelverbinder
  Voor kabelverlenging of reparatiedoeleinden kan de kabelverbinder worden toegepast. In combinatie met de connector kan de kabelverbinder als flexibele koppelverbinding worden gebruikt.
 3. Connector
  Voor het snel verwisselen van apparatuur – tijdens servicewerkzaamheden of bij installaties met voorgeconfectioneerde kabels – is de connector met voorijlend PE-contact bijzonder geschikt. De connector is gepolariseerd om foutief insteken te voorkomen.
 4. T-verdeler
  Met behulp van de compacte T-verdeler kan op eenvoudige wijze een aftakleiding voor verbruikers worden geïnstalleerd.
 5. H-verdeler
  De H-verdeler is een compacte, robuuste en snel aan te sluiten klemmenkast. De vier aansluitingen zijn parallel met elkaar verbonden zodat deze ook als sterverdeler kunnen worden gebruikt.

 

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Service


Installatiesysteem QPD

Energie eenvoudig en snel verdelen.


Industriële elektro-installatie met QPD

De installatie-oplossing in uitgestrekte industriële installaties.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten