Integrale ruimteautomatisering

Integrale ruimteautomatisering

Ruimten duurzaam gebruiken

Bij verhoging van de feelgoodfactor

Een integrale ruimteautomatisering zorgt voor een energie-efficiënt gebruik van ruimten en tegelijkertijd een maximaal gebruikerscomfort. Met onze oplossingen voor intelligente ruimtefuncties zorgen wij voor een optimale afstemming van uw vastgoed. Zo wordt gebruik conform de GA-efficiëntieklassen volgens DIN EN 15232 en VDI 3813 mogelijk gemaakt.

Verlichting, verwarming/koeling, ventilatie, bevochtiging, jaloezieën alsmede alle beïnvloedende factoren van buitenaf zoals de buitentemperatuur, zoninstraling, gebruik en gebruikersactiviteit worden gecombineerd tot een open ruimteautomatiseringsconcept. Zodoende kunt u gedurende de gehele levenscyclus van uw gebouw flexibel op toekomstige gebruiksbehoeften reageren.

Behoeftegerichte ruimteklimatisering

Behoeftegerichte ruimteklimatisering  

Een energie-efficiënte ruimteregeling met tegelijkertijd maximaal gebruikerscomfort

Door een aanwezigheidsafhankelijke en behoeftegerichte regeling van de ruimtetemperatuur is een energie-efficiënte ruimteregeling door verwarming, klimaat en ventilatie mogelijk.

Deze integrale communicatie en besturing wordt mogelijk gemaakt door ons overkoepelende gebouwmanagementsysteem Emalytics.

Weersafhankelijke verlichting en zonwering

Gebouwgevel  

Intelligente verlichting en zonwering scheppen een goede werkomgeving

Een aanwezigheids- en daglichtafhankelijke lichtregeling in combinatie met een weersafhankelijke zonwering verhoogt de feelgoodatmosfeer en de energie-efficiëntie.

Afhankelijk van de toestandsmelding wordt de verlichting behoeftegericht gedimd of uitgeschakeld. Bovendien is door de meting van de lichtsterkte in de ruimte een verlichting volgens de constante lichtregeling conform VDI 3813 - 6.5.10 realiseerbaar.

Duurzaam ruimtegebruik

Vergaderruimte  

De hoge informatiediepte van de gegevens maakt behoeftegericht onderhoud mogelijk

Uit de grote hoeveelheid geregistreerde gegevens resulteren nog meer indicatoren voor een duurzaam ruimtegebruik.

Zo kunnen bijvoorbeeld behoeftegericht onderhoud van beamers, een zo goed mogelijke bezetting van ruimten aan de hand van het gebruik, alsmede geminimaliseerde afstanden door online beschikbare ruimtereserveringen worden gerealiseerd. Creëer samen met ons meerwaarde uit uw gebouwgegevens.

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten