Naar alle persinformatie

Veiligheidsrelais met solid state-uitgangen

09.10.2019

Veiligheidsrelaismodule met halfgeleideruitgangen  

Veiligheidsrelaismodule met halfgeleideruitgangen

Vanwege de niet-uitbreidbare schakelfunctie is het veiligheidsrelais PSR-MC31 geschikt voor alle veiligheidstoepassingen, waarbij een groot aantal bedrijfscycli nodig is.

Iedere uitgang heeft een schakelstroom van meer dan 2 A. Daardoor kunnen ook grotere lasten, zoals hydraulische ventielen, worden geschakeld. Een korte reactietijd van minder dan 10 ms maakt kleinere veiligheidsafstanden mogelijk. Het relais is compatibel met alle gangbare sensoren, zoals elektromechanische NOODSTOP-schakelaars, vergrendelingen, lichtschermen, maar ook veiligheidsschakelbalken of -matten. Vanwege zijn geringe oppervlakte maakt het apparaat een ruimtebesparing van max. 50 procent mogelijk in vergelijking met klassieke relaismodules. Als er meerdere modules met elkaar dienen te worden verbonden, biedt iedere module een aparte cascade-ingang aan. Bovendien kan iedere module met een automatisch of handmatig bewaakte start worden geconfigureerd. Dit voldoet aan de norm EN ISO 13849, zoals is vereist voor veiligheidsfuncties bij toegang van het volledige lichaam. Door de TÜV-toelating kunnen veiligheidsgerichte toepassingen tot PL e of SIL 3 worden gerealiseerd.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten