Naar alle persinformatie

Oplossing voor het bewaken en besturen van grote fotovoltaïsche installaties

21.04.2017

Schakelmoduulcombinatie Array Control  

Array Control – voor een efficiënt bedrijf van grote fotovoltaïsche installaties

De schakelmoduulcombinatie Array Control van Phoenix Contact ondersteunt installatiegebruikers en engineers bij de realisatie van een efficiënt parkmanagement van grote fotovoltaïsche installaties.

Een zonne-energie-installatie omvat een groot aantal stringboxen, omvormers en bijbehorende bewakingscomponenten zoals referentiesensoren, weerstations of energiemeters. Om de grote hoeveelheid benodigde data te kunnen verwerken, wordt het PV-park onderverdeeld in afzonderlijke segmenten, die arrays worden genoemd. De schakelmoduulcombinatie registreert de meetgegevens van de arrays volgens een uniform datamodel en geeft deze door aan de centrale controleruimte. Voorgeprogrammeerde functieblokken vereenvoudigen de koppeling van de afzonderlijke componenten met de Array Control. Bij een netoverbelasting wordt de omvormer aangestuurd om het vermogen te reduceren. Bovendien neemt de oplossing een groot aantal diagnosefuncties op zich, bijv. bij vermogensverlies van een string.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten