Naar alle persinformatie

Einde ondersteuning Windows XP: wat te doen?

20.04.2014

Windows XP

Hoe kunnen kwetsbare productiesystemen beschermd worden ? Welke alternatieven zijn er voor een veilige oplossing?

Volgens IMS Research zijn de afgelopen jaren meer dan een miljoen industriële pc’s per jaar verkocht. Aangezien die voor het merendeel op Windows XP gebaseerd zijn en Microsoft besloten heeft Windows XP vanaf 8 april 2014 niet meer te ondersteunen, zullen industriëlen er rekening mee moeten houden dat een groot aantal van hun operationele systemen potentieel kwetsbaar worden voor “Zero-Day” aanvallen.

Hoe moeten we deze productiesystemen beschermen? Welke alternatieven zijn er voor een veilige oplossing?

 

De Phoenix Contact beveiligingsoplossing voor uw industriële PCs

Het gebruik van firewalls van Phoenix Contact kan u beschermen tegen de veiligheidslacunes van Windows XP, die de komende maanden gestaag zullen toenemen. 

Door toevoeging van de CIM (CIFS Integrity Monitoring) functie zult u verschillende directories van verschillende pc’s kunnen bewaken zonder dat uw gebruikelijke proces daar hinder van ondervindt.

Een firewall in een industrieel systeem maakt het mogelijk gevoelige zones af te schutten, waarbij instroom en uitstroom worden gefilterd, zodat aanvallen zich niet over de hele site kunnen verspreiden.

Meer informatie vindt u in deze whitepaper.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten