Naar alle persinformatie

Weersgegevens eenvoudig registreren

21.04.2017

Weerstation  

Voorgeïnstalleerde oplossing voor de registratie van weersgegevens

Phoenix Contact biedt een voorgeïnstalleerde en geteste oplossing aan voor het registreren van weersgegevens. Op het weerstation kunnen meerdere gangbare sensoren via standaardinterfaces worden aangesloten.

De sensoren meten de waarden voor windsnelheid, windrichting, temperatuur, instralingssterkte, luchtvochtigheid en neerslaghoeveelheid. Deze weersgegevens kunnen bijv. worden gebruikt om de efficiëntie van een fotovoltaïsche installatie te bepalen of meteen te reageren als de opbrengst afwijkt van de verwachting. Alle elektrische componenten in het station zijn beveiligd tegen overspanningen. De configuratie van de afzonderlijke sensoren vindt eenvoudig plaats via een webinterface. Daarom is er voor de inbedrijfstelling van het weerstation geen programmeer-knowhow nodig. De verzamelde gegevens worden ten behoeve van bewaking en besturing via geschikte interfaces aan een SCADA-systeem in de centrale controleruimte overgedragen. Is er geen dataverbinding met het SCADA-systeem aanwezig, dan worden de gegevens een week lang lokaal in de besturing opgeslagen.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten