Naar alle persinformatie

Topwerkgever voor ingenieurs: de onderscheiding voor Phoenix Contact bevestigt de omvangrijke oriëntatie op de medewerkers

04.03.2019

Het consequente streven naar een aantrekkelijke arbeidsomgeving voor zijn medewerkers is doorslaggevend voor de verlengde certificering van Phoenix Contact als "Topwerkgever voor ingenieurs" op de eerste plaatsen.

"Phoenix Contact behoort tot de ondernemingen die de resultaten van de enquête altijd voor het verder verbeteren van de medewerkersomstandigheden gebruiken", zo vermeldt de onderbouwing. Het uit verschillende fasen bestaande onderzoeks- en auditproces van het Top Employers Institute toonde een holistisch en omvangrijk concept voor personeelsstrategie dat zich uitstrekt van training en ontwikkeling, via arbeidsvoorwaarden tot en met prestatiemanagement in overeenstemming met de ondernemingscultuur. Al bij de indiensttreding beginnen nieuwe medewerkers met Onboarding, een programma dat niet alleen is bestemd om zich in te werken op de werkplek, maar ook om de grondbeginselen van Phoenix Contact en verschillende afdelingen van de onderneming te leren kennen. Door middel van dit programma dat e-Learning en verplichte evenementen individueel combineert, leggen de nieuwkomers sneller contact en worden ze met de waarden van de onderneming vertrouwd gemaakt.

Deze elfde onderscheiding als "Top Employers Ingenieurs" onderstreept het motto van de onderneming om zijn medewerkers een verdere toekomstgerichte ontwikkeling en een voortdurende optimalisatie van de werkomgeving te bieden. "De veranderingen die de digitalisering met zich meebrengt, hebben niet alleen gevolgen voor onze producten en processen, maar ook voor de werkplekken", beschrijft Gunther Olesch, CHRO van Phoenix Contact de situatie. Om deze reden werd een competentiemodel uitgewerkt dat ook is gericht op de digitale competenties die belangrijk zijn voor de digitale transformatie. Van deze beroepsmatige en methodische competenties kunnen doelgerichte ontwikkelingsmaatregelen worden afgeleid die de medewerkers voorbereiden op nieuwe eisen, technologieën en processen.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten