Hannover Messe 2020

Hannover Messe 2020

van 20 t/m 24 april 2020 in Hannover

Statement van onze CTO Roland Bent op HM19

Statement van onze CTO Roland Bent op HM19

Graag bedanken wij alle bezoekers, die samen met ons terugkijken op een succesvolle Hannover Messe 2019. Bekijk de video waarin onze CTO Roland Bent de vijf spannende dagen voor u heeft samengevat.

Phoenix Contact – uw key partner voor creatieve oplossingen in aansluittechniek, elektronica en automatisering op weg naar een slimme wereld.

P.S.: De volgende Hannover Messe vindt plaats in de week van 20 - 24 April 2020.

Digitalisering zorgt voor toegevoegde waarde: ga met ons mee naar een intelligente wereld, live vanaf de Hannover Messe

Wees erbij als onze experts in de gebouwenautomatisering, elektromobiliteit, procesindustrie en schakelkastbouw relevante oplossingen presenteren.

Van aansluittechniek en elektronica tot automatisering laten wij in onze YouTube live-streams zien hoe digitalisering voor meerwaarde zorgt.

Ga met ons mee naar een intelligente wereld en reserveer nu al uw plek voor de betreffende live-streams.

Onze highlights en zwaartepunten op de Hannover Messe

HIGHLIGHTS 2019  

HIGHLIGHTS 2019

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan innovatieve producten, oplossingen, software en services die passen bij uw toepassingen. Maak kennis met onze innovatieve oplossingen voor de schakelkastbouw en kom te weten hoe u door het gebruik van digitale gegevens de omvang van de werkzaamheden aanzienlijk kunt reduceren.

Profiteer van onze digitale marktplaats voor automatisering. Maak gebruik van het aanbod van onze PLCnext Store, om innovatieve oplossingen voor uw toepassingen te downloaden. Of bied eigen apps in de Store aan en ontwikkel nieuwe digitale bedrijfsmodellen.

Laat u inspireren en bekijk alle innovaties via de volgende link.

Partnerland Zweden

Stefan Nordenfors, Managing Director Phoenix Contact Sweden

Stefan Nordenfors, Managing Director Phoenix Contact Sweden

Zoals elk jaar staat een partnerland centraal op de Hannover Messe. Nadat Mexico in 2018 het partnerland van de industriebeurs was, zal dat dit jaar Zweden zijn. Doel van de Zweedse deelname is om samenwerking, innovatie en digitale transformatie te bevorderen.

Phoenix Contact is sinds 1963 in Zweden vertegenwoordigd en is gevestigd in Huddinge, in de Zweedse provincie Stockholm. In onze in 1981 opgerichte dochtermaatschappij werken ca. 60 medewerkers. Andere vestigingen bevinden zich in Malmö en Göteborg.

Beursinformatie over de Hannover Messe

Om ervoor te zorgen dat u zich ter plekke beter kunt oriënteren en Phoenix Contact in hal 9 sneller kunt vinden, is de plattegrond van de Hannover Messe bijgevoegd.

Alle verdere relevante informatie over de beurs, zoals openingstijden, routebeschrijving met het openbaar vervoer zoals bus en trein, hotels en andere accommodaties in Hannover staat op de officiële website van de Hannover Messe.

Voor de optimale voorbereiding op uw beursbezoek adviseren wij bovendien de Hannover Messe-app. In de app staat alle informatie omtrent de beurs.

Terugblik op de Hannover Messe 2018

Op de Hannover Messe 2018 werden meer dan 5.000 exposanten en 210.000 bezoekers van over de hele wereld geregistreerd. Daarbij bedroeg het aandeel internationale bezoekers 30%. De bezoekers bleken vooral ook geïnteresseerd in thema's als Industrie 4.0, elektromobiliteit, toekomstgerichte energiesystemen en oplossingen voor de toekomst.

Met innovatieve producten en oplossingen heeft Phoenix Contact al antwoorden laten zien: met industriële communicatieoplossingen, elektronische beveiligingsschakelaars, stabiele WLAN voor de machinebouw, nieuwe technologie voor een open besturingsplatform en industriële cloud-oplossingen tonen wij de weg naar de gedigitaliseerde industrie.

Wat is de Hannover Messe?

Phoenix Contact op de grootste industriebeurs ter wereld  

Phoenix Contact op de grootste industriebeurs ter wereld

De Hannover Messe (afgekort HM) is de belangrijkste branchebeurs van de internationale industrie. Deze is gebaseerd op diverse branchebeurzen naar kernthema's in de moderne industrie:

  • Integrated Automation, Motion & Drives: internationale branchebeurs voor geïntegreerde automatisering, industrial IT, aandrijf- en fluidtechniek
  • Digital factory: internationale branchebeurs voor geïntegreerde processen en IT-oplossingen
  • Energy: internationale branchebeurs voor geïntegreerde energiesystemen en mobiliteit
  • Industrial Supply: internationale branchebeurs voor innovatieve toeleveringsoplossingen en lichte constructie
  • Research and Technology: internationale branchebeurs voor onderzoek, ontwikkeling en technologietransfer

De branchebeurzen zijn gericht op verschillende technologieën en toepassingsgebieden. In 2018 fuseren de branchebeurzen Industrial Automation en MDA en worden één nieuw, jaarlijks georganiseerd evenement: Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD). De IAMD dekt het gehele spectrum van de industriële automatisering, IT, aandrijf- en fluidtechniek af. Bedrijven krijgen zo een platform om oplossingen voor intelligente productieprocessen te presenteren. Zo wordt de smart factory realiteit. Phoenix Contact is ook vertegenwoordigd op de nieuwe internationale branchebeurs in hal 9.

Phoenix Contact op de Hannover Messe

Phoenix Contact-beursstand  

De Phoenix Contact-beursstand op de HM 2018

Phoenix Contact heeft een speciale band met de industriebeurs, en dat niet alleen vanwege de geografische nabijheid. Het bedrijf uit Blomberg is al 65 jaar zonder onderbreking met technologische innovaties present op de beurs in Hannover.

Naast Siemens en Rittal is Phoenix Contact tegenwoordig een van de grootste exposanten op de Hannover Messe. Onze experts voorzien u van de nieuwste informatie rondom de thema's automatisering en elektrotechniek. Zij presenteren u toekomstgerichte oplossingen voor het tijdperk van Industrie 4.0. Met bijna 100 jaar ervaring werkt Phoenix Contact vandaag al aan de intelligente productie van morgen.

De hoogtepunten uit meer dan 60 jaar Hannover Messe

Phoenix Contact-beursstand rond 1960  

Phoenix Contact-beursstand rond 1960

Phoenix Contact en de Hannover Messe: een lange vriendschap

Phoenix Contact is sinds 1953 met technologische innovaties op de Hannover Messe vertegenwoordigd.

De grootste industrievakbeurs ter wereld vormt voor het bedrijf het hoogtepunt van het jaar: hier worden de nieuwe producten eindelijk aan het publiek getoond.

In circa 65 beursjaren heeft de onderneming heel bijzondere hoogtepunten meegemaakt:

Obama op bezoek bij Phoenix Contact op de Hannover Messe  

Obama op bezoek bij Phoenix Contact op de Hannover Messe

Bezoek van Obama aan de Hannover Messe: met bondskanselier en president op naar de toekomst

In 2016 was de VS het partnerland van de Hannover Messe. Naar aanleiding daarvan bracht de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama een bezoek aan Hannover. Bij de traditionele wandeling over de beurs met bondskanselier Angela Merkel werden hem hoogstaande technische innovaties getoond.

Bij die gelegenheid maakten ze op de stand van Phoenix Contact kennis met de nieuwe e-mobility-snellaadconnector van Frank Stührenberg en Jack Nehlig. Een bijzonderheid: om het thema Snellaadtechniek aanschouwelijk te maken, werd de sportwagen uit de filmreeks "Back to the Future", een DeLorean DMC-12, getoond. President Obama bleek niet alleen enthousiast te zijn over de innovatieve laadtechniek. Hij wist indruk te maken op de bondskanselier en Phoenix Contact-CEO Frank Stührenberg door zijn filmkennis.

De geschiedenis van de Hannover Messe

Ervaar meer over de 70-jarige geschiedenis van de Hannover Messe.

De grootste industriebeurs ter wereld geeft zichzelf als motto "traditie en innovatie". De beurs begon in 1947 onder de naam "Exportbeurs 1947 Hannover" onder het dak van het Duitse beurs- en tentoonstellingsbedrijf Messe- und Ausstellungs-AG Hannover-Laatzen. Na de Tweede Wereldoorlog diende de nieuwe industriebeurs een tegenhanger te worden van de Leipziger Messe in de toenmalige DDR en de aandacht te vestigen op de innovatieve kracht van West-Duitsland.

Als plaats voor internationale contacten kreeg de Hannover Messe al snel de belangstelling van buitenlandse bezoekers. Al in het jaar 1950 doen exposanten uit tien verschillende landen mee, waaronder de VS. In de loop der jaren wordt de beurs steeds internationaler. Het eerste partnerland van de Hannover Messe is Brazilië in het jaar 1980. Sindsdien presenteren elk jaar bedrijven uit een ander land hun producten.

De branchebeurs voor de industrie geldt tegenwoordig als graadmeter voor technologische ontwikkelingen. De beurs wordt momenteel beheerst door actuele thema's als Internet of Things, industriële digitalisering, robotica en duurzame energie. Op het gebied van Industrie 4.0, de digitale industriële revolutie, zullen ook in de komende jaren talrijke innovaties worden gepresenteerd, natuurlijk eerst op de Hannover Messe (tegenwoordig afgekort tot HM).

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Social Media @ #HM19

Mis geen nieuws van de beurs en wees er live bij in de sociale media.

Social Media @ #HM19
Social Media @ #HM19
Referrer: https://www.google.com/

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten